ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Παραμένει σε ετοιμότητα η Νίκη

παραμένει-σε-ετοιμότητα-η-νίκη-783495

Οι ποδοσφαιριστές της Νίκης Βόλου συνεχίζουν να δουλεύουν, όπως κάνουν και καθ’ όλη τη διάρκεια της καραντίνας, με προπονήσεις είτε ευρισκόμενοι στον Βόλο, είτε στις γενέτειρές τους.

Οι παίκτες προπονούνται μέσω τηλεδιασκέψεων σε συνεργασία με το τεχνικό τιμ, προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο έτοιμοι ενόψει των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων, που ενδέχεται να ξεκινήσουν μέχρι τις 18 Ιανουαρίου, όπως τόνισε και ο γενικός γραμματέας αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς.

Από κει και πέρα οι ιθύνοντες της ομάδας δουλεύουν καθημερινά και πάνω σε άλλα ζητήματα, ακόμη και σε αυτά της μεταγραφικής ενίσχυσης της ομάδας.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της Ένωσης Super League 2 και Football League, Λεωνίδας Λεουτσάκος, αναφέρθηκε στα τρέχοντα ζητήματα των δύο κατηγοριών, τονίζοντας αναφορικά με το πρωτάθλημα της τρίτης τη τάξει κατηγορίας πως θα ξεκινήσει άμεσα, ενώ σε ένα ζήτημα που… κυνήγησε η Νίκη Βόλου και νομικά, ισχυρίστηκε πως η… τοποθέτηση – κλήρωση για να πάνε οι κυανόλευκοι στον Νότιο Όμιλο, έγινε νομότυπα.

Ο Λεωνίδας Λεουτσάκος, φιλοξενήθηκε στον Βόλος 98,6 και στην εκπομπή «Classico για όλα τα τρέχοντα θέματα που αφορούν στη Football League και όχι μόνο, αποκαλύπτοντας πως η SL2 μπορεί να ξεκινήσει ακόμη και με 11 ομάδες το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, εφόσον δεν βρεθεί άκρη με τη μη αδειοδότηση της Δόξας Δράμας.

Ειδικότερα ο κ. Λεουτσάκος τόνισε πως υπάρχει η θέληση να ξεκινήσει άμεσα το πρωτάθλημα της Football League, ενώ… φάνηκε να συμμερίζεται και τη φωνή της Νίκης Βόλου, η οποία διερωτάται πώς μπορούν κάποιες ομάδες να σηκώσουν το βάρος των τεστ, λέγοντας πως αυτές οι ομάδες θα πρέπει να δηλώσουν πως δεν θα παίξουν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την οικονομική ενίσχυση των ομάδων με την υλοποίηση του ποσού από το Στοίχημα: «Ήδη πέρασε τροπολογία στη Βουλή και αναμένεται να συμπορευθούν το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Αθλητισμού, ώστε να δοθεί μία οικονομική ανάσα για τις ομάδες της Football League. Η Νίκη Βόλου και ο Ολυμπιακός Βόλου είναι ομάδες με οργάνωση, σωστούς προπονητές και ποδοσφαιριστές, ενώ ας μην ξεχνάμε πως ταλαιπωρήθηκαν αρκετά στο παρελθόν».

Για το ποσό των 60.000 ευρώ που αφορά στην εκάστοτε ομάδα από το τηλεοπτικό συμβόλαιο της ΕΡΤ: «Οι ομάδες έχουν ματώσει οικονομικά. Φέτος δώσαμε μία μεγάλη μάχη για να μπει η Football League στην κρατική τηλεόραση. Η ΕΡΤ ασκεί τη δική της πολιτική. Ας μην ξεχνάμε υπήρχε η ERT-SPORTS και την διέλυσαν».

Για το αν χάθηκε το ενδιαφέρον από την αύξηση των ομάδων από 14 σε 20 στο πρωτάθλημα αυτό: «Δεν είναι ό,τι καλύτερο. Πρέπει πρώτα να συζητήσουμε τι πρωτάθλημα θέλουμε, πόσες ομάδες θα αντέξουν οικονομικά και τα εγγυημένα έσοδα που θα προκύψουν. Ήδη το πρότεινα με τα απαραίτητα χαρτιά στον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη».

Για τον αριθμό των επαγγελματικών ομάδων που θα αντέξουν οικονομικά: «Θα υπάρξουν δικλίδες ασφαλείας και αυστηρά οικονομικά κριτήρια. Οι αδειοδοτήσεις ανήκουν στην ΕΕΑ. Για παράδειγμα η Δόξα Δράμας, εάν δεν καταθέσει φάκελο αυτήν την εβδομάδα, δυστυχώς οι ομάδες θα μείνουν 11 στη Super League 2. Φυσικά το απεύχομαι, καθώς η Δόξα Δράμας είναι ένα ιστορικό σωματείο. Δεν μπορώ να κάνω τον νομικό εκπρόσωπο των ομάδων».

Για τις έξι ομάδες που κατέθεσαν φάκελο στην ΕΕΑ: «Είναι παραπάνω από έξι. Προσωπικά έχω διαφορετική φιλοσοφία και αλληλεγγύη επί ίσοις όροις. Δεν έχω κάτι με καμία ομάδα και χαίρομαι ομάδες με κόσμο, που παραμένουν υγιείς και άρτια οργανωμένες σε όλα τα επίπεδα. Ο συνεταιρισμός είναι δεμένος με όλες τις ομάδες. Ακόμα και με αυτές που προχώρησαν σε δικαστικές κινήσεις. Ζούμε σε μία χώρα που γέννησε τη δημοκρατία και καλώς έπραξαν. Οποιοσδήποτε νομίζει, ότι του θίγονται τα δικαιώματα, μπορεί να προσφύγει νόμιμα στη δικαιοσύνη και να διεκδικεί ότι του αναλογεί».

Για το ενδεχόμενο έναρξης της Football League και την τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου: «Υπάρχει η θέληση να ξεκινήσει άμεσα η Football League και η κατάσταση δεν ήταν καθόλου εύκολη και για τις δύο κατηγορίες. Γι’ αυτό το λόγο ζητήσαμε από την ΕΠΟ παράταση της αγωνιστικής περιόδου, ώστε να μην ζοριστούν οι ομάδες. Από την άλλη δεν γνωρίζω τα οικονομικά των ομάδων και προσπαθούμε να βρούμε λύσεις μέσω της UEFA, με στόχο την οικονομική ενίσχυση των συλλόγων. Όμως, όσες ομάδες δεν μπορούν να τηρήσουν αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο, πρέπει να δηλώσουν πως δεν θα παίξουν. Δυστυχώς υπάρχουν θέματα με κάποιες περιοχές της χώρα μας, όπου επικρατεί αυστηρό lockdown. Εκεί θα μιλήσουμε με τις ομάδες για τρόπο διεξαγωγής των playoffs και playout, ενώ θα συζητήσουμε και με την ΕΡΤ για την τηλεοπτική προβολή αγώνων σε τοπικό επίπεδο, με σκοπό να μπουν στα ταμεία των ΠΑΕ κάποια έσοδα, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν χορηγίες, διαφημίσεις και εισιτήρια αγώνων».

Για την κλήρωση – τοποθέτηση της Νίκης στο Νότιο Ομιλο και του Ολυμπιακού στον Βόρειο: «Η κλήρωση έγινε, όπως και τις προηγούμενες χρονιές. Υπήρχε δεδικασμένο βάσει νομικής υπηρεσίας και αγωνιστικού κομματιού. Επαναλαμβάνω η κλήρωση έγινε παρουσία εκπροσώπων της Επιτροπής».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου