ΠΟΛΟ

Ελλάδα-Γαλλία 17-14: Ζωντανή στο όνειρο πρόκρισης στο Τόκιο η Εθνική Πόλο Ανδρών

ελλάδα-γαλλία-17-14-ζωντανή-στο-όνειρο-πρό-696944

Ζωντανή στο όνειρο πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο έμεινε η Εθνική Πόλο των Ανδρών, η οποία κέρδισε δύσκολα τη Γαλλία (17-14) στον προημιτελικό του Προολυμπιακού. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν κακό για τρία οκτάλεπτα, βρέθηκε στο -2 στην εκκίνηση του τέταρτου, κατάφερε όμως να οδηγήσει τον αγώνα στην παράταση κι εκεί να πάρει το εισιτήριο για τους “4” του τουρνουά.

Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου είχαν πολλά προβλήματα στην άμυνα, δίνοντας πολλά δικαιώματα στους μπλε. Στο τελευταίο οκτάλεπτο έπαιξαν όμως εκπληκτικά ακόμη και στον παίκτη λιγότερο, για να πάρουν το προβάδισμα (13-12) με τρία λεπτά για το τέλος. Μια ολιγωρία στην άμυνα έφερε την ισοφάριση από την πλευρά της Γαλλίας, με το σουτ του Γιάννη Φουντούλη στα 5’’ να καταλήγει στο δοκάρι και τις δύο ομάδες να οδηγούνται στη διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί ήταν που έκανε τη διαφορά ο Μάνος Ζερδεβάς. Ο τερματοφύλακας του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος έπιασε δύο εκτελέσεις των μπλε, με τον Γιάννη Φουντούλη, τον Αλέξανδρο Παπαναστασίου, τον Στέλιο Αργυρόπουλο και τον Άγγελο Βλαχόπουλο να σημαδεύουν σωστά και να δίνουν στην Ελλάδα την πρόκριση στους “4” του Προολυμπιακου.

Εν αναμονή πλέον του αντιπάλου, που θα προκύψει από τον τελευταίο -χρονικά- προημιτελικό, ανάμεσα σε Ρωσία και Καναδά.

Τα οκτάλεπτα: 6-4, 1-4, 3-4, 3-1, 4-1πεν.

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 3, Σκουμπάκης, Καπότσης, Φουντούλης 5, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 4, Μουρίκης, Κολόμβος, Γκιουβέτσης, Βλαχόπουλος 4, Γαλανίδης.

ΓΑΛΛΙΑ: Γκαρσό, Μπουέ, Μαριον Βερνό 1, Μισί, Κας, Βερνό 4, Κρουσιγιά 4, Μπάμπιτς, Μαρζουκί 3, Κανονέ 1, Βανπεπερστρά, Ντιμπουά, Καμέτ 1.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου