ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Επιστροφή με ντέρμπι

επιστροφή-με-ντέρμπι-817223

Η Super League επιστρέφει με ντέρμπι, μετά τη διακοπή της για τους αγώνες των εθνικών ομάδων και το παιχνίδι που κλέβει την παράσταση είναι το ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, το οποίο θα διεξαχθεί, στις 19:30, στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» για την 9η αγωνιστική.

Ο Ολυμπιακός είναι αήττητος με 5 νίκες και μία ισοπαλία και «συγκατοικεί» στην κορυφή της βαθμολογίας με τον Άρη, αλλά πληγωμένος από τις τελευταίες απουσίες των Χασάν, Ελ Αραμπί λόγω κορονοϊού και Βαλμπουενά λόγω θλάσης. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να καλύψει το χαμένος έδαφος μετά το κακό ξεκίνημα και με τον Λάζλο Μπόλονι στον πάγκο του πέτυχε 2 νίκες στις 3 τελευταίες αγωνιστικές.

Μαρτίνς: «Εχω έτοιμες λύσεις»

Ο Πέδρο Μαρτίνς δείχνει να μην ανησυχεί λόγω των απουσιών και μιλώντας στη Nova ανέφερε πως έχει έτοιμες λύσεις για το ντέρμπι, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει για την κατάσταση των Χολέμπας – Βινάγκρε, το θέμα με το κορονο-πάρτι, τον Κώστα Φορτούνη, αλλά και την ήττα με πέντε γκολ στο φιλικό με τον Ατρόμητο.

Για τους Χασάν και Αραμπί που θα λείψουν με τον Παναθηναϊκό λόγω κορονοϊού:

«Αυτά τα πράγματα ήταν φυσιολογικό να συμβούν διότι βρισκόμαστε σε πανδημία. Η ομάδα είναι όμως καλά. Είναι μεγάλες απουσίες, αλλά αυτές για άλλους παίκτες είναι η ευκαιρία να δείξουν την αξία τους. Έχουμε παίκτες που έχουν μεγάλη αξία και αυτή είναι η αφορμή να δείξουν τι μπορούν να κάνουν. Μέσα από δυσκολίες μπορεί η ομάδα να βγει πιο δυνατή».

Για το αν έχει αποφασίσει ποιοι θα είναι οι αντικαταστάτες: «Ναι, έχω στο μυαλό μου τις λύσεις. Είχαμε απουσίες. Εκανε πρώτη προπόνηση ο Σισέ, ο Σεμέδο ήρθε και έκανε αποθεραπεία, ο Φορτούνης το ίδιο, ο Ντρέγκερ ήρθε σήμερα (σ.σ. προχθες)».

Για την κατάσταση των τραυματιών: «Ο Βινάγκρε είναι καλά, για τον Χολέμπας χρειάζεται λίγο χρόνο ακόμα για δούμε αν μπορέσει να αντεπεξέλθει».

Για την ήττα με πέντε γκολ από τον Ατρόμητο: «Έλειπαν παίκτες, είχαμε πολλούς κουρασμένους παίκτες και άλλοι που έπαιξαν για πρώτη φορά. Ο Μπα είχε σταματήσει για 15 μέρες, ο Γιάννης έχει πολλές δυνατότητες αλλά είναι μικρός, έπαιξε επίσης ο Τιάγκο Σίλβα και ο Σουντανί. Έτσι εξηγείται. Φιλικά κάνουμε για να προετοιμαστούμε καλύτερα για επίσημα παιχνίδια. Έχουμε πάρει την εικόνα κάποιων παικτών. Η μεγάλη χρησιμότητα που μας δίνουν αυτά τα ματς είναι να δούμε και παίκτες από την ακαδημία».

Για το αν το θέμα με το κορονο-πάρτι και τη συμμετοχή των Σεμέδο, Ραντζέλοβιτς, Μπρούνο αποτελεί παρελθόν: «Πραγματικά ανήκει στο παρελθόν, έχει λυθεί το θέμα. Η διοίκηση αντέδρασε σωστά και ψύχραιμα, τιμωρήθηκαν οι απείθαρχοι με τα πρόστιμα».

Για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: «Έχουν έμπειρο προπονητή, που έχει αλλάξει τον Παναθηναϊκό σε σχέση με τους προηγούμενους προπονητές. Τώρα δεν έχουν μόνο νέους παίκτες, αλλά και έμπειρους. Θα είναι όμορφο ματς, όπως όλα τα Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Είναι κρίμα που δεν θα έχουμε κόσμο. Είναι δυσάρεστο. Είναι ισορροπημένο και ενδιαφέρον παιχνίδι».

Για το αν παρακολούθησε τους αγώνες της Εθνικής Ελλάδας και για το γκολ του Φορτούνη: «Τα παιχνίδια της Εθνικής είναι διαφορετικά από αυτά του Ολυμπιακού. Όλοι μας γνωρίζουμε την αξία του Φορτούνη και είναι αυτή η αξία που περιμένουμε να δούμε. Περιμένουμε να δείξει στον Ολυμπιακό αυτά που μπορεί να κάνει».

Μπόλονι: «Να τιμήσουμε τη φανέλα»

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Λάζλο Μπόλονι, μίλησε επίσης στη Nova για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και υποστήριξε ότι άπαντες στο «Τριφύλλι» θα δώσουν τα πάντα για να τιμήσουν τη φανέλα της ομάδας.

Για το κατά πόσο βοήθησε η διακοπή τον Παναθηναϊκό: «Ήταν μια χρήσιμη περίοδος γιατί μπόρεσα να γνωρίσω καλύτερα την ομάδα. Βλέπω διάφορα θέματα που έχουμε περιθώρια βελτίωσης. Δεν είναι εύκολο να τα διορθώσουμε όλα. Πρέπει να αποβάλλουμε τα προβληματικά στοιχεία που έχουμε και γι’ αυτό χρειάζομαι χρόνο. Το πνεύμα του Παναθηναϊκού είναι πάντα επάνω από εμάς και θα δικαιωθούμε όταν βελτιωθούμε στον βαθμολογικό πίνακα. Σίγουρα μας ενόχλησε η ήττα από τον Ατρόμητο. Πρέπει να βρούμε εξηγήσεις για τις εμφανίσεις μας και το αρνητικό αποτέλεσμα».

Για την κατάσταση που βρήκε: «Δεν μου αρέσει να μιλάω για το συνέβη πριν από εμένα. Από τι στιγμή που με κάλεσαν οι υπεύθυνοι του Παναθηναϊκού, σημαίνει ότι υπάρχουν προβλήματα. Θεωρώ ότι μπορούμε να επιλύσουμε σταδιακά τα προβλήματα που έχουμε. Υπάρχει διάθεση και φιλοδοξία απ’ όλους».

Για το ντέρμπι: «Είναι πολύ κρίμα που ο αγώνας θα γίνει χωρίς κόσμο. Ντέρμπι υπάρχουν πολλά σε όλο τον κόσμο. Στην Πορτογαλία, το Βέλγιο, τη Ρουμανία. Γνωρίζω ότι αυτά τα ντέρμπι είναι ημερομηνίες που τις σημειώνουμε για να τα παρακολουθήσουμε. Είναι ένας σημαντικός αγώνας, όπου θα δούμε την φυσική, πνευματική και την γενική μας κατάσταση».

Για το πιο σπουδαίο ντέρμπι που έζησε: «Το Μονακό – Νις είναι ένα ματς που πραγματικά ξεχωρίζει, αλλά και στις υπόλοιπες χώρες υπάρχουν πολλά σημαντικά παιχνίδια. Στην Ελλάδα πράγματι υπάρχουν σπουδαία ματς, αλλά για μένα αυτό που μπορώ να πω ότι είναι χαρά να συμμετέχεις σε τέτοια ντέρμπι. Εγώ μικρός έπαιζα σε μια ομάδα Ρομά κοντά στη γειτονιά μου. Όταν κερδίζαμε έπρεπε να πάω τρέχοντας στο σπίτι μου γιατί κινδύνευα».

Για το αν υπάρχει φαβορί στο ντέρμπι: «Δεν υπάρχουν φαβορί στα ντέρμπι. Στο ποδόσφαιρο μπορούν να συμβούν τα πάντα και αυτή είναι η ομορφιά του αθλήματος».

Για τον Ολυμπιακό: «Τα τελευταία δέκα χρόνια, ίσως και περισσότερα, είναι μια ομάδα γνωστή στην Ευρώπη. Εμείς έχουμε το δικό μας πνεύμα, τα δικά μας κίνητρα, την δική μας περηφάνια. Θα πρέπει να δούμε κάποια πράγματα από τον Ολυμπιακό, έστω κι’ αν αυτό ενοχλεί εν μέρει την περηφάνια μας. Θα πρέπει να τους συγχαρούμε για τα αποτελέσματα τους και να τους ευχηθούμε καλή συνέχεια στο Champions League. Από την πλευρά μας θα κάνουμε τα πάντα για να τιμήσουμε την φανέλα του Παναθηναϊκού κι έτσι ελπίζουμε ότι θα φωτίσουμε και τον δικό μας δρόμο».

Για το τι χρειάζεται ο Παναθηναϊκός και αν ανησυχεί για την αμυντική του γραμμή: «Με προβληματίζουν οι απουσίες των Βέλεθ και Πούγγουρα, αλλά όχι γιατί παίζουμε κόντρα στον Ολυμπιακό. Υπάρχουν άλλα ζητήματα που με απασχολούν. Γι’ αυτό λέω βήμα- βήμα, θα διορθώσουμε κάποια δικά μας θέματα. Θα παίξουμε με σεβασμό στον αντίπαλο μας και προετοιμαζόμαστε όπως σε κάθε αγώνα».

Ο Ντίας διαιτητής του ντέρμπι

Τον Αρτούρ Σοάρες Ντίας, του περσινού ΑΕΚ-Άρης όρισε η ΚΕΔ για το ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού. Η ΚΕΔ όρισε τον διαιτητή του -επεισοδιακού- περσινού ημιτελικού του Κυπέλλου ανάμεσα σε ΑΕΚ και Άρη (2-1) στο ΟΑΚΑ, που είχε βρεθεί και στο φετινό ΑΕΚ-Βόλφσμπουργκ 2-1.

Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Ρουί Ταβάρες, Πάουλο Σοάρες, 4ος ο Άρης Βάτσιος και στο VAR ο επίσης Πορτογάλος Μπρούνο Εστέβες με τον Τριανταφύλλου. Παρατηρητής τους ο Άγγλος αρχιδιαιτητής Μαρκ Κλάτενμπεργκ.

Από εκεί και πέρα τον αγώνα της ΑΕΚ με τη Λάρισα θα διευθύνει ο Φωτιάς με τον Ευαγγέλου στο VAR και το ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα ο Σιδηρόπουλος με διαιτητή VAR τον Σκουλά.

Στο Λαμία-Αστέρας θα βρίσκεται ο Τσαγκαράκης (VAR ο Παπαπέτρου), στο Ατρόμητος-Απόλλων Σμύρνης ο Τζήλος (VAR ο Παπαδόπουλος), στο Παναιτωλικός-Άρης ο Κουτσιαύτης (VAR ο Κοτσάνης) και στο Βόλος-ΟΦΗ ο Καραντώνης (VAR ο Γκορτσίλας).

Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής

Σήμερα

15:00 Λαμία-Αστέρας Τρίπολης:

Τσαγκαράκης (Κόλλιας, Γεωργακόπουλος, 4ος Αγγελάκης, VAR: Παπαπέτρου, Απτόσογλου)

17:15 Ατρόμητος-Απόλλων Σμύρνης:

Τζήλος (Αθηναίος, Κωνσταντόπουλος, 4ος Διαμαντόπουλος, VAR: Παπαδόπουλος, Πάτρας)

19:30 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός:

Ντίας (Ταβάρες, Σοάρες, 4ος Βάτσιος, VAR: Εστέβες, Τριανταφύλλου)

Κυριακή 22/11

15:00 ΑΕΚ-ΑΕΛ:

Φωτιάς (Μπούξμπαουμ, Μεϊντάνας, 4ος Μανούχος, VAR: Ευαγγέλου, Μπαλτάς)

17:15 Παναιτωλικός-Αρης:

Κουτσιαύτης (Ψαρρής, Σαμοΐλης, 4ος Τζοβάρας, VAR: Κοτσάνης, Τζιώτζιος)

19:30 ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα:

Σιδηρόπουλος (Κωσταράς, Χριστάκογλου, 4ος Τσακαλίδης, VAR: Σκουλάς, Σπυρόπουλος)

Δευτέρα 23/11

19:30 Βόλος ΝΠΣ-ΟΦΗ:

Καραντώνης (Μωυσιάδης, Αϊνάλης, 4ος Ζαχαριάδης, VAR: Γκορτσίλας, Μ. Δημόπουλος).

Βαθμολογία

Θ. Ομάδα Β. Αγ.

  1. Ολυμπιακός 16 6
  2. Aρης 16 6
  3. ΠΑΟΚ 15 7
  4. ΑΕΚ 13 6
  5. Βόλος ΝΠΣ 12 7
  6. Ατρόμητος 11 8
  7. Αστέρας Τρίπ. 10 6
  8. ΠΑΣ Γιάννινα 9 8
  9. Παναθηναϊκός 9 8
  10. ΟΦΗ 6 8
  11. ΑΕΛ 5 6
  12. Παναιτωλικός 4 8
  13. Απ. Σμύρνης 3 6
  14. Λαμία 1 6

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου