ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αβεβαιότητα και στη Γ Εθνική

αβεβαιότητα-και-στη-γ-εθνική-818333

ι προπονητές Στέλιος Αρσένος, Μιχάλης Ανδρωνάς και Λευτέρης Φούτρης μιλούν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για την αβεβαιότητα που επικρατεί όσον αφορά στην επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων και τονίζουν πως βασικό μέλημα είναι η υγεία για όλο τον κόσμο.

Ρεπορτάζ: ΗΛΙΑΣ ΣΧΟΡΤΣΑΝΙΤΗΣ

Ανάμεσα στα άλλα ελληνικά πρωταθλήματα και αυτό της Γ’ Εθνικής παραμένει στον «πάγο», μιας και δεν είναι μόνο η Super League 2 και Football League, που βρίσκονται στον «αέρα». Στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ μιλούν για λογαριασμό του Διαγόρα Στεφανοβικείου, του Θησέα Αγριάς και της Δήμητρας Ευξεινούπολης οι Στέλιος Αρσένος, Μιχάλης Ανδρωνάς και Λευτέρης Φούτρης αντίστοιχα.

Ο Διαγόρας Στεφανοβικείου έκανε ένα εκπληκτικό ξεκίνημα τη φετινή σεζόν και βρίσκεται μόνος πρώτος στον βαθμολογικό πίνακα του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής. Σίγουρα η διακοπή των πρωταθλημάτων λόγω της πανδημίας έβαλε «φρένο» στη ξέφρενη πορεία των ασπρόμαυρων και άπαντες περιμένουν με αγωνία τις εξελίξεις.

Ο προπονητής του Διαγόρα, Στέλιος Αρσένος, σχολίασε: «Τηρούμε τα υγειονομικά μέτρα προστασίας και περιμένουμε τις εξελίξεις όσον αφορά την επανέναρξη της αγωνιστικής δράσης. Οι ποδοσφαιριστές ακολουθούν τα ατομικά προγράμματα και στοχεύουν σε όσο το δυνατόν μία καλή φυσική κατάσταση. Κοιτάμε το καλύτερο αποτέλεσμα και να καταφέρουμε να επιστρέψουμε πιο δυνατοί και υγιείς στους αγωνιστικούς χώρους. Εύχομαι σε όλο τον κόσμο υγεία, η αναστολή των πρωταθλημάτων να είναι σύντομη και η χώρα μας να περάσει αναίμακτα αυτό το κρίσιμο στάδιο της πανδημίας».

Η αγωνιστική δράση έχει πάψει στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής λόγω του κορονοϊού και ο προπονητής της Δήμητρας, Μιχάλης Ανδρωνάς, τονίζει την ανάγκη για άμεση και ασφαλή επιστροφή στα γήπεδα με βασικό μέλημα την υγεία για όλο τον κόσμο: «Σε συνεργασία με το γυμναστή της ομάδας μας, Νίκο Βούλγαρη, έχουν δοθεί ατομικά προγράμματα σε όλους τους ποδοσφαιριστές, αλλά η ατομική άθληση είναι εντελώς διαφορετική από μία ομαδική προπόνηση. Θέλαμε να παίξουμε με τον Αμβρυσσέα Διστόμου, αλλά από τη στιγμή που βρέθηκαν θετικοί δύο ποδοσφαιριστές μας, η διοίκηση ενήργησε συντονισμένα και ενημέρωσε άμεσα τους υπεύθυνους φορείς για την εξέλιξη των γεγονότων στις τάξεις του συλλόγου μας. Σίγουρα θα χρειαστεί μια μίνι προετοιμασία δύο εβδομάδων, ώστε να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος και να επανέλθουμε στο επιθυμητό επίπεδο. Θα επιθυμούσαμε να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, αλλά προέχει η υγεία όλων και η ασφαλή μας επιστροφή στα γήπεδα. Δεν γνωρίζουμε καν αν η επανεκκίνηση του πρωταθλήματος γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα ή αργήσει ακόμη περισσότερο. Από την άλλη και η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου θα παίξει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση των ομάδων και μπορούμε να δούμε ανακατατάξεις στο βαθμολογικό πίνακα, καθώς δεν γνωρίζουμε πως θα παρουσιαστούν οι ομάδες μετά την πολύμηνη αποχή. Τέλος, εύχομαι υγεία και γρήγορη επιστροφή στην καθημερινότητα για όλο τον κόσμο».

Ο προπονητής τερματοφυλάκων του Θησέα Αγριάς και υπηρεσιακός προπονητής για την ώρα, Λευτέρης Φούτρης, εμφανώς προβληματισμένος από την αγωνιστική απραξία εξαιτίας του δεύτερου lockdown, σχολιάζει: «Τα δεδομένα αλλάζουν κάθε βράδυ. Έχει δοθεί πρόγραμμα συντήρησης στο ποδοσφαιρικό τμήμα που θα εφαρμοστεί πλήρως. Βέβαια δεν μπορούμε να κάνουμε ασφαλή πρόβλεψη για την επιστροφή μας στους αγωνιστικούς χώρους. Υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα για την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Πάντως οι Κώστας Οικονόμου και Θανάσης Μπόρας ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμών και ακολουθούν κανονικά πρόγραμμα αποθεραπείας, ενώ οι στρατευμένοι Νίκος Κοτζαθανάσης και Αρκάδιος Δημητριάδης θα δηλώσουν παρών σύντομα στις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας της Αγριάς. Σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε, το καλό είναι πως δεν βρέθηκαν κρούσματα στην ομάδα μας και όλοι προσέχουμε, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και τηρώντας κατά γράμμα όσα προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο. Εύχομαι να επιστρέψουμε γρήγορα στη κανονικότητα και στα γήπεδα, αλλά και η κοινωνία μας να επανέλθει πιο δυνατή και ενωμένη στην καθημερινότητά της».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου