ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στη Μασσαλία για αποτέλεσμα

στη-μασσαλία-για-αποτέλεσμα-810487

Η αποστολή του Ολυμπιακού αναχώρησε χθες το πρωί για τη Μασσαλία για το κρίσιμο ματς με την Μαρσέιγ. Μέσα ο Βαλμπουενά για ψυχολογικούς λόγους, εκτός τελικά ο Χασάν.

Ο Ολυμπιακός δίνει απόψε (10μ.μ.-COSMOTE SPORT 2HD) ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι στο «Βελοντρόμ» με την Μαρσέιγ για την 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League, σε ένα ματς που έχει ως στόχο τη νίκη για να καπαρώσει την τρίτη θέση που θα του εξασφαλίσει τη συνέχεια της ευρωπαϊκής του πορείας, τουλάχιστον στο Europa League, και ενδεχομένως να τον κρατήσει ζωντανό στη μάχη της πρόκρισης στους «16» του Champions League.

Χθες το πρωί, με ανεβασμένη ψυχολογία μετά τη νίκη με 2-1 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» επί του Άρη που τους έφερε μόνους στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League Interwetten, ο Πέδρο Μαρτίνς και οι ποδοσφαιριστές των Πειραιωτών μπήκαν στο αεροπλάνο για τη Γαλλία, ενώ στην αποστολή βρίσκεται και ο Ματιέ Βαλμπουενά.

Ναι μεν είναι τραυματίας και δεν μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του στο χορτάρι, ωστόσο αποφασίστηκε να ταξιδέψει στην πατρίδα του για να εμψυχώσει τους συμπαίκτες του σε αυτό το σημαντικό ματς, με τον 36χρονο Γάλλο μεσοεπιθετικό να γνωρίζει πολύ καλά τις ιδιαιτερότητες του αγώνα έχοντας φορέσει για οκτώ χρόνια (2006-2014) τη φανέλα της Μαρσέιγ.

Εκτός της ερυθρόλευκης αποστολής έμειναν αντίθετα οι Αχμέν Χασάν, Λάζαρ Ραντζέλοβιτς και Μπρούμα. Ο Αιγύπτιος φορ κρίθηκε ανέτοιμος από τη στιγμή που έχει χάσει αρκετές προπονήσεις το τελευταίο διάστημα ενώ όσον αφορά στους άλλους δύο, ο Πορτογάλος εξτρέμ προέρχεται από θλάση και ο Σέρβος winger είναι ακόμα σε καραντίνα έχοντας βρεθεί θετικός στον κορονοϊό κατά την επιστροφή του στην Ελλάδα από υποχρεώσεις του με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

Εμβιλά: «Με Πόρτο και Σίτι

χάσαμε βαθμούς από ατομικά λάθη»

Εξαιρετικά ικανοποιημένος από τη μέχρι τώρα παρουσία του στην Ελλάδα με τη φανέλα του Ολυμπιακού εμφανίστηκε ο Γιαν Εμβιλά. Ο πρώην άσος της Σεντ Ετιέν παραχώρησε συνέντευξη στη μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γαλλίας, «Equipe», και σε αυτήν μίλησε για το πώς έχουν κυλήσει οι πρώτοι μήνες στους Πειραιώτες, ενώ αναφέρθηκε και στα μέχρι στιγμής πεπραγμένα της ομάδας του στις πρώτες 4 αγωνιστικές των ομίλων του Champions League και ενόψει του σπουδαίου αποψινού ραντεβού.

«Η νίκη απέναντι στη Μαρσέιγ μάς έδωσε αυτοπεποίθηση επειδή ήταν το πρώτο ματς στο φετινό Champions League και έπρεπε να μπούμε από νωρίς στη διεκδίκηση της πρόκρισης. Ήταν πολύ σημαντική νίκη από ψυχολογική άποψη.

Εάν είναι πλέον στόχος η τρίτη θέση; Δεν έχουμε συζητήσει πολύ για αυτό. Στα ματς που ακολούθησαν αυτό της πρεμιέρας με την Μαρσέιγ υπήρχαν αρκετές στιγμές που θα θέλαμε να μην είχαν συμβεί.

Στην Πόρτο χάσαμε από ατομικά λάθη ενώ θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει την ισοπαλία. Με την Μάντσεστερ Σίτι το ίδιο, στο πρώτο ημίχρονο τους σεβαστήκαμε πάρα πολύ», τόνισε χαρακτηριστικά ο Εμβιλά, ενώ για το γεγονός πως εμφανίζεται αναγεννημένος στους πρωταθλητές Ελλάδας, είπε: «Δεν θεωρώ πως διανύω τη δεύτερη νιότη μου, είμαι μόλις 30 ετών. Δουλεύω σκληρά και στην αρχή τα πράγματα δεν ήταν εύκολα για μένα. Στο πρώτο μου ματς έγινα αλλαγή στο ημίχρονο γιατί δεν ήμουν έτοιμος.

Τώρα όμως είμαι σε τοπ φόρμα, είναι η καλύτερη περίοδος της καριέρας μου από την εποχή που έπαιζα στην Ρεν. Πάντα είχα τις ίδιες αρετές, ίσως δεν είχα καταφέρει στο παρελθόν να τις εκμεταλλευτώ τόσο.

Η αλήθεια πάντως είναι πως όταν είσαι πνευματικά δυνατός, τότε μπορείς να πετύχεις αυτό που θέλεις στον κόσμο. Εάν δεν έχεις αυτοπεποίθηση δεν μπορείς να εκφραστείς στο 100%».

Το πρόγραμμα

(5η αγωνιστική)

Σήμερα

1ος όμιλος

Λοκομοτίβ Μ.-Ζάλτσμπουργκ (19:55)

Ατλέτικο Μ.-Μπάγερν (22:00)

Βαθμολογία

  1. Μπάγερν Μονάχου 12
  2. Ατλέτικο Μαδρίτης 5
  3. Λοκομοτίβ Μόσχας 3
  4. Ζάλτσμπουργκ 1

2ος όμιλος

Σαχτάρ Ντόνετσκ-Ρεάλ Μ. (19:55)

Γκλάντμπαχ-Ίντερ (22:00)

Βαθμολογία

  1. Γκλάντμπαχ 8
  2. Ρεάλ Μαδρίτης 7
  3. Σαχτάρ Ντόνετσκ 4
  4. Ίντερ 2

3ος όμιλος

Μαρσέιγ-Ολυμπιακός (22:00)

Πόρτο-Μάντσεστερ Σίτι (22:00)

Βαθμολογία

  1. Μάντσεστερ Σίτι 12
  2. Πόρτο 9
  3. Ολυμπιακός 3
  4. Μαρσέιγ 0

4ος όμιλος

Λίβερπουλ-Άγιαξ (22:00)

Αταλάντα-Μίντιλαντ (22:00)

Βαθμολογία

  1. Λίβερπουλ 9
  2. Άγιαξ 7
  3. Αταλάντα 7

4.Μίνιτλαντ 0

Αύριο Τετάρτη 2/12

5ος όμιλος

Κρασνοντάρ-Ρεν (19:55)

Σεβίλλη-Τσέλσι (22:00)

Βαθμολογία

  1. Τσέλσι 10
  2. Σεβίλλη 10
  3. Κρασνοντάρ 1
  4. Ρεν 1

6ος όμιλος

Ντόρτμουντ-Λάτσιο (22.00)

Μπριζ- Ζενίτ (22.00)

Βαθμολογία

  1. Ντόρτμουντ 9
  2. Λάτσιο 8
  3. Μπριζ 4
  4. Ζένιτ 1

7ος όμιλος

Μπαρτσελόνα-Γιουβέντους

Φερεντσβάρος-Ντινάμο Κιέβου

Βαθμολογία

  1. Μπαρτσελόνα 12
  2. Γιουβέντους 11
  3. Φερεντσβάρος 1
  4. Ντινάμο Κιέβου 1

8ος όμιλος

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Παρί

Μπασακσεχίρ-Λειψία

Βαθμολογία

  1. Μάντσεστερ Γιουν. 9
  2. Παρί 6
  3. Λειψία 6
  4. Μπασακσεχίρ 3

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου