ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Πυρά» Μπέου σε Ολυμπιακό Βόλου και απάντηση Τσιμπανάκου

πυρά-μπέου-σε-ολυμπιακό-βόλου-και-απ-693035

Στο στούντιο του ρ/σ Βόλος 9,86 φιλοξενήθηκε χθες ο δήμαρχος Βόλου και πρόεδρος της ΠΑΕ Βόλος ΝΠΣ, Αχιλλέας Μπέος, εξαπολύοντας πυρά κατά της νυν διοίκησης του Ολυμπιακού Βόλου και του μεγαλομετόχου Ευριπίδη Τσιμπανάκου. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό αποκαλύπτοντας πως δέχθηκε επίσκεψη από τους κ.κ. Μουλά και Ζαχείλα για τις επικείμενες εκλογές του ερυθρόλευκου σωματείου.

Αφού αρχικά ξεκαθάρισε πως δεν τον αφορά το ερυθρόλευκο σωματείο σχολίασε

για την επίσκεψη: «Με επισκέφτηκαν 3-4 άτομα μεταξύ αυτών οι κ.κ. Μουλάς και Ζαχείλας και μου είπαν ότι ντρέπονται γι’ αυτό που υπάρχει. Αν είναι να πάνε και να ασχοληθούν μία ώρα την εβδομάδα, τους είπα ότι δεν γίνεται».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Θα συμπαρασταθώ σε μία νέα τάξη πραγμάτων εάν θέλει να βοηθήσει απέναντι σε μία αρρωστημένη κατάσταση», για να βάλλει κατά των κ.κ. Τσεκούρα, Τσιμπανάκου και Μαυρονάσιου, σχολιάζοντας πως η διοίκηση του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου δεν είναι πετυχημένη μιας και παλαιότερα είχε ακόμη και 950 μέλη.

Για το ποιοι ελέγχουν την ερυθρόλευκη ΠΑΕ: «Εγώ ξέρω κάποια άτομα από την Αθήνα που με πήραν τηλέφωνο για το γήπεδο της Νεάπολης. Αυτοί τρέχουν την ομάδα, είναι γνωστοί μου και κινούνε τα νήματα και υπάρχει μία αλληλοεκτίμηση. Έχω μία σχέση, ένα γεια, είναι κοινοί φίλοι με κάποιους άλλους. Τη δεύτερη φορά είπαν να μειώσουμε την εγγυητική και είπα ναι».

Για τη Νίκη Βόλου ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε πως δέχθηκε τον Αλέξη Παπακωνσταντίνου

για το θέμα του Πανθεσσαλικού τουλάχιστον τρεις φορές: «Του είπα ότι τον πρώτο λόγο τον έχει η ομάδα της Super League και μία ακόμη το πολύ μόνο για αγώνες. Ήρθε αυτός που βάζει τα λεφτά. Ο Τσιμπανάκος έπαιρνε λεφτά από τις μεταγραφές. Να έρθει να πει αν έχει μετοχές, αν βάζει λεφτά… δεν έχει μία μετοχή, δεν έχει βάλει ένα ευρώ. Τα χρήματα πολλά ή λίγα, έρχονται από την Αθήνα και από ανθρώπους που γνωρίζω. Είναι το παιδί για τις δουλειές. Αυτή είναι η επιλογή του Ολυμπιακού Βόλου, μπορεί να μην είχε κι άλλη. Βάλανε τον Τσιμπανάκο και τον Μαυρονάσιο γιατί έχουν υποχρεώσεις που δεν τους επιτρέπουν ν’ ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο».

Για την ΠΑΕ Βόλος ΝΠΣ ο Αχιλλέας Μπέος ξεκαθάρισε πως η απόφαση αποχώρησής του είναι ειλημμένη αφού ο ίδιος θέλει να αφοσιωθεί στα καθήκοντα του δήμου: «Είμαστε σε διαδικασία ελέγχου για τη μεταβίβαση. Ευχής έργον θα είναι να γίνει. Έχω πολλές προτάσεις και λογικό είναι. Εγώ θέλω όμως να δοθώ 1000% στην πόλη μου τον Βόλο, να δημιουργήσω πράγματα και να γράψω ιστορία και πρέπει να αφοσιωθώ με τα του Δήμου. Η συμβολή μου τελείωσε. Εύχομαι μέχρι τέλος Φεβρουάριου, αρχές Μαρτίου να έχει

ολοκληρωθεί. Στις 25 Ιανουάριου ήταν να υπογράψουμε, δεν το κάνανε αλλά πρόθεσή μας είναι να μεταβιβαστεί γιατί αυτοί οι άνθρωποι είναι και οικονομικά δυνατοί».

Για τους Αλέξη Κούγια και Βαγγέλη Μαρινάκη: «Τι ν’ ασχοληθώ, με τον Κούγια και τον Μαρινάκη; Δεν θέλω. Σ’ αυτήν τη χρονική στιγμή και για τα επόμενα 2-3 χρόνια και δεσμεύομαι ότι δεν θ’ ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο. Μετά από πέντε – δέκα χρόνια δεν ξέρω. Αν δεν μεταβιβαστεί η ομάδα παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να έρθει όποιος ενδιαφέρεται να την αγοράσει».

Για το πρωτάθλημα της Football League σχολίασε πως δεν πρέπει να ξεκινήσει εάν προχωρήσει η αναδιάρθρωση: «Θα βογκήξουν οι στοιχηματικές εταιρείες και είναι ντροπή. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι ενιαίο και πρέπει να υπάρχουν ασφαλιστικές δικλίδες για τα έσοδα κτλ. Οι ομάδες της δεύτερης κατηγορίας να έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο «πακέτο» με την πρώτη κατηγορία».

Απάντησε σε Αχ. Μπέο ο Ευρ. Τσιμπανάκος

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος, απαντώντας σχετικά με το μετοχολόγιο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου σε όσα ανάφερε χθες ο Αχιλλέας Μπέος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Ο μεγαλομέτοχος της ερυθρόλευκης ΠΑΕ σχολίασε μεταξύ άλλων στην ίδια εκπομπή: «Προκαλώ να βγούμε όλοι με στοιχεία για τις μετοχές της ομάδας, ποιος τις έχει και αν υπάρχει άλλος ιδιοκτήτης.

Τώρα από πού έρχονται τα λεφτά… Από τον Θεό έρχονται… Από τον Γιάννη, από την Αμερική. Ξέρει τι εννοώ. Τουλάχιστον εγώ δεν πήρα από τον συγχωρεμένο τον Χειρίδη λεφτά. Ξέρει αυτός ποιος είναι ο συγχωρεμένος. Εγώ τουλάχιστον δεν βγήκα να κατηγορήσω, ούτε να μιλήσω για οικογένειες. Όλα αυτά γίνονται για τον Ολυμπιακό. Εγώ δεν έχω καμία συναναστροφή και συνεργασία με τον κ. Μπέο, με ξέρει και τον ξέρω από παλιά. Ό,τι αντιπαράθεση έχω μαζί του είναι για τον Ολυμπιακό. Είμαι ο μοναδικός που πήρα το 2016 ένα διαλυμένο μαγαζί, μέχρι και στον περίπτερά χρωστούσε».

Για το μετοχολόγιο της ερυθρόλευκης ΠΑΕ ο κ. Τσιμπανάκος σχολίασε πως μέλος του μετοχολογίου είναι ο ίδιος, αλλά και ο κ. Μαυρονάσιος: «Στον ΝΠΣ Βόλος ο Αχιλλέας Μπέος έχει το 51% των μετοχών; Απλά τις διαχειρίζεται ο συγκεκριμένος. Έτσι, έχω βάλει φίλους μου και διαχειρίζομαι τις μετοχές και έχω κι εγώ ο ίδιος. Είναι δύο άνθρωποι που είναι φίλοι μου και με αγαπάνε και έχουν βοηθήσει κι άλλοι επιχειρηματίες τον Ολυμπιακό. Είναι κακό; Γιατί αυτός ο ίδιος βάζει τα λεφτά στον ΝΠΣ Βόλος; Εγώ όμως δεν βγήκα να τον κατηγορήσω πού τα βρήκε. Εγώ προκαλώ και τα οικονομικά στοιχεία υπάρχουν και όποιος τα ζητήσει ενώ αγαπάει τον Ολυμπιακό, είμαστε πρόθυμοι να δείξουμε τα πάντα. Εγώ για τον Ολυμπιακό Βόλου τραβάω τα πάνδεινα και δεν έχουμε να λύσουμε τίποτα με τον κ. Μπέο. Δεν είμαι υπάλληλός του, δούλος του και δεν έχουμε καμία επιχείρηση μαζί».

Για το ενδεχόμενο να αποχωρήσει στο μέλλον επεσήμανε: «Αν κουραστώ κάποια στιγμή, θα πάω στον κ. Τσεκούρα, που θα είναι πρόεδρος και τα επόμενα χρόνια και θα παραδώσω την ομάδα, χωρίς χρέη. Εγώ θέλω να με χαιρετάει ο κόσμος και όχι να με βρίζει. Εμπόδιο είμαι, εφιάλτης θα είμαι και θα φύγω όταν αποφασίσω εγώ. Προτεραιότητα είναι η διαφάνεια και να είμαστε νομικά κατοχυρωμένοι απ’ όλες τις πλευρές και από εκεί και πέρα εδώ είμαστε να κριθούμε από τον κόσμο του Ολυμπιακού. Δεν έχω να αποδείξω κάτι στον κύριο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου