ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός Βόλου – Νίκη Βόλου: Περιμένουν… το 2021

ολυμπιακός-βόλου-νίκη-βόλου-περιμέν-814375

Ολυμπιακός και Νίκη «βλέπουν» πως μπορεί η Football League να ξεκινήσει τη νέα χρονιά και με «αλλαγές»!

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Με την αναγκαστική αναμονή να συνεχίζεται …και πάρα τις «κινήσεις» και τις «πιέσεις» να μην υπάρχει λύση για ξεκίνημα στη Football League στον Ολυμπιακό και στη Νίκη Βόλου από τη μια θέλουν είναι να είναι όσο λιγότερες οι συνέπειες της αγωνιστικής αδράνειας και περιμένουν πρώτα την επιστροφή στις προπονήσεις …γιατί για έναρξη πρωταθλήματος μάλλον βλέπουν το 2021…

Νίκη και Ολυμπιακός χωρίς να μπορούν να κάνουν κάτι «βλέπουν» πως η μεγάλη καθυστέρηση μπορεί ακόμη εκτός από αγωνιστικές και οικονομικές συνέπειες… να φέρει και αλλαγές στο πρωτάθλημα όταν αυτό ξεκινήσει!!

Ο πρόεδρος της Ενωσης ΣΛ 2/ΦΛ Λ. Λεουτσάκος άφησε χθες ανοικτό και το θέμα αλλαγής της προκήρυξης λέγοντας πως αυτό θα εξαρτηθεί από το πότε θα δοθεί το ο.κ. για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα…

Ετσι στη Football League εξετάζουν όλα τα σενάρια αν η συνεχιζόμενη καθυστέρηση μπορεί να επιφέρει και αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος!

Ο Ολυμπιακός περιμένει σύμφωνα με όσα ισχύουν στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Football League να δώσει 18 αγώνες στον Βόρειο Ομιλο αρχίζοντας στον Βόλο με την Τρίγλια και θα τους ολοκληρώσει πάλι στον Βόλο με τον Πιερικό, ενώ η Νίκη στον Νότιο Ομιλο θα ξεκινήσει από το Αιγάλεω και θα ολοκληρώσει την κανονική διάρκεια παίζοντας στην Κρήτη με την Επισκοπή.

Στην προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος της Football League, υπάρχει πάντως και δεύτερη φάση όπου θα γίνουν τα πλέι οφ και πλέι άουτ κάτι όμως που μπορεί να αλλάξει με διορθωτικό στην περίπτωση που υπάρξει καθυστέρηση …και δεν «βγαίνουν» οι ημερομηνίες.

Το «πρόβλημα», θα εμφανιστεί «αυτόματα» αν «περάσει» κάτι που φαίνεται ότι θα συμβεί χωρίς σέντρα και ο Δεκέμβριος και δεν θα βγαίνουν οι ημερομηνίες για 18+6 ή 18+10 αγωνιστικές!

Ως γνωστόν το σχέδιο είναι στα πλέι οφ να αγωνιστούν οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 1-4 σε κάθε όμιλο με αγώνες εντός και εκτός έδρας των έξι αγωνιστικών, διατηρώντας τη βαθμολογία της κανονικής διάρκειας. Οι δυο πρώτοι από κάθε όμιλο (σύνολο τέσσερις) προβιβάζονται στην Super League 2.

Αντίστοιχα οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 5-10 θα αγωνιστούν σε πλέι άουτ με εντός και εκτός έδρας αγώνες σε δέκα αγωνιστικές (επίσης διατηρώντας τη βαθμολογία της κανονικής διάρκειας). Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις 9η και 10η θέση κάθε ομίλου (σύνολο τέσσερις) θα υποβιβαστούν στην Γ Εθνική κατηγορία.

Στη Football League μπορεί να μη θέλουν να σκέφτονται πως το πρωτάθλημα θα αρχίσει τον Ιανουάριο του 2021 (εν μέσω μεταγραφικής περιόδου), αλλά προσπαθούν να έχουν έτοιμες λύσεις και σε αυτήν την περίπτωση. Η μια σκέψη που μπορεί να συζητηθεί είναι να γίνουν περίπου οι μισές αγωνιστικές Τετάρτη κάτι επίπονο για τις ομάδες.

Και στην περίπτωση αυτή το πρωτάθλημα θα πρέπει να τελειώσει ώς τις 6 Ιουνίου (αφού 11/6 αρχίζει το Euro), ενώ το ίδιο ισχύει και αν η σκέψη για τροποποίηση της προκήρυξης πέσει επίσημα στο τραπέζι και υπάρξει κατάργηση των play off και play out.

Αν η εκκίνηση του πρωταθλήματος γίνει 10/1 το φινάλε της κανονικής διάρκειας με 18 αγωνιστικές (τα Σαββατοκύριακα)… θα «πάει» τέλος Μαΐου ενώ η σύμπτυξη του προγράμματος με την προβλεπόμενη κούραση …θα επιτρέψει και τη διεξαγωγή play off και play out.

Για τον Ολυμπιακό και τη Νίκη αρχικό ζητούμενο είναι οι ομαδικές προπονήσεις στο γήπεδο κάτι που θα εξαρτηθεί άμεσα από τις αποφάσεις της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων.

Σε μια προσπάθεια να υψώσουν τη φωνή τους και να συμπαρασταθούν στους συναδέλφους τους στις μικρότερες κατηγορίες και οι ποδοσφαιριστές της Super League 1 το Σαββατοκύριακο που πέρασε, αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν με τον τρόπο τους. Ως ένδειξη διαμαρτυρίας λοιπόν για τον διαχωρισμό που γίνεται με τις μικρότερες κατηγορίες, αποφάσισαν και έκαναν «στάση εργασίας» για ένα λεπτό πριν από την σέντρα των παιχνιδιών. Συμβολικό μεν, αλλά το μήνυμα τους ήταν τεράστιας σημασίας και ενίσχυσε την κραυγή αγωνίας ποδοσφαιριστών, προπονητών, παραγόντων και εργαζομένων στις μικρότερες κατηγορίες.

Εκτός από τους παίκτες και οι ΠΑΕ θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα επιβίωσης με τη Νίκη και τον Ολυμπιακό Βόλου να προσπαθούν να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του παρ’ ότι δεν υπάρχουν έσοδα.

Στον Ολυμπιακό μάλιστα ποδοσφαιριστές και υπάλληλοι έχουν μπει σε καθεστώς αναστολής για να πάρουν το προβλεπόμενο βοήθημα, ενώ στη Νίκη θέλουν να είναι συνεπείς και στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών (που τηλεπροπονούνται) τα οποία «τρέχουν».

Στη Νίκη προσπαθούν να διαθέσουν και μέσω κοινωνικών δικτύων και εξ αποστάσεως κάποια διαρκείας, ενώ έχει «παγώσει» η διάθεση των καρτών διαρκείας του Ολυμπιακού Βόλου.

Ενα άλλο θέμα για άλλες κυρίως ΠΑΕ της Football League είναι να «πάρουν» και απαιτούμενο πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα…

Για τις ομάδες που δεν έχουν περάσει από την ΕΕΑ ακόμα ο πρόεδρος της Ένωσης ΣΛ 2/ΦΛ Λ. Λεουτσάκος «δικαιολογήθηκε» ως εξής: «Ανανεώθηκε η θητεία της ΕΕΑ πριν από μία εβδομάδα. Προσπαθούμε να μιλήσουμε με τις ομάδες να στείλουν άμεσα τους φακέλους για να μην έχουμε μεγαλύτερες καθυστερήσεις. Υπάρχουν πολλά θέματα. Οι ομάδες προσπαθούν να μαζέψουν τα χαρτιά τους, δεν είναι εύκολο».

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου έχει καταθέσει πλήρη φάκελο στην ΕΕΑ και περιμένει πότε θα συνεδριάσει η Επιτροπή για να τον εξετάσει και να χορηγήσει το απαιτούμενο πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα, ενώ η ΠΑΕ Νίκη δεν έχει πρόβλημα καθώς έχει ήδη αδειοδοτηθεί …για παραπάνω κατηγορία.

Μάλιστα ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Νίκη Αλέξης Παπακωνσταντίνου πρόσφατα εξέφρασε την άποψη ότι δεν υπάρχουν τα εχέγγυα για να αρχίσει άμεσα η Φούτμπολ Λιγκ αφού οι περισσότερες ομάδες δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στα αυξημένα έξοδα που έφερε ο κορωνοϊός, ακόμη και σε φακέλους και πρωτόκολλα και κατά συνέπεια είναι αδύνατον να έχουμε άμεσα σέντρα στο πρωτάθλημα.

Ακόμη εκτός από το πρωτάθλημα υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες και στο Κύπελλο Ελλάδας, όπου περιμένουν να παίξουν Νίκη και Ολυμπιακός. Αυτό που ήδη διαπιστώθηκε είναι πως δεν μπορεί να ακολουθηθεί το αρχικό χρονικό πρόγραμμα του θεσμού. Κι αυτό διότι είναι πρακτικά ανέφικτο να μπουν στο Κύπελλο στις 2 Δεκεμβρίου (κατά την 3η φάση) οι ομάδες της FootballLeague, όπως ήταν ο σχεδιασμός.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου