ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αλκογιάνο – Ρεάλ Μαδρίτης 2-1: Αποκλεισμός σοκ για τη Βασίλισσα!

αλκογιάνο-ρεάλ-μαδρίτης-2-1-αποκλεισμ-776598

Η άσημη Αλκογιάνο έκανε το θαύμα της και απέκλεισε τη Ρεάλ Μαδρίτης από το Κύπελλο Ισπανίας σε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις όλων των εποχών στον θεσμό.

Η μικρή ομάδα από το Αλκόι του Αλικάντε που αγωνίζεται στη Segunda B (τρίτη κατηγορία) ταπείνωσε τη Βασίλισσα (μόλις λίγες ημέρες μετά τον αποκλεισμό της κι απ’ το ισπανικό Σούπερ Καπ από την Μπιλμπάο) καθώς επικράτησε 2-1 στην παράταση και παρά το γεγονός ότι έπαιζε και με δέκα παίκτες!

Μολονότι ο Ζινεντίν Ζιντάν επέλεξε να χρησιμοποιήσει αρκετούς βασικούς και παρά το γκολ του Μιλιτάο στο 45’ που έφερε τη Ρεάλ Μαδρίτης μπροστά στο σκορ (0-1), οι θαρραλέοι παίκτες της Αλκογιάνο δεν παράτησαν τη μάχη, κοίταξαν στα μάτια τους Μερένχες κι αφού σώθηκαν χάρη στον εξαιρετικό γκολκίπερ τους, έγραψαν την πιο ένδοξη στιγμή στην ιστορία του συλλόγου.

Δέκα λεπτά πριν από το φινάλε κι ενώ όλα έδειχναν πως, εύκολα ή δύσκολα, η Ρεάλ θα έπαιρνε το εισιτήριο για την επόμενη φάση, η Αλκογιάνο έστειλε το ματς στην παράταση με κεφαλιά του Σόλμπες στο 80’. Η Ρεάλ πίεσε ασφυκτικά στο μισάωρο της παράτασης για το νικητήριο γκολ, που όμως τελικά το πέτυχε στο 115’ ο Χουανάν, στο σημαντικότερο γκολ στην ιστορία του κλαμπ. Μάλιστα η Αλκογιάνο από το 110’ έπαιζε και με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Λόπες. Η φετινή μέτρια Ρεάλ ωστόσο αποδεικνύει ότι βρίσκεται στα χειρότερά της…

Η σύνθεση της Ρεάλ: Λούνιν, Οντριοθόλα (98’ Αζάρ), Μιλιτάο, Βίκτορ Γκαρθία, Μαρσέλο, Βαλβέρδε, Κασεμίρο, Ίσκο (98’ Κρόος), Λούκας Βάθκεθ, Μαριάνο (67’ Μπενζεμά), Βινίσιους (91’ Ασένσιο).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου