ΔΙΕΘΝΗ

Πέντε είναι οι υποψήφιοι για κορυφαίοι αθλητές στίβου το 2020

πέντε-είναι-οι-υποψήφιοι-για-κορυφαίο-814373

Η World Athletics έδωσε στη δημοσιότητα τις ημερομηνίες των 14 μίτινγκ στίβου του Diamond League για το 2021. Το πρόγραμμα κρίνεται ως προσωρινό, αφού θα εξαρτηθεί και από τις εξελίξεις της πανδημίας του κορονοϊού, εξαιτίας της οποίας αναβλήθηκαν οι περισσότεροι αγώνες το 2020. Τα μίτινγκ, σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα, ξεκινούν τον Μάιο από το Ραμπάτ και ολοκληρώνονται στη Ζυρίχη τον Σεπτέμβριο.

Το πρόγραμμα των αγώνων του Diamond League για το 2021:

Ραμπάτ – 23 Μαΐου

Ντόχα -28 Μαΐου

Ρώμη – 4 Ιουνίου

Οσλο – 10 Ιουνίου

Στοκχόλμη – 4 Ιουλίου

Μονακό – 9 Ιουλίου

Λονδίνο – 13 Ιουλίου

Σανγκάη – 14 Αυγούστου

Γιουτζίν – 21 Αυγούστου

*Κίνα – 22 Αυγούστου

Λοζάνη – 26 Αυγούστου

Παρίσι – 28 Αυγούστου

Βρυξέλλες – 3 Σεπτεμβρίου

Ζυρίχη – 8-9 Σεπτεμβρίου

Υποψήφιοι για κορυφαίοι

Βγήκε η κορυφαία πεντάδα των υποψήφιων της WA για τον κορυφαίο αθλητή στίβου του 2020. Το πρώτο σκέλος της ψηφοφορίας ολοκληρώθηκε ανάμεσα στους δέκα πρώτους υποψήφιους και η παγκόσμια ομοσπονδία κλασικού αθλητισμού γνωστοποίησε τους πέντε τελικούς, οπότε στις 5 Δεκεμβρίου θα ανακοινωθεί ο νικητής στο διαδικτυακό gala της.

Οι πέντε υποψήφιοι είναι: Ο Τζόσουα Τσεπτεγκέι, παγκόσμιος ρέκορντμαν σε 5.000 και 10.000 μέτρα, ο Ράιαν Κράουζερ, αήττητος φέτος στους αγώνες σφαιροβολίας, ο Μόντο Ντουπλάντις, παγκόσμιος ρέκορντμαν κλειστού στο επί κοντώ, ο Γιοχάνες Βέτερ, ο οποίος σημείωσε τη δεύτερη καλύτερη βολή όλων των εποχών στον ακοντισμό πίσω από τον Γιαν Ζελέζνι, και ο Κάρστεν Γουάρχολμ, δεύτερος καλύτερος όλων των εποχών στα 400 μέτρα με εμπόδια πίσω από τον Κέβιν Γιανγκ και παγκόσμιος ρέκορντμαν στα 300 μέτρα με εμπόδια.

Επισης η World Athletics έδωσε στη δημοσιότητα και την τελική «πεντάδα» των υποψηφίων γυναικών για την ανάδειξη της κορυφαίας αθλήτριας της χρονιάς.

Οι φιναλίστ είναι οι Σιφάν Χασάν (Ολλανδία), Λετεσενμπέτ Γκιντέι (Αιθιοπία), Πέρες Γεπτσιρτσίρ (Κένυα), Γιούλιμαρ Ρόχας (Βενεζουέλα) και Ελέιν Τόμπσον (Τζαμάικα).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου