ΤΟΠΙΚΟ

Στον «πάγο» η Γ’ Εθνική

στον-πάγο-η-γ-εθνική-816112

Δεν είναι μόνο η Super League 2 και η Football League που παραμένουν σε lockdown με τις ομάδες της Μαγνησίας να αγωνιούν

Ρεπορτάζ: ΗΛΙΑΣ ΣΧΟΡΤΣΑΝΙΤΗΣ

Στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής διεξήχθησαν μόλις τέσσερις αγωνιστικές και με κάποιες αναβολές αγώνων λόγω θετικών κρουσμάτων κορονοιού. Σαφώς η αγωνία προπονητών, ποδοσφαιριστών και διοικούντων όλων των ομάδων έχει φθάσει στο κατακόρυφο και κανείς δεν γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι. Επίσημη ενημέρωση από την ΕΠΟ δεν υπάρχει και οι ομάδες περιμένουν στο «ακουστικό» τους!

Βέβαια η πορεία του κορονοιού που καταγράφει δυστυχώς αυξητική τάση, ειδικά στη Θεσσαλία, θα κρίνει αρχικά την έναρξη των ομαδικών προπονήσεων και καλώς εχόντων των πραγμάτων την επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων τον Ιανουάριο του 2021, σε περίπτωση που το επιτρέψουν οι ειδικοί επιστήμονες και λοιμωξιολόγοι.

Πριν από λίγες ημέρες οι προπονητές Μιχάλης Ανδρωνάς (Δήμητρα Ευξεινούπολης), Στέλιος Αρσένος (Διαγόρας Στεφανοβικείου), Λευτέρης Φούτρης (Θησέας Αγριάς) και ο ποδοσφαιριστής Παναγιώτης Κοντοβάς (ΓΣ Αλμυρού) εξέφρασαν μέσω του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ τους προβληματισμούς τους για την αβεβαιότητα που επικρατεί στη Γ’ Εθνική, αλλά τόνισαν πως η υγειονομική κρίση επηρεάζει όχι μόνο τον αθλητισμό, αλλά και κάθε τομέα της καθημερινής ζωής.

Κανείς δεν γνωρίζει ποιο θα είναι το αύριο σε αυτή την ημιεπαγγελματική κατηγορία και τα έξοδα είναι αρκετά που ταλανίζουν τις ομάδες της Μαγνησίας. Σε αυτό το στάδιο η ΕΠΟ και η Πολιτεία πρέπει να παρέμβουν άμεσα και να στηρίξουν οικονομικά όλα τα σωματεία της χώρας μας, έστω και αν αυτή η κατηγορία είναι ερασιτεχνική.

Οι παράγοντες των ομάδων ματώνουν οικονομικά, καθώς ως γνωστόν έσοδα από εισιτήρια και χορηγίες δεν υπάρχουν, και ελλοχεύει ο κίνδυνος σε περίπτωση που γίνει επανέναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων, κάποιες ομάδες να δηλώσουν αδυναμία λόγω οικονομικών δυσκολιών.

Φυσικά η προσοχή μας στρέφεται στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής με τη συμμετοχή των ομάδων της Μαγνησίας. Η αγωνιστική πορεία των ομάδων αυτών προτού επιβληθεί το γενικό lockdown και η αναστολή του πρωταθλήματος είχε ως εξής:

Διαγόρας Στεφανοβικείου

Πριν την αναστολή του πρωταθλήματος, ο Διαγόρας έκανε εκπληκτικό ξεκίνημα όντας αήττητος (τρεις νίκες και μία ισοπαλία) και «οδηγεί» την «κούρσα» της βαθμολογίας με δέκα βαθμούς, και με τον προπονητή Στέλιο Αρσένο και τους ποδοσφαιριστές του να αφήνουν εξαιρετικές εντυπώσεις μέσα στο γήπεδο. Να θυμίσουμε πως οι ασπρόμαυροι πέτυχαν σπουδαίο διπλό στα Ψαχνά επί του Ηρακλή (1-3) στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ενώ για τη δεύτερη αγωνιστική κέρδισε στο μαγνησιώτικο ντέρμπι τον ΓΣ Αλμυρού (2-0). Ακολούθησε η επιβλητική εκτός έδρας νίκη με αντίπαλο τον Οπούντιο Μαρτίνου (1-3) στο γήπεδο της Αταλάντης, ενώ πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος η ομάδα του Στεφανοβικείου παραχώρησε εντός έδρας ισοπαλία (1-1) με τον ΑΟ Νέας Αρτάκης.

Δήμητρα Ευξεινούπολης

Την «παρθενική» της συμμετοχή πραγματοποιεί η Δήμητρα Ευξεινούπολης στην Γ’ Εθνική και βασικός στόχος είναι η άμεση εξασφάλιση της παραμονής στη κατηγορία. Οι «σταχυοφόροι» ξεκίνησαν με ήττα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος από τον Φωκικό στην Άμφισσα (1-0). Ένα αποτέλεσμα που αδικεί τους νεοφώτιστους και δικαιούνταν το θετικό αποτέλεσμα κόντρα σε έναν αντίπαλο με παραστάσεις από ανώτερες κατηγορίες. Στη δεύτερη αγωνιστική η Δήμητρα δεν κατάφερε να πετύχει την πρώτη εντός έδρας νίκη με αντίπαλο τον ΑΟ Υπάτου (0-0 το τελικό αποτέλεσμα), απέναντι σε μία ομάδα με πρωταγωνιστικές βλέψεις. Στη συνέχεια νέα ισοπαλία (2-2) στην Αγριά με αντίπαλο τον Θησέα που συνοδεύτηκε με επεισοδιακό φινάλε. Όμως το ματς με τον Αμβρυσσέα Διστόμου δεν πραγματοποιήθηκε, καθώς δύο ποδοσφαιριστές της Δήμητρας βρέθηκαν θετικοί και οι υπεύθυνοι της ομάδας ενημέρωσαν άμεσα τους αρμόδιους φορείς με αποτέλεσμα όλη η ομάδα να υποβληθεί σε τεστ κορονοιού που βγήκαν αρνητικά και ακολούθησε η περίοδος της καραντίνας για δύο εβδομάδες.

ΓΣ Αλμυρού

Για τέταρτη αγωνιστική χρονιά συμμετέχει ο ΓΣ Αλμυρού στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Όμως τη φετινή σεζόν οι Αλμυριώτες ξεκίνησαν με το «αριστερό» στην έδρα τους (0-1 από τον Αμβρυσσέα) και υπέστησαν νέα ήττα αυτή τη φορά στο Στεφανοβίκειο (2-0 από τον Διαγόρα), για να εκτίσουν το ρεπό τους στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής. Τέλος, η ομάδα του Αλέξη Κούρτογλου δεν ταξίδεψε στην Αταλάντη για να αντιμετωπίσει την τοπική ομώνυμη ομάδα, διότι οι παίκτες του ΓΣ Αλμυρού έχουν στενές επαφές με τους παίκτες της Δήμητρας. Πάντως στις τάξεις των κυανόλευκων υπάρχει αυτοπεποίθηση, ώστε να αντιστραφεί το κλίμα και η ομάδα να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα.

Θησέας Αγριάς

Τρεις ισοπαλίες και μία ήττα ο μέχρι στιγμής απολογισμός για τον Θησέα Αγριάς στη δεύτερη παρουσία στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Στην πρεμιέρα οι «πράσινοι» δεν χαμογέλασαν και έχασαν στην Αγριά από τον Οπούντιο Μαρτίνου (0-1), ενώ για τη δεύτερη αγωνιστική δεν κατάφεραν να αποδράσουν με το διπλό από τη Νέα Αρτάκη, αφού δέχθηκαν το γκολ της ισοφάρισης στην εκπνοή του αγώνα (1-1). Σειρά είχε το μαγνησιώτικο επεισοδιακό ντέρμπι με την Δήμητρα (εντός 2-2) και τις δύο ομάδες να έχουν από ένα ημίχρονο, ενώ ακολούθησε η λήξη συνεργασίας με τον προπονητή Λευτέρη Καλογήρου. Τέλος, για την τέταρτη αγωνιστική ο Θησέας απέσπασε πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας κόντρα στον ΑΟ Υπάτου. Στην αναμέτρηση αυτή την ομάδα της Αγριάς κοουτσάρισαν ο προπονητής τερματοφυλάκων Λευτέρης Φούτρης, ο οποίος παραμένει υπηρεσιακός μέχρι σήμερα και ο ποδοσφαιριστής Κώστας Οικονόμου που ξεπέρασε πλέον τον τραυματισμό του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου