ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στο… σκοτάδι τα γυναικεία πρωταθλήματα

στο-σκοτάδι-τα-γυναικεία-πρωταθλήμα-794004

Η γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα του Μαγνησιακού επέστρεψε στη Β’ Εθνική Γυναικών, καθώς κατέκτησε το απευθείας εισιτήριο ανόδου στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, που συμμετείχε την περσινή σεζόν.

Συνέντευξη στον

ΗΛΙΑ ΣΧΟΡΤΣΑΝΙΤΗ

Ομως η εκ νέου αναστολή των γυναικείων πρωταθλημάτων ανέβαλε κάθε επίσημη δραστηριότητα των κυανόλευκων κοριτσιών όσο και τις ομαδικές προπονήσεις. Φυσικά δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για τα γυναικεία πρωταθλήματα και επικρατεί εύλογη ανησυχία αν θα υπάρξει φέτος αγωνιστική δράση. Ο τεχνικός των κυανόλευκων, Γιώργος Πλατανιάς, που βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας τα τελευταία δύο χρόνια, κοουτσάρισε και τον ΑΣ Βόλος 2004 με άνοδο από την Β’ στην Α’ Εθνική και ανέλαβε την προπονητική εποπτεία στα τμήματα υποδομής του ερυθρόλευκου συλλόγου.

Ο 48χρονος σήμερα προπονητής, ξεκίνησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα από τις αλάνες της Ελευσίνας και έπαιξε σε όλα τα τμήματα υποδομής του Πανελευσινιακού, καθώς και στην επαγγελματική ομάδα. Επιπλέον, κατέγραψε συμμετοχές στον Ηρακλή Ελευσίνας, Αστέρα Μαγούλας, Πύρασο, Μικροθήβες, Αγχίαλο και μικτή Πειραιά. Όσον αφορά την προπονητική του θητεία ανέλαβε το 2006 την ομάδα των Μικροθηβών, όπου χάρηκε και την πρώτη άνοδο του. Αργότερα πέρασε από Αγροτικό Αϊδινίου, Δάφνη και Αγχίαλο στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΘ.

Για την κατάσταση στο γυναικείο ποδόσφαιρο μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ αναφέροντας αρχικά για την περσινή σεζόν: «Η περσινή ποδοσφαιρική σεζόν ήταν πολύ δύσκολη. Να τονίσω πως τέσσερις από τις έξι συνολικά ομάδες που συμμετείχαν στον 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής πάλευαν για την άνοδο στη παραπάνω κατηγορία. Εμείς δεν ανήκαμε σε αυτές τις ομάδες. Κύριο μέλημα μας ήταν η απόκτηση εμπειριών και συμμετοχών των μικρών ηλικιακά αθλητριών σε επίσημους αγώνες, αλλά τελικά κατακτήσαμε το πρωτάθλημα με δύο 12χρονες αθλήτριες βασικές στην ενδεκάδα της ομάδας μας και διαφορά τεσσάρων βαθμών στην τελική κατάταξη της βαθμολογίας».

Για το μυστικό της επιτυχίας: «Το μυστικό μας είναι η ενότητα των κοριτσιών μεταξύ τους, αλλά και στο πρόσωπό μου. Πάνω απ’ όλα είμαστε οικογένεια».

Για το πόσο έχει επηρεάσει την αγωνιστική εξέλιξη της ομάδας η πανδημία και ποιος είναι ο βασικός φετινός στόχος, εφόσον γίνει η έναρξη των γυναικείων πρωταθλημάτων:

«Σίγουρα η πανδημία έχει επηρεάσει όχι μόνο τον αθλητισμό, αλλά και κάθε τομέα της καθημερινής μας ζωής. Η ομάδα μας ξεκίνησε προετοιμασία για δύο εβδομάδες με πολλές δυσκολίες, αλλά με το δεύτερο lockdown σταματήσαμε αναγκαστικά για την υγεία και ασφάλεια όλων κι από τότε δεν υπάρχει καμία ενημέρωση ή πρωτοβουλία για να συνεχίσουμε, αφού βλέπουμε ακόμη και τη γυναικεία Εθνική ομάδα να δίνει επίσημους αγώνες, χωρίς τα κορίτσια να μπορούν να αγωνιστούν στα πρωταθλήματα τους. Η φετινή χρονιά προμηνύεται εξαιρετικά δύσκολη και αβέβαιη και εύχομαι να ξεπεραστεί σύντομα αυτή η δύσκολη κατάσταση που βιώνει η χώρα μας, και όλος ο κόσμος να επανέλθει στην κανονική του ροή. Βασικός μας στόχος είναι η συμμετοχή των ταλαντούχων αθλητριών που διαθέτει ο Μαγνησιακός».

Για τη στήριξη που έχει η ομάδα: «Αρωγοί και άψογοι συμπαραστάτες μας είναι ο πρόεδρος του Μαγνησιακού κ. Γκουγκουλιάς, η επιχείρηση Suenos Cafe και οι γονείς των παικτριών μας».

Τέλος, ο προπονητής του Μαγνησιακού επισήμανε: «Δυστυχώς η σημερινή γενιά των Ελλήνων άλλαξε συμπεριφορά και νοοτροπία. Δεν υπάρχει ενότητα πλέον, ο καθένας κοιτάει το συμφέρον του. Λίγοι μείναμε οι αισθηματίες που θέλουμε να βοηθήσουμε τον χώρο του ποδοσφαίρου με όσες δυνάμεις διαθέτουμε. Εύχομαι όλος ο κόσμος να έχει υγεία και να αντέχει στις πρωτόγνωρες καταστάσεις που συμβαίνουν γύρω μας. Τέλος, θα ήθελα να ευχηθώ «Καλά Χριστούγεννα» με υγεία πάνω απ’ όλα και το νέο έτος 2021 να φέρει στον καθένα αυτό που επιθυμεί».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου