ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η κλήρωση της Εθνικής: Οι αντίπαλοι στο δρόμο για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ

η-κλήρωση-της-εθνικής-οι-αντίπαλοι-στο-807336

Η Ισπανία, η Σουηδία, η Γεωργία και το Κόσοβο είναι οι τέσσερις ομάδες που θα βρεθούν στον όμιλο της Εθνικής Ελλάδας στο δρόμο για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ το 2022. Κι αν η Ισπανία θεωρείται το αδιαφιλονίκητο φαβορί και δύσκολα θα χάσει την πρώτη θέση, η Εθνική θα πρέπει να κοιτάξει στα μάτια τους Σουηδούς προκειμένου να διεκδικήσει το εισιτήριο για το Μουντιάλ έστω και μέσω των πλέι οφ σε μια εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία όμως. Αντιθέτως, η Γεωργία και το Κόσοβο είναι στα μέτρα της Ελλάδας που όμως θα πρέπει να κυριαρχήσει απέναντί τους για να εξαντλήσει τις πιθανότητές της…

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια εξαιρετικά δύσκολη κλήρωση καθώς οι Ισπανοί μοιάζουν ανίκητοι, οι Σουηδοί σταθεροί και αξιόπιστοι, οι Γεωργιανοί δεν μπορούν να υποτιμηθούν, όπως βεβαίως και οι Κοσοβάροι, οι οποίοι ήρθαν από το πέμπτο γκρουπ αλλά διαθέτουν μια πολύ μάχιμη και σκληρή ομάδα όπως φάνηκε και στις πρόσφατες αναμετρήσεις με την Ελλάδα στο Nations League.

Στην τελική φάση του Μουντιάλ προκρίνονται απευθείας οι δέκα πρώτοι των ομίλων. Οι δέκα δεύτεροι, μαζί με δύο ομάδες που θα προέρχονται από το Nations League, θα συμμετάσχουν στα πλέι οφ. Αυτές οι 12 ομάδες θα διεκδικήσουν τρία εισιτήρια για το Μουντιάλ μέσω νοκ άουτ αγώνων. Συνολικά, η Ευρώπη θα στείλει 13 Εθνικές ομάδες στο Κατάρ.

Τα προκριματικά θα αρχίσουν στις 24 Μαρτίου 2021 και θα ολοκληρωθούν στις 16 Νοεμβρίου 2021. Τα πλέι οφ θα πραγματοποιηθούν στις 24, 25, 28 και 29 Μαρτίου 2022.

Αναλυτικά οι όμιλοι:

GROUP A

Πορτογαλία

Σερβία

Ιρλανδία

Λουξεμβούργο

Αζερμπαϊτζάν

GROUP B

Ισπανία

Σουηδία

Ελλάδα

Γεωργία

Κόσοβο

GROUP C

Ιταλία

Ελβετία

Βόρεια Ιρλανδία

Βουλγαρία

Λιθουανία

GROUP D

Γαλλία

Ουκρανία

Φινλανδία

Βοσνία

Καζακστάν

GROUP E

Βέλγιο

Ουαλία

Τσεχία

Λευκορωσία

Εσθονία

GROUP F

Δανία

Αυστρία

Σκωτία

Ισραήλ

Φερόε

Μολδαβία

GROUP G

Ολλανδία

Τουρκία

Νορβηγία

Μαυροβούνιο

Λετονία

Γιβραλτάρ

GROUP H

Κροατία

Σλοβακία

Ρωσία

Σλοβενία

Κύπρος

Μάλτα

GROUP Ι

Αγγλία

Πολωνία

Ουγγαρία

Αλβανία

Ανδόρα

Σαν Μαρίνο

GROUP J

Γερμανία

Ρουμανία

Ισλανδία

Βόρεια Μακεδονία

Αρμενία

Λίχνενσταϊν

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου