ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αυλαία στη σεζόν με νίκη Φερστάπεν στο GP του Αμπου Ντάμπι

αυλαία-στη-σεζόν-με-νίκη-φερστάπεν-στο-g-802451

Οι δύο Mercedes βρέθηκαν πίσω με τους Μπότας και Χάμιλτον να παίρνουν τις θέσεις 2-3 αντίστοιχα. Επιτυχία για την McLaren που κατάφερε να πάρει την 3η θέση στην κατάταξη των κατασκευαστών.

Ο Μαξ Φερστάπεν κυριάρχησε στο GP του Αμπου Ντάμπι, νικώντας εύκολα μπροστά από τον Βάλτερ Μπότας και τον Λιούις Χάμιλτον στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς. Με την εκκίνηση, οι τρεις πρώτοι ξεκίνησαν καλά με τον Φερστάπεν να μπαίνει επικεφαλής και τις δύο Μercedes να ακολουθούν. Ο αγώνας συνεχίστηκε δίχως απρόοπτα και τον χαρακτηρίζουμε ως βαρετό καθώς το μόνο αξιοπρόσεχτο γεγονός, ήταν η εγκατάλειψη του Σέρχιο Πέρεζ.

Με την εγκατάλειψη όμως, δημιουργήθηκε αρχικά Εικονικό Αυτοκίνητο Ασφαλείας και στην συνέχεια κανονικό Αυτοκίνητο Ασφαλείας με αποτέλεσμα πολλοί από τους οδηγούς να αποφασίσουν να βάλουν λάστιχα σε αυτό το σημείο του αγώνα.

Η Ferrari ήταν μία από τις ελάχιστες ομάδες που δεν άλλαξε ελαστικά, με αποτέλεσμα οι οδηγοί της να αντιμετωπίσουν προβλήματα στη συνέχεια και τελικά να τερματίσουν εκτός βαθμών. Ο Αλεξ Αλμπον τερμάτισε στην τέταρτη θέση δίχως να εντυπωσιάσει και η παραμονή του στην Red Bull δεν είναι σίγουρη για την επόμενη χρονιά.

Στην πέμπτη και έκτη θέση βρίσκουμε το δίδυμο της McLaren με τους Λάντο Νόρις και Κάρλος Σάινθ να ανεβάζουν την McLaren στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών. Ο Κάρλος Σάινθ όπως είναι γνωστό, την επόμενη χρονιά θα τρέχει με τα χρώματα της Ferrari.

Στην έβδομη θέση ο Ντάνιελ Ρικιάρντο έκανε έναν πολύ καλό αγώνα καταφέρνοντας μάλιστα να πετύχει στο τέλος και τον ταχύτερο γύρο. Ενώ αποχαιρετά και αυτός την Renault για να πάρει στην θέση του Σάινθ στην McLaren.

Στην όγδοη θέση ο Πιερ Γκασλί προσπάθησε και πήρε τους πολύτιμους βαθμούς. Στην ένατη θέση ο έτερος οδηγός της Renault Εστεμπάν Οκόν, κατάφερε και αυτός, να πάρει έστω τους δύο βαθμούς της ένατης θέσης.

Στην τελευταία βαθμολογούμενη θέση, βρέθηκε ο Λανς Στρολ που με τον ένα του βαθμό, δεν κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα της Racing Point να βρεθεί εκείνη στην τρίτη θέση και όχι η McLaren.

Χάμιλτον: «Δεν ήμουν στο 100%…»

Ο Λιούις Χάμιλτον δεν κάνει τίποτε στην τύχη. Βγήκε 3ος δίχως να μπορεί κανείς να του πει πως το έκανε επίτηδες καθώς αναρρώνει από τον Covid. Και καλά, η 3η θέση τον συνέφερε; Απολύτως! Βοήθησε τον Μπότας ώστε να παραμείνει στην ομάδα με την 2η θέση στο πρωτάθλημα οδηγών, δήλωσε πως ακόμα και άρρωστος είναι ικανός για βάθρο και τελείωσε όλη η χρονιά με τον καλύτερο τρόπο. Οι αγκαλιές με τον Μπότας στο τέλος δείχνουν τι πραγματικά έγινε. Αν μπορούσε να πιάσει τον Μαξ; Μάλλον όχι γιατί προφανώς οι κινητήριες μονάδες της Mercedes σε αυτόν τον τελευταίο αγώνα, είχαν μειωμένη απόδοση για τον φόβο μιας πιθανής αστοχίας. Ο ίδιος άνετος και ωραίος ανέφερε στις δηλώσεις του στο τέλος του αγώνα. «Ολη τη χρονιά ήμουν σε κορυφαίο επίπεδο φυσικής κατάστασης αλλά σήμερα ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα για μένα. Σίγουρα δεν ήμουν στο 100%. Συγχαρητήρια στον Μαξ που έκανε έναν εξαιρετικό αγώνα και βεβαίως σε όλη την ομάδα μας. Είμαι ευγνώμων που είμαι υγιής και είμαι εδώ. Πέρασα πολύ δύσκολα τις προηγούμενες 10 ημέρες και σκεφτόμουν το να είμαι εδώ είναι ένα προνόμιο που πρέπει να απολαύσω. Για να αποδώσουμε ως ομάδα, χρειαζόμαστε καλά ελαστικά και σήμερα δεν τα είχαμε. Είμαι χαρούμενος που είδα τον Αλεξ να είναι κοντά και να μάχεται».

Αυτό το τελευταίο ήταν ένα μήνυμα στήριξης στον Αλεξ Αλμπον. Αυτή ήταν η τελευταία επίσημη εμφάνιση του Λιούις στην πίστα για το 2020. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα χριστεί Σερ, την 1.1.2021.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου