ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παναγιώτης Κοντοβάς: «Προέχει η υγεία όλων μας»

παναγιώτης-κοντοβάς-προέχει-η-υγεία-818339

Ο ΓΣ Αλμυρού αγωνίζεται για τέταρτη χρονιά στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και θεωρείται μία από τις παραδοσιακές δυνάμεις της κατηγορίας.

Συνέντευξη στον ΗΛΙΑ ΣΧΟΡΤΣΑΝΙΤΗ

Βέβαια ευχή όλων στον κυανόλευκο σύλλογο είναι να επανέλθει η αγωνιστική κανονικότητα και βασικό μέλημα αποτελεί η υγεία όλου του κόσμου. Ο πολύπειρος και δεινός επιθετικός του ΓΣ Αλμυρού, Παναγιώτης Κοντοβάς, με θητεία μεταξύ άλλων σε Δήμητρα και Πύρασο σχολίασε την κατάσταση που βιώνει η χώρα μας εξαιτίας της πανδημίας και αναφέρθηκε στο ξεκίνημα της ομάδας του Αλμυρού, το οποίο συνοδεύτηκε από δύο ήττες (0-1 εντός με Αμβρυσσέα και 2-0 εκτός με Διαγόρα), ενώ έκανε και το ρεπό του. Αναλυτικά όσα δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο 37χρονος ποδοσφαιριστής:

Για την πορεία και τους στόχους του ΓΣ Αλμυρού: «Ενώ ξεκινήσαμε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας σε υψηλούς αγωνιστικούς ρυθμούς, εντούτοις πολλοί ποδοσφαιριστές ενσωματώθηκαν στην ομάδα μας μία εβδομάδα πριν λήξει η μεταγραφική περίοδος. Πιστεύω αυτό έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη διαμόρφωση των αποτελεσμάτων και δεν επήλθε η ομοιογένεια και το κατάλληλο δέσιμο μεταξύ των ποδοσφαιριστών. Όσον αφορά στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Αμβρυσσέα Διστόμου (0-1) αξίζαμε τη νίκη, καθώς χάσαμε αρκετές ευκαιρίες και από ένα αυτογκόλ μοιραία ηττηθήκαμε στην έδρα μας. Από κει και πέρα στο Μαγνησιώτικο ντέρμπι με τον Διαγόρα (2-0), το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο και αξίζαμε το βαθμό της ισοπαλίας, αλλά στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση τους και το τελικό αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο. Ακολούθησε το ρεπό για την ομάδα μας, όπου ανασυνταχθήκαμε και διορθώσαμε αδυναμίες που παρατηρήθηκαν και να παρουσιαστούμε πιο δυνατοί στη συνέχεια του πρωταθλήματος, αλλά και να αποδείξουμε πως η βαθμολογική μας θέση δεν αντικατοπτρίζει την αγωνιστική εικόνα της ομάδας μας».

Για την αναστολή του πρωταθλήματος: «Όλοι αντιλαμβανόμαστε την κρισιμότητα της κατάστασης που βιώνει η χώρα μας, αλλά οι ειδικοί και οι επιστήμονες αποφασίζουν για τα αυστηρά μέτρα προστασίας για την πανδημία. Εμείς πρέπει να τα δεχθούμε και να τηρήσουμε πιστά, ώστε να μην αντιμετωπίσουμε χειρότερα προβλήματα στη συνέχεια. Από αγωνιστικής πλευράς οι αθλητές όλων των ομάδων θα μείνουν πίσω σε φυσική κατάσταση και ρυθμό, ενώ όταν γίνει η επανεκκίνηση του πρωταθλήματος, πιστεύω πρέπει να γίνει μια μίνι προετοιμασία και να επανέλθουμε στο υψηλό αγωνιστικό επίπεδο και στην κατάλληλη φόρμα που βρισκόμασταν. Πάντως ο προπονητής μας, Αλέξης Κούρτογλου, μας έχει υπό την επίβλεψη του μέσω εφαρμογής GPS,στο οποίο βλέπει το ειδικό πρόγραμμα που ακολουθεί κάθε ποδοσφαιριστής και διαθέτει μια σαφή εικόνα για την ατομική προπόνηση».

Στο… 90’ των δηλώσεών του σχολίασε: «Προέχει η υγεία όλων μας και να επιστρέψουμε σύντομα στις αγωνιστικές μας επάλξεις. Ευελπιστώ να λήξει σύντομα το δεύτερο lockdown και οι συμπολίτες μας με αίσθημα ευθύνης να τηρούν πιστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ώστε η καθημερινή μας ζωή να είναι όπως αυτή που γνωρίζουμε».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου