ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εκτός Κυπέλλου η Football League

εκτός-κυπέλλου-η-football-league-806072

Κύβος ερρίφθη για το Κύπελλο Ελλάδας αφού στη χθεσινή Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αναλύθηκε το πλάνο επανεκκίνησης στο θεσμό, αλλά χωρίς τις ομάδας της Football League.

Το μεγάλο ζήτημα που υπάρχει πλέον είναι με τις ομάδες της Super League 2, καθώς είναι όλα στον… αέρα σχετικά και με το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας, λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοιό, ενώ εκτός… πέταξαν τις ομάδες της Football League, αλλά φυσικά και τις ερασιτεχνικές, όπως εκείνες της Γ’ Εθνικής και τους Κυπελλούχους των ΕΠΣ.

Τη δεδομένη στιγμή εξάλλου δεν υπάρχει δράση, παρά μόνο στη Super League 1, αλλά σίγουρα οι ομάδες, τουλάχιστον της Football League, περίμεναν και τους αγώνες Κυπέλλου, προκειμένου να έχουν κάποια παραπάνω έσοδα.

Στο… κάδρο τοποθετήθηκαν τελικά και οι ομάδες της SL2, αλλά θα πάρουν μέρος εφόσον ανάψει το «πράσινο φως» για σέντρα μέχρι τις 5 Ιανουαρίου. Το συγκεκριμένο σχέδιο θα εφαρμοστεί μόνο αν δοθεί η συγκεκριμένη άδεια για επιστροφή στη δράση στα κλαμπ της δεύτερης κατηγορίας. Διαφορετικά το φετινό Κύπελλο θα αποτελείται μόνο από ομάδες της πρώτης κατηγορίας.

Παράλληλα, μια σημαντική παράμετρος είναι οι διπλοί αγώνες στους «16» του Κυπέλλου. Το παζλ της πρώτης φάσης θα αποτελείται από 12 ομάδες της Super League 2 -αν όλα πάνε καλά- και τις ομάδες της Super League 1 από την 7η έως την 14η θέση της σεζόν 2019-20.

Οι αγώνες θα είναι μονοί και θα διεξαχθούν 12-13-14 Ιανουαρίου 2021. Στη δεύτερη οι ομάδες που τερμάτισαν από 1η έως 6η θέση της Super League 1, συν φυσικά τις 10 ομάδες που θα έχουν πάρει την πρόκριση από την πρώτη φάση.

Τα πρώτα ματς θα γίνουν 19-20-21 Ιανουαρίου και οι ρεβάνς 2-3-4 Φεβρουαρίου.

Η ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού ορίζεται η 22/05/2021. Ο τελικός αγώνας θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ: «Συνεδρίασε σήμερα (σ.σ. χθες) η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα της διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδος αγωνιστικής περιόδου 2020-21, μετά και τις πρόσφατες ανακοινώσεις της Πολιτείας για παράταση του lockdown έως τις 7 Ιανουαρίου 2021. Η Επιτροπή Διοργανώσεων παρουσίασε στην Ε.Ε. δύο εναλλακτικά σχέδια για τη συνέχιση της διοργάνωσης, το πρώτο με συμμετοχή των ομάδων των Super League 1 και Super League 2 και το δεύτερο με συμμετοχή μόνον των ομάδων της Super League 1, τα οποία εγκρίθηκαν και θα υλοποιηθούν κατά περίπτωση, με βάση αφενός τη δυνατότητα συμμετοχής στη διοργάνωση των ομάδων της Super League 2, και αφετέρου τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας που θα εφαρμοστούν την περίοδο των αγώνων».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου