ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Champions League: Κλείδωσε την πρόκριση η Μπαρτσελόνα

champions-league-κλείδωσε-την-πρόκριση-η-μπαρτσελό-372307

Από το πρώτο κιόλας παιχνίδι η Μπαρτσελόνα «κλείδωσε» την πρόκρισή της στα προημιτελικά του Champions League.

Με δύο γκολ του Αλέξις Σάντσες κι ένα του Μέσι η ομάδα της Καταλονίας επικράτησε 3-1 στη «Μπάι Αρίνα» της Μπάγερ Λεβερκούζεν, στο πρώτο μεταξύ τους ματς της φάσης των «16» της διοργάνωσης και μετέτρεψε τη ρεβάνς της 7ης Μαρτίου στο Καμπ Νου σε τυπική διαδικασία.

Η Μπαρτσελόνα είχε την κατοχή της μπάλας στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου, αλλά η άμυνα της Λεβερκούζεν δούλεψε σωστά και δεν επέτρεψε στους Καταλανούς να απειλήσουν την εστία του Λενό.

Μία φορά βρήκαν κενό διάδρομο οι παίκτες του Γκουαρντιόλα, στο 41΄, με τον Μέσι να βγάζει ασίστ στους Φάμπρεγας, Σάντσες που έφυγαν στην «πλάτη» των Γερμανών αμυντικών κι ο Χιλιανός με πλασέ έδωσε προβάδισμα στη «Μπάρτσα» (0-1).

Το δεύτερο ημίχρονο είχε περισσότερες φάσεις, καθώς η Μπάγερ ανοίχτηκε μετά το γκολ που δέχτηκε και κατάφερε στο 52΄ να φτάσει στην ισοφάριση με τον Κάντλετς. Οι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων δεν κράτησαν ούτε τρία λεπτά, καθώς και πάλι ο Σάντσες βρήκε τον τρόπο να νικήσει τον Λενό και να δώσει εκ νέου προβάδισμα στους «αζουλγκράνα».

Την χαριστική βολή στους Γερμανούς έδωσε ο Λιονέλ Μέσι στο 88΄

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου