ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σπάει τη σιωπή του ο γιατρός του Μαραντόνα μετά τη σύλληψη

σπάει-τη-σιωπή-του-ο-γιατρός-του-μαραντ-811583

Με δάκρυα στα μάτια, ο γιατρός του Ντιέγκο Μαραντόνα έδωσε την δική του εκδοχή και αρνήθηκε ότι είχε οποιαδήποτε ευθύνη στον θάνατο του θρύλου του ποδοσφαίρου

Ο Λεοπόλδο Λούκε, ο προσωπικός γιατρός του Ντιεγκίτο, κατηγορείται για ιατρική αμέλεια, με την αστυνομία της Αργεντινής να αντιμετωπίζει πλέον τον θάνατο του ποδοσφαιριστή ως «πιθανή ανθρωποκτονία».

Οι αρχές εισέβαλαν σήμερα στο σπίτι και το ιατρείο του, αναζητώντας στοιχεία.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Daily Mail, ο Λούκε θα βρεθεί μπροστά στον ανακριτή ώστε να καταθέσει όσα γνωρίζει για τις συνθήκες θανάτου του Αργεντινού θρύλου, καθώς πλέον του αποδόθηκε επίσημα η κατηγορία της εγκληματικής αμέλειας, όπως αναφέρει η Marca.

Ο ίδιος πάντως μίλησε σε δημοσιογράφους μπροστά από το σπίτι του και αρνείται τα πάντα, λέγοντας ότι «ψάχνουν για έναν αποδιοπομπαίο τράγο».

Η απάντηση του γιατρού στις κατηγορίες

Στην πρώτη του συνέντευξη στα μίντια, ο Λεοπόλδο Λούκε είπε κλαίγοντας ότι έκανε τα πάντα για να βοηθήσει τον ποδοσφαιριστή. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι πέθανε ένας «φίλος του» και ότι ο Ντιέγκο Μαραντόνα ήταν ο χειρότερος εχθρός του εαυτού, όσον αφορά στο κομμάτι της βοήθειας από ειδικούς.

«Σοκαρίστηκα όταν ήρθε απρόσμενα η αστυνομία στο σπίτι μου», εξήγησε αρχικά ο έντονα φορτισμένος Λούκε.

«Ξέρω τι έκανα και ξέρω πως ό,τι έκανα ήταν για τον Ντιέγκο μέχρι την τελευταία στιγμή. Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι έκανα το καλύτερο δυνατό για τον Ντιέγκο», συνέχισε.

«Είμαι σε πολύ άσχημη κατάσταση, γιατί πέθανε ο φίλος μου. Δεν κατηγορώ τον εαυτό μου για τίποτα. Είναι πολύ άδικο αυτό που συμβαίνει».

Μιλώντας για τις κόρες του Ντιέγκο Μαραντόνα, Ντάλμα και Τζιαννίνα, των οποίων οι δηλώσεις ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει η έρευνα εις βάρος του, ο γιατρός ανέφερε: «Δεν τις γνωρίζω, αλλά η υπόλοιπη οικογένειά του, τα αδέρφια του και τα ανίψια του με λατρεύουν».

Και πρόσθεσε με νόημα: «Κάποιος προσπαθεί να βρει έναν αποδιοπομπαίο τράγο, όταν δεν υπάρχει κάποιος. Όλοι μας κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε με τον Ντιέγκο».

«Ο Ντιέγκο Μαραντόνα τιμωρούσε τον εαυτό του»

Ο Λούκε επέμεινε ότι ο Μαραντόνα είχε τα γνωστά του προβλήματα με τα χάπια και το αλκοόλ. «Τιμωρούσε τον εαυτό του με έναν τρόπο που δεν μπορούσα να επιτρέψω, ούτε ως γιατρός ούτε ως φίλος του».

Ο γιατρός πρόσθεσε ότι ο διάσημος ποδοσφαιριστής ήταν πολύ δύσκολος ασθενής: «Δεν μπορούσες να κάνεις κάτι στον Ντιέγκο, αν δεν το ήθελε. Μισούσε τους γιατρούς και τους ψυχολόγους. Με εμένα ήταν διαφορετικά, γιατί εγώ ήμουν αυθεντικός. Ήταν φίλος μου».

Για την ιατρική περιπέτεια του Μαραντόνα, λίγες μέρες πριν τον θάνατό του, είπε: «’Επρεπε να πάει σε κέντρο απεξάρτησης αφού πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο αλλά δεν ήθελε».

«Αν είμαι για κάτι υπεύθυνος όσον αφορά στον Ντιέγκο, είναι για το γεγονός ότι τον αγαπούσε και ήθελα να βελτιώσει τη ζωή του», κατέληξε.

Οι αντιφάσεις των νοσηλευτών και το ηχητικό ντοκουμέντο

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο δικηγόρος του Μαραντόνα, Ματίας Μόρλα, ζήτησε να γίνει έρευνα στην ανταπόκριση του ΕΚΑΒ της Αργεντινής στην κλήση για τον ποδοσφαιριστή.

«Είναι ανεξήγητο ότι για 12 ώρες ο φίλος μου δεν είχε την προσοχή και τον έλεγχο από μέρος του προσωπικού που ασχολείται με τέτοιες υποθέσεις. Το ασθενοφόρο έκανε περισσότερη από μισή ώρα να φτάσει και αυτό είναι εγκληματική ηλιθιότητα. Αυτό το γεγονός είναι κάτι που δεν μπορούμε να παραβλέψουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Μαραντόνα φέρεται να έπεσε για ύπνο στις 11 το βράδυ της Τρίτης, λέγοντας πριν πάει στο κρεβάτι ότι «δεν αισθάνεται πολύ καλά». Το επόμενο πρωί βρέθηκε νεκρός στο κρεβάτι του.

Οι υποψίες έπεσαν στο νοσηλευτικό προσωπικό του, οι οποίες φέρεται να υπέπεσαν σε κάποιες αντιφάσεις. Ο νοσηλευτής της βραδινής βάρδιας είπε ότι τελευταία φορά έλεγξε τον ποδοσφαιριστή στις 6:30 το πρωί, αναφέροντας ότι ο Μαραντόνα κοιμόταν και ανέπνεε κανονικά στο κρεβάτι του.

Ωστόσο, η νοσοκόμα που ανέλαβε στη συνέχεια φέρεται να μην πήγε στο δωμάτιο του Αργεντίνου θρύλου, αν και στην αναφορά της είχε γράψει ότι κοιμόταν κανονικά μέχρι τις 8:30.

Μετά τις αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε το νοσηλευτικό προσωπικό αναφορικά με τις εντολές που είχε δεχτεί, ήρθε σήμερα (29/11) στη δημοσιότητα ηχητικό ντοκουμέντο από την κλήση του Λεοπόλδο Λούκε στα επείγοντα.

[in.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου