ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Παπακωνσταντίνου: «Η κατάσταση είναι αναστρέψιμη»

παπακωνσταντίνου-η-κατάσταση-είναι-777249

Στον Βόλο βρίσκεται και πάλι από χθες ο ισχυρός άνδρας και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου Αλέξης Παπακωνσταντίνου, ο οποίος φιλοξενήθηκε στον Blue Heart Fm και μίλησε για το φλέγον ζήτημα που έχει να κάνει με τη Δόξα Δράμας και με τη μη συμμετοχή της για την ώρα στο πρωτάθλημα της Super League 2.

Αν και ευχήθηκε για τη δραμινή ΠΑΕ να βρει τον δρόμο της, ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν έκρυψε πως η ΠΑΕ Νίκη Βόλου παρακολουθεί την υπόθεση έστω κι από μακριά, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ως αναστρέψιμη, αλλά… τόσο η διοργανώτρια αρχή όσο και η ΕΠΟ δεν συγκινούνται για να δώσουν λύσεις έγκαιρα, ταλαιπωρώντας έτσι για ακόμη μία φορά το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μέρος των όσων σχολίασε ο κ. Παπακωνσταντίνου:

Για την επιστροφή του στον Βόλο: «Ως διοίκηση της ΠΑΕ Νίκη είμαστε εδώ. Ναι μεν η ομάδα βρίσκεται σε αναστολή, αλλά ως ζωντανός οργανισμός δεν σταματάει ποτέ να λειτουργεί και να λειτουργεί σωστά. Ξεκίνησαν και κάποια έργα (σ.σ. στο βοηθητικό του ΟΣΕ).

Θα μου δοθεί η δυνατότητα να συναντηθώ με τον Στέργιο Φάτση, προκειμένου να τελειώσουμε κάποιες λεπτομέρειες για να πάρει σάρκα και οστά όλο αυτό εγχείρημα. Άρχισαν κάποια έργα από τον κ. Βενέτη και συνεχίζουμε».

Για την παράταση των λοιμωξιολόγων σχετικά με την απόφαση των προπονήσεων: «Δεν έχουμε κάποια πληροφόρηση. Θεωρώ ότι το υγειονομικό πρωτόκολλο έχει πολύ μεγάλη σημασία και μας «καίει» το θέμα των προπονήσεων, διότι δεν είναι ωραίο για τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τιμ να είναι σε αδράνεια εδώ και δέκα μήνες.

Ο σκοπός των προπονήσεων είναι να μπεις κάποια στιγμή στο γήπεδο. Οι προπονήσεις δεν είναι μία θεωρητική εξάσκηση. Το θέμα που προέχει, όπως είπε και ο κ. Λεουτσάκος, είναι το θέμα της αδειοδότησης. Συμφωνούμε να ξεκινήσουμε τις προπονήσεις. Εμείς ως διοίκηση το έχουμε ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι ποτέ δεν θέλαμε να γίνει διακοπή στο πρωτάθλημα. Ωστόσο να αρχίσουν οι προπονήσεις για έναν σκοπό, δηλαδή να ξέρουμε ότι ξεκινούν οι προπονήσεις και σ’ έναν μήνα μετά αρχίζουν και οι αγώνες. Αλλιώς κατ’ εμέ είναι «δώρον άδωρον».

Εκεί υπάρχει ένα τοπίο που είναι ακόμη πιο θολό σχετικά με τις ομάδες της Football League. Το υγειονομικό πρωτόκολλο κουτσά – στραβά θα το υπογράψουν όλες οι ομάδες και φαντάζομαι ότι θα προσπαθήσουν να το τηρήσουν. Το θέμα είναι να υπάρχουν διαφάνεια και προγραμματισμός για το πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα και σε ποια μορφή».

Για το αν υπάρξουν ΠΑΕ που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις: «Έχω κουραστεί να λέω τα ίδια και τα ίδια εδώ και μήνες. Ένα υγειονομικό πρωτόκολλο, που θα κοστίζει 5 με 10 χιλιάδες ευρώ το μήνα τη στιγμή που δεν υπάρχουν έσοδα, εγώ δυσκολεύομαι να καταλάβω πώς μία ομάδα, που δυσκολεύεται να μαζέψει μετοχικό κεφάλαιο 30.000 ευρώ, θα μπορέσει να το τηρήσει και να είναι συνεπής σε όλες τις άλλες υποχρεώσεις.

Θεωρώ ότι εδώ λίγο κοροϊδευόμαστε σαν κατηγορία.

Σ’ έναν μεγάλο βαθμό και οι λοιμωξιολόγοι, που διαβάζουν τον Τύπο και είναι ξύπνιοι, ανησυχούν και γι’ αυτό το πάνε ολοένα και πιο πίσω. Να υπογράψεις ένα κομμάτι χαρτί είναι πολύ εύκολο, αλλά να είσαι συνεπής στις υποχρεώσεις σου είναι κάτι πιο δύσκολο, όπως και να πείσεις ένα τρίτο πρόσωπο, που είναι εκτός ποδοσφαίρου, ότι όντως η υπογραφή σου κουβαλάει μία βαρύτητα. Είναι πολύ δύσκολο όταν είσαι σ’ έναν χώρο, που δεν τηρεί τους νόμους, πώς να σε πάρει ο άλλος στα σοβαρά;».

Για το θέμα της Δόξας Δράμας: «Το θέμα της Δόξας Δράμας θα πρέπει να το γενικεύσουμε. Κάποια στιγμή πρέπει να φύγουμε από συγκεκριμένα ονόματα ομάδων. Εμείς ως Νίκη Βόλου αυτό που αντιπροσωπεύουμε είναι να γίνει καλύτερο το προϊόν του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα είτε παίζουμε στη Football League, στη Super League 2 ή Super League 1 μετά από κάποια χρόνια.

Στη Super League 1 έχουν οργανωθεί και έχουν επαφή με ευρωπαϊκούς θεσμούς. Νομίζω ότι σ’ ένα σχετικό βαθμό οδεύουν προς τη σωστή κατεύθυνση. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι υπάρχει χαώδης διαφορά όσον αφορά την οργάνωση, τις δομές, την τήρηση των νόμων ανάμεσα στην πρώτη και τις υπόλοιπες κατηγορίες.

Όλο το σύστημα νοσεί και η Δόξα είναι απλά ένα σύμπτωμα για να μπαίνουμε σε τέτοιες καταστάσεις. Εμείς από τον περασμένο Μάρτιο στέλνουμε επιστολές στον κ. Λεουτσάκο και είχαμε επισημάνει ότι ναι μεν πρόκειται για μία μεγάλη κρίση πρωτόγνωρων καταστάσεων, αλλά επιβάλλεται ο κάθε θεσμός να οργανωθεί, να μπορεί να ανταποκριθεί σ’ αυτές τις καταστάσεις και να γίνει κάτι καλύτερο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Φτάσαμε στις 19 Ιανουαρίου και ακόμη συζητάμε για αδειοδοτήσεις, για το ποιοι θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα και να αναβάλλονται παιχνίδια. Για μένα αυτό είναι αδικαιολόγητο και ανεπίτρεπτο σε οποιαδήποτε κατηγορία που λέμε ότι είναι επαγγελματική.

Παρακολουθούμε το θέμα από μακριά. Εγώ θεωρώ ότι υποτιμά τον Έλληνα φίλαθλο. Η κατάσταση είναι αναστρέψιμη, αλλά πάλι δεν βλέπω να συγκινούνται η διοργανώτρια αρχή και η ΕΠΟ για να δώσουν λύσεις έγκαιρα, ώστε να μη φτάνουμε στο σημείο να αναβάλλονται αγώνες και γενικά σε τέτοια αδιέξοδα. Από τη στιγμή που είσαι ΠΑΕ, οφείλεις να παλεύεις για κάτι καλύτερο στο συνολικό προϊόν, γιατί μόνο έτσι θα κερδίσεις κι εσύ. Ας πούμε ότι εμείς είμαστε υγιές σωματείο και φερέγγυοι, αν οι υπόλοιποι δεν είναι, τότε δεν είναι προς όφελός μας. Βλέπω πολλές ΠΑΕ να σηκώνουν ψηλά τα χέρια και να μένουν αμέτοχες. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα που κάποιος μένει αμέτοχος και μετά δεν υπάρχει κάποιος να τον υποστηρίξει.

Είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να το δούμε πιο σφαιρικά. Μακάρι η Δόξα Δράμας να βρει τον δρόμο της, γιατί όλο αυτό είναι πολύ λυπηρό».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου