ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Αντεπίθεση»… από τα Γιάννινα

αντεπίθεση-από-τα-γιάννινα-774033

Από το αυριανό εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League 1 ξεκινά την αντεπίθεσή του ο ΝΠΣ Βόλος που θα επιδιώξει το θετικό αποτέλεσμα για να διατηρήσει τις ελπίδες του να ξαναβρεθεί στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας μετά το 7ήμερο που έχει 3 αγώνες.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Αύριο Κυριακή 24/1 ο ΝΠΣ Βόλος θα παίξει (17:15) στα Γιάννινα και μετά έχει πάλι συνεχόμενα ματς, καθώς την Τετάρτη 27/1 υπάρχει η 19η αγωνιστική και αντίπαλος στο Πανθεσσαλικό (15.00) θα είναι ο Παναθηναϊκός και το επόμενο Σάββατο 30/1 για την 20η αγωνιστική, θα αγωνιστεί στο Αλκαζάρ (15.00), με τη Λάρισα.

Η Βολιώτικη ομάδα και ο προπονητής Άνχελ Λόπεθ βλέπουν τώρα μόνο το ματς στα Γιάννινα με τον ΠΑΣ όπου στόχος θα είναι η νίκη, που θα είναι σημαντική στη διεκδίκηση της μιας θέσης στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος… και στη συνέχεια θα θα δουν τα άλλα ματς πάντα ξεχωριστά…

Ο Βόλος ΝΠΣ θέλει να «θυμηθεί» τον α’ γύρο, που κέρδισε τον ΠΑΣ 2-1 αν και είχε βρεθεί πίσω στο σκορ αλλά και τις «επιδόσεις» που είχε στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος στα εκτός έδρας ματς έχοντας μόνο μια ήττα στο «Καραϊσκάκης» από τον ΟΣΦΠ και σκοράροντας σε όλα τα παιχνίδια. Με το ξεκίνημα του β’ γύρου αν και κέρδισε στο Βόλο τον Ατρόμητο και έχοντας δυο ήττες εκτός έδρας στο Χαριλάου και στην Τούμπα, η Βολιώτικη ομάδα έχει φτάσει στην ισορροπία εντός-εκτός έχοντας από 10 βαθμούς, ενώ συνεχίζει να υπερέχει σε γκολ μακριά από το Βόλο έχοντας πετύχει τα 13 από τα 19 συνολικά.

Η τριάδα των αγώνων του επόμενου 7ημέρου θα είναι καθοριστική για τον στόχο της εξάδας για τον ΝΠΣ Βόλος και όλοι θέλουν να κλείσουν τον πρώτο μήνα του 2021 όπως τον ξεκίνησαν (νίκη επί του Ατρόμητου).

Ο Φεβρουάριος θα ξεκινήσει με τον αγώνα ρεβάνς για το κύπελλο με τον ΟΦΗ στην Κρήτη (3/2) και τα ματς της Βολιώτικης ομάδας για την Super League 1 είναι στην 21η αγωνιστική (Κυριακή 7/2) Βόλος ΝΠΣ-Αστέρας Τρίπολης (17.15) και μετά από μια «κενή» Τετάρτη ο ΝΠΣ Βόλος θα ξαναπάει στην Κρήτη για να αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ για το πρωτάθλημα και την 22η αγωνιστική (Κυριακή 14/2 -17.15) και το πρόγραμμα ομαλοποιείται… αν και υπάρχει ακόμη η 23η αγωνιστική (Κυριακή 21/2) με το ματς Βόλος ΝΠΣ-Απόλλων (15.00). Τον Μάρτιο θα έχει άλλους τρεις αγώνες: 24η αγωνιστική (Δευτέρα 1/3) Βόλος ΝΠΣ-Ολυμπιακός Π. (19.30), 25η αγωνιστική (Κυριακή 7/3) Παναιτωλικός-Βόλος ΝΠΣ (17.15) και 26η αγωνιστική (Κυριακή 14/3) Βόλος ΝΠΣ-ΑΕΚ (19.00).

Χωρίς Μπαριέντος

Ο ΝΠΣ Βόλος στο πρωτάθλημα μέσα στο 2021 έχει μια νίκη στην αρχή του, όταν και είχε κερδίσει 1-0 τον Ατρόμητο, για να ακολουθήσουν οι εκτός έδρας ήττες από Άρη (2-0) και ΠΑΟΚ (3-1) και στη συνέχεια η ισοπαλία στο Βόλο με τη Λαμία (1-1), ενώ τώρα θέλει να διατηρήσει τις ελπίδες «επιστροφής» στην εξάδα με θετικό αποτέλεσμα στα Γιάννινα.

Στο αυριανό παιχνίδι η Βολιώτικη ομάδα θα αγωνιστεί χωρίς τον Ζαν Μπαριέντος, αφού ο Ουρουγουανός μέσος θα εκτίσει κόντρα στον ΠΑΣ τη δεύτερη αγωνιστική της τιμωρίας του μετά τις 7 κίτρινες κάρτες που είχε συμπληρώσει. Ομως ακόμη πιο έτοιμος θα είναι ο Τάσος Τσοκάνης που επέστρεψε στο κύπελλο μετά από πολύ καιρό, ενώ στο πρωτάθλημα βασικός είχε παίξει τελευταία φορά στις 17/10/20 στη νίκη του α’ γύρου επί του ΠΑΣ. Πιο έτοιμος είναι και ο Τέκιο, ενώ από την άλλη κατά πολύ αμφίβολος παραμένει ο Μπουένο, ενώ πρόβλημα τραυματισμού αντιμετώπισε και ο Νίνης.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έπαιξε για το κύπελλο την Πέμπτη (2-2 με Ατρόμητο) ενώ στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη χάνοντας το ματς στις καθυστερήσεις.

Προχθές στο κύπελλο ο προπονητής του ΠΑΣ Αργ. Γιαννίκης προφύλαξε παίκτες για το κρίσιμο ματς με τον ΝΠΣ Βόλος που η νίκη είναι μονόδρομος και για τους Γιαννιώτες. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» αγωνίστηκε χωρίς τους Χουτεσιώτη, Κριζμάν, Πίρσμαν, Παμλίδη, Σιόντη, Σάλιακα, Εραμούσπε, ενώ οι Κάστρο και Ντομίνγκεθ είναι τραυματίες

Μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα ο ΠΑΣ έχει μόνο μία νίκη έδρας (6/12/20 Γιάννινα-Λαμία 2-0),και στα Γιάννινα εχει ακόμη 4 ισοπαλίες με Άρη 0-0, με Ολυμπιακό 1-1, Παναιτωλικό 0-0 Αστέρα Τρίπολης 2-2 και 3 ήττες από ΑΕΚ 0-1, Λάρισα 1-2 Απόλλωνα 1-3.

Ο Γκορτσίλας στα Γιάννινα

Την αναμέτρηση του Βόλος ΝΠΣ με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο στάδιο «Οι Ζωσιμάδες», η οποία θα διεξαχθεί αύριο Κυριακή 24/1 στις 17.15 θα διευθύνει ο Ευστάθιος Γκορτσίλας από την ΕΠΣ Μακεδονίας.

Ο Γκορτσίλας σφυρίζει πρώτη φόρα φέτος τον ΝΠΣ Βόλος, ενώ ήταν διαιτητής στη νίκη του ΠΑΣ (0-2) στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο. Πέρσι είχε σφυρίξει σε 3 ματς της Βολιώτικης ομάδας (Αστέρας Τρίπολης-Βόλος ΝΠΣ 4-0, Βόλος ΝΠΣ-Λαμία 1-0 και Βόλος ΝΠΣ-Ατρόμητος 2-3) ενώ πιο παλιά 19/11/17 ήταν ο ρέφερι του ματς Ολυμπιακός Βόλου-Βόλος ΝΠΣ 0-2.

Για αύριο βοηθοί ορίστηκαν οι Ηλίας Αλεξέας από την ΕΠΣ Μεσσηνίας και Αντώνης Αναστασάκης από την ΕΠΣ Χανίων. Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Αλέξανδρος Τσακαλίδης από την ΕΠΣ Χαλκιδικής.

Στο VAR θα είναι ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης από την ΕΠΣ Μακεδονίας και AVAR ο Χρήστος Μπαλτάς από την Αχαΐα.

Η Super League λέει «όχι»

στον ρατσισμό και τις διακρίσεις

Ο ΝΠΣ Βόλος συμμετέχει και στηρίζει την πρωτοβουλία της Super League, που σε συνεργασία με όλες τις ομάδες, με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους φιλάθλους σε θέματα ρατσισμού, διακρίσεων και κοινωνικού αποκλεισμού, αφιερώνει την 18η Αγωνιστική του πρωταθλήματος ενάντια στο ρατσισμό, στη βία και στις διακρίσεις.

Ξεκάθαρη θέση κατά των διακρίσεων πήρε η Super League σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε. Σε αυτή επισημαίνει ότι αφιερώνει την 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος στη μάχη κατά του ρατσισμού, της βίας και των διακρίσεων. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «H Super League, σε συνεργασία με όλες τις ομάδες, με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους φιλάθλους σε θέματα ρατσισμού, διακρίσεων και κοινωνικού αποκλεισμού, αφιερώνει την 18η Αγωνιστική του πρωταθλήματος Super League Interwetten (23-24/01/2021), ενάντια στο ρατσισμό, στη βία και στις διακρίσεις.

Ο αθλητισμός μεταλαμπαδεύει ανθρώπινες αξίες και προσφέρει στο ποδόσφαιρο τη δυνατότητα να προωθήσει θετικά μηνύματα για την αλληλεγγύη, τη διαφορετικότητα, την ισότητα και την ανθρωπιά, αλλά και να ευαισθητοποιήσει όλους τους φιλάθλους, ανεξαρτήτως συλλογικής προτίμησης.

Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει χώρος για βία και διακρίσεις.

Ενώστε και εσείς τη φωνή σας με όλες τις ομάδες και πείτε #slgr_notoracism».

Για Best Goal του Δουβίκα

Συνεχίζεται ώς σήμερα η ψηφοφορία για την ανάδειξη του NIVEA MEN Best Goal της 17ης αγωνιστικής, με το πολύ ωραίο τέρμα του Τάσου Δουβίκα να βρίσκεται στη λίστα με τα 5 καλύτερα της αγωνιστικής. Μπείτε στο vote.slgr.gr και ψηφίστε το NIVEA MEN Best Goal για τη 17η αγωνιστική. Η ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί σήμερα Σάββατο 23 Ιανουαρίου και ώρα 17:00. Tα υποψήφια NIVEA MEN Best Goal της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Super League είναι:

  1. Λ. Φερνάντεθ-Αστέρας Τρίπολης
  2. Σ. Τσιλούλης-Απόλλων Σμύρνης
  3. Α. Χασάν-Ολυμπιακός
  4. Τάσος Δουβίκας-ΝΠΣ Βόλος
  5. Μ. Λιβάια-ΑΕΚ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου