ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Να ξεπεράσουμε γρήγορα την πρωτόγνωρη κατάσταση και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί»

να-ξεπεράσουμε-γρήγορα-την-πρωτόγνω-802483

Η Δήμητρα Ευξεινούπολης συμμετέχει για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής με όνειρα και φιλοδοξίες. Οι «πράσινοι σταχυοφόροι» πραγματοποίησαν θετικό ξεκίνημα στις τρεις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα μέτρησαν δύο ισοπαλίες με Θησέα 2-2 στην Αγριά και ΑΟ Υπάτου 1-1 εντός, ενώ είχαν και μια ήττα στην πρεμιέρα με τον Φωκικό (1-0) στην Αμφισσα, και αν ήταν πιο προσεκτικοί και τυχεροί θα μπορούσαν να πετύχουν παραπάνω συγκομιδή βαθμών.

Πλέον, μετά την θετική εξέλιξη για επιστροφή των ομάδων της Super League 2 και της Football League για επιστροφή στις ομαδικές προπονήσεις, εκφράζεται η αισιοδοξία πως και οι ομάδες των μικρότερων κατηγοριών (Γ’ Εθνικής, ΕΠΣ) θα ξεκινήσουν ομαδικές προπονήσεις από τις 7 Ιανουαρίου.

Βέβαια απαιτείται μία μίνι προετοιμασία δύο – τριών εβδομάδων για να έχουμε επιτέλους επανέναρξη και στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, με αυστηρή τήρηση όλων των απαραίτητων υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Ο 32χρονος ικανός και αξιόμαχος πορτιέρο της Δήμητρας, Αγγελος Σταυράκης, με καταγωγή από το Αρμένιο του Νομού Λάρισας, μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ για τους στόχους της ομάδας της Ευξεινούπολης στον φετινό δύσκολο 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, αλλά και για τις συνέπειες που επιφέρει το λουκέτο στα γήπεδα.

Ο Λαρισαίος τερματοφύλακας «κουβαλάει» «πλούσιες» παραστάσεις και συμμετοχές από μεγαλύτερες κατηγορίες, καθώς υπερασπίστηκε επάξια την ευαίσθητη και δύσκολη αυτή θέση σε Εθνικό Φιλιππιάδας, Νίκη Βόλου, Τηλυκράτη Λευκάδας, Ολυμπιακό Βόλου, Δωτιέα Αγιάς, Καλαμάτα, Απόλλων Λάρισας, ΓΣ Αλμυρού και ΑΟ Σελλάνων, ενώ ξεκίνησε τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματα στην ομάδα της γενέτειρας του, την Δόξα Αρμενίου.

Ο Αγγελος συνδυάζει αθλητικές και επαγγελματικές υποχρεώσεις, καθώς είναι αγρότης και αφοσιώνεται για πολλές ώρες στον πρωτογενή τομέα με πείσμα και δύναμη. Ενας φιλότιμος νέος και βιοπαλαιστής της ζωής, που αγαπά και λατρεύει τον αθλητισμό, αντλώντας δύναμη από τα αγαπημένα του πρόσωπα. Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τις συνέπειες που επιφέρει το λουκέτο στα γήπεδα: «Θεωρώ πως είναι μια δυσμενής κατάσταση για τον τομέα του αθλητισμού. Είναι δύσκολο για έναν αθλητή να αποκόπτεται από τις προπονήσεις, ειδικότερα όταν πρόκειται για ομαδικά αθλήματα. Σίγουρα υπάρχει απογοήτευση, καθώς οι περισσότεροι αθλητές προσπαθώντας να «χτίσουν» την φυσική τους κατάσταση και να βρουν τον επιθυμητό τους ρυθμό μετά το πρώτο lockdown, βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα δεύτερο. Φανταστείτε πόσο δύσκολο είναι για την σωματική και ψυχική υγεία του καθενός. Θέλω να πιστεύω πως θα είναι παροδικό και πως θα επιστρέψουμε γρήγορα στην καθημερινότητά μας».

Για το ξεκίνημα της νεοφώτιστης Δήμητρας στο φετινό πρωτάθλημα: «Η Δήμητρα ξεκίνησε τις επίσημες αγωνιστικές της υποχρεώσεις, διαθέτοντας όλα τα εχέγγυα για να σταθεί επάξια στις απαιτήσεις της Γ’ Εθνικής. Η δουλειά που γίνεται τόσο στο αγωνιστικό όσο και στο οργανωτικό κομμάτι είναι εξαιρετική, δημιουργώντας μεγάλες προσδοκίες για τη συνέχεια του πρωταθλήματος».

Για τον βασικό στόχο της ομάδας: «Βασικός στόχος της ομάδας είναι η παραμονή στη κατηγορία. Για να φθάσουμε όμως στην επίτευξη αυτού του στόχου, η πορεία πρέπει να είναι ανάλογη πρωταθλητισμού. Ο 4ος όμιλος περιλαμβάνει αξιόλογες ομάδες με έμπειρους ποδοσφαιριστές και θεωρώ ότι είναι ένας από τους πιο ανταγωνιστικούς και δύσκολους της Γ’ Εθνικής».

Για τον ρόλο του τερματοφύλακα: «Η θέση αυτή είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη και νευραλγική μέσα στην ομάδα. Ο ρόλος του τερματοφύλακα πλέον έχει πολλές υποχρεώσεις και απαιτούνται περισσότερες ικανότητες. Για να ανταπεξέλθεις στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, πρέπει να αφιερώσεις πολλές ώρες μεθοδικής προπόνησης με στόχο την βελτίωση. Οσον αφορά τη δύναμη την αντλώ από τα πρόσωπα που με αγαπούν και με στηρίζουν καθημερινά, αλλά και καταλαβαίνουν απόλυτα τον αγώνα μου εντός και εκτός γηπέδων, ώστε να καταφέρω να εκπληρώσω τα σχέδια μου».

Κλείνοντας, ευχήθηκε: «Τέλος, να ευχηθώ υγεία σε όλο τον κόσμο και να ξεπεράσουμε γρήγορα την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε επί των ημερών και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί στις υποχρεώσεις μας και φυσικά στον αθλητισμό. Καλές γιορτές σε όλους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου