ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πίστη για επανέναρξη στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής

πίστη-για-επανέναρξη-στο-πρωτάθλημα-τ-795824

Ολοκληρώθηκε με θετικό πρόσημο η τηλεδιάσκεψη ανάμεσα σε εκπροσώπους των ποδοσφαιριστών από τους 10 ομίλους της Γ’ Εθνικής με το μέλος της διοίκησης της ΕΠΟ, Παναγιώτη Διακοφώτη, παρουσία και του προέδρου του ΠΣΑΠ Γιώργου Μπαντή.

Η τηλεδιάσκεψη έγινε σε ευχάριστο κλίμα και η Ομοσπονδία στηρίζει το αίτημα όλων των ομάδων της Γ’ Εθνικής κατηγορίας για επιστροφή στην ενεργό αγωνιστική δράση.

Ο κ. Παναγιώτης Διακοφώτης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Τα πρωταθλήματα θα γίνουν κανονικά και σε δύο γύρους, αρκεί να γίνει ένα σωστό υγειονομικό πρωτόκολλο, μην ακούτε τι λένε διάφοροι αριστερά και δεξιά. Η UEFA Α’ Β’ Γ’ και Δ’ Εθνικής θεωρεί αλληλένδετα τα εν λόγω πρωταθλήματα».

Οι παίκτες που εκπροσώπησαν τη Γ’ Εθνική ανά όμιλο είναι οι εξής: Νίκος Πουρτουλίδης (1ος), Στέλιος Τσουκάνης (2ος), Ζαχαρίας Δημητρουλόπουλος (3ος), Μανώλης Αποστολίδης (4ος), Αλέξανδρος Λουκούμης (5ος), Ιωάννης Κοντοές (6ος), Στέλιος Κρητικός (7ος), Χρήστος Παλιγγίνης (8ος), Σωτήρης Τσάτσος (9ος), Τάσος Τριανταφύλλου (10ος).

Η ΕΠΟ οφείλει να στηρίξει έμπρακτα όλα τα ποδοσφαιρικά σωματεία της Γ’ Εθνικής και γενικότερα τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, καθώς το οικονομικό βάρος είναι δυσβάστακτο και οι παράγοντες των ομάδων δεν αντέχουν, να σηκώσουν άλλο οικονομικό βάρος.

Βέβαια η επιστροφή στις ομαδικές προπονήσεις πρέπει να γίνει με μαζική υποβολή τεστ κορονοιού, μία ενέργεια, την οποία οφείλει να αναλάβει η ΕΠΟ μέσω της UEFA και των Περιφερειών. Φυσικά πρέπει να γίνει η επανεκκίνηση στο πρωτάθλημα, καθώς χιλιάδες οικογένειες ζουν από το ποδόσφαιρο και δεν υπάρχει άλλη πηγή εσόδων, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις βασικές τους καθημερινές ανάγκες. Η αδράνεια που επικρατεί στα πρωταθλήματα, δημιουργεί παράλληλα οικονομική ζημία, αλλά και προβλήματα στην ψυχολογική διάθεση χιλιάδων αθλητών. Ο Αθλητισμός προσφέρει σωματική και ψυχική υγεία, ενώ αποτελεί και το δεύτερο σχολείο της ζωής για αρκετές ευαίσθητες ηλικίες που θέλουν να ξεφύγουν από το άγχος και την ρουτίνα της καθημερινότητας.

Εξάλλου η επιστροφή στην αγωνιστική δράση πρέπει να γίνει με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα και θα δοθεί επιτέλους χαρά σε όλες τις ομάδες να ξεκινήσουν τις απαραίτητες αγωνιστικές τους υποχρεώσεις. Διάθεση, σύνεση, ενότητα και κοινή λογική από όλους, ώστε η Γ’ Εθνική να βγει από το τέλμα, στο οποίο έχει περιέλθει.

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΠΣΑΠ, μέσω της οποίας ενημερώνει για την τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετείχε στο πλευρό των ποδοσφαιριστών της Γ’ Εθνικής.

Τα αιτήματα και την αγωνία τους, άκουσε ο Παναγιώτης Διακοφώτης ο οποίος μετέφερε τη δέσμευση της Ομοσπονδίας πως θα πράξει ότι είναι εφικτό. Παράλληλα, τονίζεται πώς αποφασίστηκε από κοινού, ΠΣΑΠ, ΕΠΟ και επιτροπή των ποδοσφαιριστών, να στείλουν στον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και στον γενικό γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά αίτημα να διεξαχθεί ευρεία τηλεδιάσκεψη, με θέμα το πώς και πότε θα αρχίσει ξανά το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Η ανακοίνωση του ΠΣΑΠ: «Ο ΠΣΑΠ μετά από αίτημα επιτροπής ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στη Γ’ Εθνική κατηγορία, κατανοώντας την ανησυχία τους και έχοντας ως αρχή τη βελτίωση του συνόλου του ελληνικού ποδοσφαίρου, συνέβαλε στην υλοποίηση τηλεδιάσκεψης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2020, μεταξύ της ΕΠΟ που εκπροσωπήθηκε από το μέλος της εκτελεστικής της επιτροπής κ. Παναγιώτη Διακοφώτη, εκπροσώπων των 10 ομίλων της Γ’ Εθνικής και του Συνδέσμου μας, με την παρουσία του προέδρου του Γιώργου Μπαντή.

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ και η επιτροπή των ποδοσφαιριστών μετέφεραν στον κ. Διακοφώτη την αγωνία τους και τον έντονο προβληματισμό τους για τη διακοπή του πρωταθλήματος, όπως και τις επιπτώσεις που τους προκαλεί η μακροχρόνια αποχή τους από τους αγωνιστικούς χώρους και ζήτησαν την άμεση επανέναρξη του πρωταθλήματος, που τελείται υπό την αιγίδα της ΕΠΟ.

Ο κύριος Διακοφώτης από την πλευρά του μας μετέφερε τη δέσμευση της Ομοσπονδίας πως θα πράξει ότι είναι εφικτό, ώστε με το νέο έτος να αρχίσει ξανά και ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα.

Μάλιστα αποφασίστηκε από κοινού, ΠΣΑΠ, ΕΠΟ και επιτροπή των ποδοσφαιριστών, να στείλουν στον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη και στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Γιώργο Μαυρωτά αίτημα να διεξαχθεί ευρεία τηλεδιάσκεψη, με θέμα το πώς και πότε θα αρχίσει ξανά το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Ο Σύνδεσμός μας πάντα θα δηλώνει παρών και θα στέκεται αρωγός σε οποιαδήποτε προσπάθεια ή πρωτοβουλία λαμβάνεται, για τη βελτίωση και ανάδειξη του ελληνικού ποδοσφαίρου και ευρύτερα του αθλητισμού».

Πουρτουλίδης: «Γίνονται προσπάθειες να ολοκληρωθεί η Γ’ Εθνική»

Ο αρχηγός του Ηρακλή και πρώην ποδοσφαιριστής της Νίκης Βόλου Νίκος Πουρτουλίδης στην νέα προσπάθεια που γίνεται να επανέλθει η ομάδα του από εκεί που ποτέ δεν έπεσε αγωνιστικά, φιλοξενήθηκε στην αθλητική εκπομπή «Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ» στην ΕΡΤ3 και μίλησε μεταξύ άλλων για την τηλεδιάσκεψη της Γ’ Εθνικής.

Αρχικά είπε: «Υπήρξε μια τηλεδιάσκεψη με πρωτοβουλία πολλών ποδοσφαιριστών από όλους τους ομίλους της Γ’ Εθνικής, λόγω της αγάπης μας για το ποδόσφαιρο και των δυσκολιών που υπάρχουν ώστε να υπάρξουν άμεσα εξελίξεις ή διαβεβαιώσεις για το Πρωτάθλημα.

Υπήρξε μια καλή και μεστή συζήτηση. Αυτό που εκλάβαμε είναι ότι θα γίνουν όλες οι προσπάθειες ώστε να πρωταθλήματα να τελειώσουν, μόλις υπάρξουν οι διαβεβαιώσεις από τους ειδικούς».

Στην συνέχεια είπε: «Προτιμώ να είμαι ρεαλιστής. Θα πάμε ανάλογα με το τι θα πουν οι ειδικοί. Πρέπει όμως να είμαστε προετοιμασμένοι. Θέλουμε να τους δείξουμε το πρόβλημα που υπάρχει τους τελευταίους δύο μήνες. Δεν μπορεί να συνεχιστεί. Θα πρέπει να υπάρξει ένας προγραμματισμός ώστε να ξέρει και η ομάδα και ο ποδοσφαιριστής»

Ενώ στο τέλος είπε για τον Ηρακλή: «Αυτή είναι η πρώτη χρονιά μου σε ερασιτεχνικό επίπεδο, όμως όταν μιλάμε για τον Ηρακλή, μου είναι τελείως αδιάφορο. Έχει δυσκολίες η κατηγορία. Κάθε αρχή και δύσκολη. Πιστεύω όμως στη θέληση, στον προγραμματισμό και στον κοινό στόχο. Στο τέλος, θα πάνε όλα καλά και θα έχει δημιουργηθεί κάτι δυνατό. Αυτός ήταν και ο λόγος που είπα θα επιστρέψω. Οποιαδήποτε προσπάθεια έχει μέσα τον Ηρακλή, εμένα θα με βρει εκεί».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου