Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Ξύπνησε στο δεύτερο ημίχρονο και έκανε το πρώτο βήμα ο Βόλος ΝΠΣ

ξύπνησε-στο-δεύτερο-ημίχρονο-και-έκαν-777077

Το πρώτο και πιο καθοριστικό βήμα έκανε ο Βόλος για πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου, επικρατώντας 2-0 του ΟΦΗ στο «Πανθεσσαλικό».

Η ομάδα του Άνχελ Λόπεθ εξαργύρωσε την εξαιρετική της εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, και χάρη στα τέρματα των Νίκο Μαρτίνες (52’) και Γεράσιμου Μήτογλου (85’), πήρε σαφές προβάδισμα για τους «8».

Από την άλλη, ο ΟΦΗ μπορεί να είχε την κατοχή της μπάλας (40%-60%), ωστόσο δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ουσιαστικά καμία ξεκάθαρη φάση για γκολ.

Στο μυαλό του κόουτς

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με το κλασικό 4-2-3-1. Ο Άνχελ Λόπεθ παρέταξε την ομάδα του με τον Γκαραβέλη στο τέρμα, Ντεκάκη, Μήτογλου, Γκρίλο και Φερράρι στην άμυνα. Ριένστρα και Τσοκάνης τα δύο αμυντικά χαφ, με τριάδα μπροστά τους τους Σάντος, Μπαριέντος και Μαρτίνες και μοναδικό προωθημένο τον Δουβίκα.

Από την άλλη, ο Γιώργος Σίμος παρέταξε τους Κρητικούς με 4-1-4-1. Στο τέρμα ο Σωτηρίου, αμυντική τετράδα οι Ουές, Βούρος, Γιαννούλης και Κοροβέσης, με τον Βαφέα να κινείται μπροστά από τα δύο στόπερ. Στις θέσεις των κεντρικών χαφ ξεκίνησαν οι Στάικος και Νέιρα, με τους Στάρτζεον και Γρίβα να βρίσκονται στις πτέρυγες και τον Σαρδινέρο στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς

Αρκετά καλός ο ρυθμός στο ξεκίνημα του αγώνα, με τις δύο ομάδες να βγάζουν ενέργεια και όρεξη στον αγωνιστικό χώρο του «Πανθεσσαλικού». Ειδικά στο πρώτο τέταρτο, αμφότερες προσπάθησαν να απειλήσουν με κάθετες μπαλιές στην πλάτη της άμυνας.

Όσο περνούσε η ώρα όμως, ο ρυθμός έπεσε αισθητά, με αρκετές μάχες στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Ο ΟΦΗ μπορεί να είχε μια μικρή υπεροχή, ελέγχοντας τον ρυθμό και την κατοχή της μπάλας, ωστόσο δυσκολεύτηκε να πατήσει την αντίπαλη περιοχή. Η μοναδική καλή στιγμή στο πρώτο 45λεπτο άνηκε στους γηπεδούχους, με τον Δουβίκα να πιάνει γυριστή κεφαλιά στην καρδιά της περιοχής και τον Σωτηρίου να μπλοκάρει.

Διαφορετική εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο, με την ομάδα του Άνχελ Λόπεθ να… ξυπνά και να παίρνει τα ηνία του αγώνα. Οι γηπεδούχοι αφού προειδοποίησαν στο 48’, με την κεφαλιά του Γκρίλο να βρίσκει στο αριστερό δοκάρι του Σωτηρίου μετά από κόρνερ, άνοιξαν το σκορ στο 52’ με τον Μαρτίνες. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός πήρε την μπάλα λίγο έξω από το ημικύκλιο της περιοχής και με όμορφο τελείωμα σημάδεψε την αριστερά πλευρά του Σωτηρίου.

Στη συνέχεια, οι Κρητικοί προσπάθησαν να αντιδράσουν και να ξαναμπούν στο παιχνίδι, πιέζοντας για την ισοφάριση και κλείνοντας τους γηπεδούχους στο δικό τους μισό. Παρ’ όλα αυτά, ο Βόλος κρατούσε με σχετική άνεση τον ΟΦΗ μακριά από τα καρέ του, ενώ παράλληλα ήταν άκρως επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις.

Στο 86’, διαμορφώθηκε το τελικό σκορ, καθώς μετά από στημένη φάση του Βόλου, η μπάλα παρέμεινε ζωντανή στα καρέ του ΟΦΗ και αφού αρχικά κατέληξε στο δοκάρι, μετά από φάση διαρκείας ο στόπερ Μήτογλου έκανε το 2-0.

Ενδεκάδες:
Βόλος: Γκαραβέλης, Ντεντάκης (66’ Τέκιο), Μήτογλου, Γκρίλο, Φερράρι, Ριένστρα, Τσοκάνης (46’ Μπαρτόλο), Ρενάτο (83’ Κιάκος), Μπαριέντος (83’ Νίνης), Μαρτίνες (74’ Περέα), Δουβίκας
ΟΦΗ: Σωτηρίου, Ουές (63’ Μπαλογιάννης), Στάρτζεον (81’ Τσιλιανίδης), Νέιρα, Βαφέας, Βούρος, Γιαννούλης, Σαρντινέρο (64’ Σολίς), Στάικος, Γρίβας, Κοροβέσης (64’ Λυμπεράκης).

MVP: Αναμφίβολα ο Νίκο Μαρτίνες ήταν ο καλύτερος παίκτης της αναμέτρησης. Πέρα από το γκολ με το οποίο «ξεκλείδωσε» την άμυνα του ΟΦΗ, ήταν εκείνος που οργάνωνε το επιθετικό κομμάτι του Βόλου.

Σφυρίχτρα: Καλή η διαιτησία του Γιώργου Βρέσκα, δεν είχε κάποια δύσκολη φάση βέβαια το ματς.

Πηγή: Sportfm.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου