ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Γενέθλια» σε αναμονή για Αρσένο

γενέθλια-σε-αναμονή-για-αρσένο-790603

Εναν χρόνο παρουσίας στον πάγκο του Διαγόρα Στεφανοβικείου συμπλήρωσε ο προπονητής Στέλιος Αρσένος, βλέποντας ωστόσο τη διακοπή του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής να σταματά… τη φόρα που είχε πάρει η ομάδα του.

Ο 41χρονος Βολιώτης τεχνικός μίλησε στην «ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ», κάνοντας σύντομη αναδρομή και εξηγεί πώς η ομάδα του «συνελήφθη» τη στιγμή του νέου lockdown στην κορυφή του 4ου ομίλου και υπενθυμίζει πως η διασφάλιση της υγείας προηγείται της επιστροφής στην αγωνιστική δράση. Αναλυτικά όσα σχολίασε:

Για το πρώτο αγωνιστικό lockdown: «Από πέρσι που ανέλαβα την ομάδα, σε ένα πάρα πολύ δύσκολο σημείο, καταφέραμε πολύ γρήγορα, να πάρουμε αρκετούς βαθμούς, πραγματοποιώντας ουσιαστικά πορεία πρωταθλητισμού. Σε μία ανοδική πορεία για εμάς ήρθε τότε το πρώτο lockdown και ακολούθως η οριστική διακοπή, που οδήγησε στην παραμονή μας στην Κατηγορία. Παρ’ όλα αυτά, ήμασταν σίγουροι ότι και αγωνιστικά θα τα καταφέρναμε. Η ομάδα ήταν στην πρώτη τριάδα συγκομιδής βαθμών στον όμιλο, στην επιμέρους κατάταξη του δευτέρου γύρου».

Για τα όσα συνέβησαν το καλοκαίρι: «Στην αρχή υπήρχε διοικητικό πρόβλημα, καθώς δεν μπορούσε ο κ. Πρασσάς μόνος του να σηκώσει όλο το οικονομικό βάρος, όπως είχε κάνει πέρσι. Έτσι, αργήσαμε να ξεκινήσουμε τον σχεδιασμό. Πρώτο μέλημα ήταν η συζήτησή μας για την ανανέωση της συνεργασία μας, η οποία άλλωστε ήταν άριστη στο προηγούμενο διάστημα. Από εκεί και πέρα, η διοικητική σταθερότητα που παρείχε η διοίκηση του κ. Πρασσά έπαιξε σημαντικό ρόλο ώστε να περιμένουν οι παίκτες που είχαν προτεραιότητα για να μείνουν και ήταν στα πλάνα μου για να αποτελέσουν τον κορμό και της φετινής ομάδας.

Πολύ γρήγορα σχεδιάσαμε την ομάδα. Πετύχαμε τελικά να κρατήσουμε το μεγαλύτερο μέρος του περσινού κορμού, τον πλαισιώσαμε με νεαρά παιδιά και με κάποιους έμπειρους ποδοσφαιριστές, δημιουργώντας ένα πολύ καλό σύνολο, ασχέτως αν το ρόστερ ήταν ολιγομελές. Αφιερώσαμε πάρα πολύ χρόνο, μοχθήσαμε, δουλέψαμε αρκετά μέσα σε ένα άριστο οικογενειακό κλίμα και με μία διοίκηση που μας παρείχε τα πάντα».

Για την παρουσία των ποδοσφαιριστών του στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν:

«Πρέπει να δώσω πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά για την όρεξη και τη διάθεση, που είχαν, ώστε να μπορέσουμε να φτιάξουμε ένα πολύ δυνατό σύνολο. Ήταν κάτι, άλλωστε, που φάνηκε από την πρώτη στιγμή. Από τα φιλικά είχαμε παρουσιάσει σημάδια ικανοποιητικά, ενώ και τις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές πετύχαμε να είμαστε αήττητοι, αλλά και πρωτοπόροι στον 4ο όμιλο. Πέρα, όμως, από τη συγκομιδή μας, είναι εξίσου σημαντικό ότι τα αποτελέσματα ήρθαν με πάρα πολύ καλές εμφανίσεις, που άφηναν πολλές υποσχέσεις για την πορεία».

«Προέχει η υγεία»

Μετά από 45 ημέρες αδράνειας, εξακολουθεί να υπάρχει αβεβαιότητα σε σχέση με την επόμενη μέρα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Ο Στέλιος Αρσένος περιμένει με ανυπομονησία την επάνοδο στη δράση, υπογραμμίζει ωστόσο ότι πρώτα και πάνω απ’ όλα θα πρέπει να διαφυλαχθεί η δημόσια υγεία και σχολιάζει χαρακτηριστικά: «Προτεραιότητα είναι η υγεία! Το ποδόσφαιρο… έπεται! Όσο υπάρχει πρόβλημα και κίνδυνος έξαρσης της πανδημίας, δεν είναι εύκολο να συζητάμε για το πρωτάθλημα. Πρέπει να κάνουμε υπομονή και να ακούμε τους ειδικούς. Θα παίξουμε όταν μας επιτραπεί. Χρόνος θα υπάρχει να παίξουμε, αρκεί να έχουμε όλοι υγεία. Ευελπιστούμε, βέβαια, να τελειώσει σύντομα όλο αυτό και να επανέλθουμε γρήγορα στην καθημερινότητα».

Για την επαφή που διατηρεί όλο αυτό το διάστημα με τους ποδοσφαιριστές του: «Είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία με τα παιδιά. Έχουν πάρει ειδικά προγράμματα εκγύμνασης, τα οποία βεβαίως ο καθένας τους προσπαθεί να ακολουθήσει, για να διατηρηθεί σε όσο το δυνατόν καλύτερη φυσική κατάσταση γίνεται. Βέβαια, πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι αυτό δεν είναι εύκολο. Η επαφή με την μπάλα λείπει και είναι σημαντική. Νομίζω πως είναι αναπόφευκτο να μην βρίσκονται στην επάνοδο, στην κατάσταση που βρίσκονταν πριν. Παρ’ όλα αυτά, προσπαθούμε για το καλύτερο, με στόχο να είμαστε όσο πιο έτοιμοι γίνεται για την επιστροφή».

Στον επίλογο ευχήθηκε σε όλο τον κόσμο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου: «Καλές γιορτές, με υγεία και να ανταμώσουμε γρήγορα στα γήπεδα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου