ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Χρήση πρωτοκόλλου… και με υποχρεωτικά τεστ για να ξεκινήσει η Γ’ Εθνική

χρήση-πρωτοκόλλου-και-με-υποχρεωτικ-791742

Πραγματοποιήθηκε χθες η νέα τηλεδιάσκεψη για το μέλλον του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, όπου το «παρών» στη νέα αυτή διαδικτυακή συνάντηση έδωσε η επιτροπή των ποδοσφαιριστών και τον 4ο όμιλο εκπροσώπησε ο τερματοφύλακας του Διαγόρα Στεφανοβικείου, Μάνος Αποστολίδης.

«Παρόντες» ήταν επίσης, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ Γιώργος Μπαντής και ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ Σταύρος Διακοφώτης.

Αυτό που προέκυψε είναι πως υπάρχει ισχυρή βούληση από την ΓΓΑ να ολοκληρωθούν όλα τα πρωταθλήματα και ήδη προχωρά ένας σχεδιασμός επανεκκίνησης.

Η ΓΓΑ μέσω του Γιώργου Μαυρωτά έκανε γνωστό πως θα αποστείλει έγγραφο προς την ΕΠΟ, για το απαραίτητο υγειονομικό πρωτόκολλο της Γ’ Εθνικής, με υποχρεωτικά καθημερινά εβδομαδιαία τεστ πριν την έναρξη των αγώνων.

Στη συνέχεια η ΕΠΟ θα το συντάξει και ως ολοκληρωμένη πρόταση θα το στείλει στην επιτροπή λοιμωξιολόγων, ώστε να δοθεί το «πράσινο» φως για την επιστροφή στην αγωνιστική δράση.

Ο αθλητισμός πρέπει να παραμείνει ζωντανός και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς επισήμανε μεταξύ άλλων: «Ο αθλητισμός υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει».

Φυσικά μεγάλο «αγκάθι» είναι το οικονομικό βάρος των υποχρεωτικών τεστ που πρέπει να υποβληθούν οι ποδοσφαιριστές πριν την έναρξη των επίσημων αγώνων. Σε καμία περίπτωση οι διοικήσεις των ομάδων δεν μπορούν να αναλάβουν και αυτό το δυσβάστακτο οικονομικό βάρος, καθώς έσοδα δεν υπάρχουν από χορηγίες, διαφημίσεις, εισιτήρια διαρκείας.

Η μοναδική λύση που βρίσκεται ήδη υπό συζήτηση στο Υπουργείο Αθλητισμού είναι μια κρατική επιχορήγηση των ομάδων, όσον αφορά την κάλυψη των εξόδων για τα απαραίτητα τεστ.

Από την άλλη γίνεται εύκολα αντιληπτό πως όλα τα παραπάνω θέματα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν μετά τις 10 Ιανουαρίου, καθώς θα χρειαστεί χρόνος για να συνταχθούν και να συζητηθούν όλα τα παραπάνω σε ένα θεσμικό πλαίσιο.

Βέβαια πάντα υπάρχουν επιφυλάξεις, διότι όλα κρίνονται από τους ειδικούς που θέλουν να δουν πως θα κινηθεί η πορεία του κορονοιού στη χώρα μας, ώστε να πάρουν τις οριστικές τους αποφάσεις.

Εφόσον τα κρούσματα παρουσιάσουν πτωτική πορεία, τότε θα είναι εφικτό τα ποδοσφαιρικά σωματεία της Γ’ Εθνικής να δουν φως στο τούνελ. Μπορεί να έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος, αλλά η ελπίδα και η αισιοδοξία παραμένουν ζωντανές για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου