ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Συνέχεια στην αναγκαστική αναμονή

συνέχεια-στην-αναγκαστική-αναμονή-770881

Αλλη μια εβδομάδα αναγκαστικής αναμονής ξεκίνησε για τον Ολυμπιακό Βόλου που βλέποντας την υπομονή να εξαντλείται και την απραξία να φέρνει εκνευρισμό… περιμένει να τελειώσει το μαρτύριο αυτή την Παρασκευή και επιτελούς μετά από την κοροϊδία και τις συνεχείς αναβολές να έρθει κι ένα ευχάριστο νέο που δεν είναι άλλο από το πράσινο φως για επιστροφή στις ομαδικές προπονήσεις.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Η αισιοδοξία για επιστροφή αρχικά στις προπονήσεις πηγάζει κυρίως από τη δήλωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά: «Την Παρασκευή 29/1 στην επιτροπή θα ανοίξει η συζήτηση για τις αθλητικές δραστηριότητες πάντα με το βλέμμα στραμμένο στα επιδημιολογικά στοιχεία των ημερών αυτών», αν και πάντα υπάρχει ο προβληματισμός για το ότι οι «ειδικοί» έχουν αποδεδειγμένα άγνοια για το ποδόσφαιρο.

Στον Ολυμπιακό Βόλου, όπως και στις υπόλοιπες ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ, ήλπιζαν ότι θα επέστρεφαν πολύ νωρίτερα στο γήπεδο αλλά τώρα σκέπτονται αν θα προλάβουν να ξεκινήσουν πρωτάθλημα Φεβρουάριο ή θα παίξουν επίσημο αγώνα ένα χρόνο μετά από τον προηγούμενο της περασμένης σεζόν.

Ο Ολυμπιακός Βόλου έχοντας παίξει τελευταίο επίσημο ματς στις αρχές του περασμένου Μαρτίου ξεκίνησε προετοιμασία για τη νέα περίοδο τον Αύγουστο, έδωσε συνολικά 9 φιλικά παιχνίδια με πρώτο στις 29/8 στο Στεφανοβίκειο και τελευταίο 31/10 στην Πάτρα …και μετά «επεβλήθη» η αναγκαστική διακοπή ακόμη και των προπονήσεων καθώς οι «ειδικοί» δεν γνωρίζουν πως η Football League είναι η μοναδική επαγγελματική κατηγορία στην Ευρώπη που δεν έχει ακόμα διεξαχθεί ούτε ένα ματς.

Εκτός πάντως του Ολυμπιακού Βόλου που με ανακοίνωση του ζήτησε άμεση απόφαση επανεκκίνησης και άλλοι μίλησαν για έλλειψη σεβασμού προς τις 20 ομάδες της Football League, που αγωνίζονται σε μία επαγγελματική κατηγορία που έχουν ως προϋπόθεση να τηρούν το πρωτόκολλο το οποίο οι «ειδικοί» έχουν θεσπίσει, με εβδομαδιαία τεστ και άλλα πολλά που σε κανέναν άλλο επαγγελματικό χώρο δεν γίνονται πέραν των νοσοκομείων και που ο χώρος εργασίας είναι εξωτερικός (οπότε αερίζεται όπως λένε για τα σχολεία).

Αλλωστε είναι φυσιολογικό με το να παρατείνεται μάλιστα μια τέτοια απόφαση στην ουσία απαξιώνεται η Football League, εξαντλείται η υπομονή των ποδοσφαιριστών και μεγαλώνει ο προβληματισμός στις ΠΑΕ.

Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού συνεχίζουν να είναι σε αναμονή, ενώ στην ΠΑΕ έχουν περιμένοντας νωρίτερα την επιστροφή προχωρήσει και σε περαιτέρω ενίσχυση της ομάδας αφού δεν θέλουν να ξεφύγουν από τον βασικό στόχο του 2021 και να τελειώσουν τη νέα σεζόν με άνοδο.

Θεωρείται σίγουρο πως μόλις δοθεί το πράσινο φως για εκκίνηση μετά από πιέσεις από κάθε πλευρά, θα χρειαστεί να περάσει ένα χρονικό διάστημα, στο οποίο οι ομάδες θα κάνουν μίνι προετοιμασία δύο τουλάχιστον εβδομάδων, προκειμένου να επανέλθουν σε ρυθμούς ετοιμότητας και εν συνεχεία να έχουμε σέντρα στο πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός περιμένει σύμφωνα με όσα ισχύουν στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Football League να δώσει 18 αγώνες αρχίζοντας στον Βόλο με την Τρίγλια και θα τους ολοκληρώσει πάλι στο Βόλο με τον Πιερικό.

Τώρα όμως η κατάσταση,προβληματίζει τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, οι οποίοι έχουν να αγωνιστούν σε επίσημο παιχνίδι από τις αρχές του περασμένου Μαρτίου και έχουν περάσει, έντεκα μήνες, με ότι αυτό συνεπάγεται για την αγωνιστική και ψυχολογική κατάστασή τους.

Βέβαια, από τον περασμένο Αύγουστο και μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου και για δυόμιση μήνες, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την ευκαιρία να προπονηθούν και να δώσουν και 9 φιλικά παιχνίδια, ωστόσο, η προετοιμασία πήγε μερικώς χαμένη, αφού ήδη συμπληρώθηκαν άλλοι τρεις μήνες όχι απλά αγωνιστικής απραξίας αλλά και χωρίς την προπόνηση στο γήπεδο.

Οι παίκτες ενημερώνονται καθημερινά για τις εξελίξεις και περιμένουν πότε θα επιστρέψουν στις ομαδικές προπονήσεις και κυρίως πότε επιτέλους θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Football League.

Μάλιστα για την επανέναρξη στον Ολυμπιακό Βόλου έχουν κάνει και τις απαραίτητες κινήσεις έτσι ώστε μόλις οι παίκτες επανέλθουν στις προπονήσεις, να γίνουν οι απαραίτητες εργομετρικές εξετάσεις, όπως και λιπομετρήσεις σε κάθε έναν ξεχωριστά, εν όψει και της μίνι προετοιμασίας υπολογίζοντας σέντρα στο πρωτάθλημα της Football League 2021 τέλος Φεβρουάριου αρχές Μαρτίου.

Στον Ολυμπιακό περιμένουν να γίνει αποδεκτό και το αίτημα της Football League για παράταση της αγωνιστικής περιόδου (ζητεί το πρωτάθλημα να ολοκληρωθεί στις 27 Ιουνίου), ώστε να υπάρχουν οι ημερομηνίες για να διεξαχθούν κανονικά τα playoffs και τα playout και να μην υπάρξει αγωνιστική «πίεση» με συνεχόμενους αγώνες Κυριακή-Τετάρτη και στον Βόλο έχουν την ενημέρωση πως στο αγωνιστικό τμήμα της Football League κάνουν τον σχεδιασμό για πρωτάθλημα με πρόγραμμα χωρίς δράση μόνο 2/5 λόγω του Πάσχα, συμπεριλαμβάνοντας και τα playoffs – playout.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου