ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Χρήστος Σπαθής: «Να μείνουμε προστατευμένοι και να σεβόμαστε τον κοινωνικό μας περίγυρο»

χρήστος-σπαθής-να-μείνουμε-προστατε-825046

Ο πολύπειρος αμυντικός του Διαγόρα Στεφανοβικείου μιλά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για το αγωνιστικό lock down και όχι μόνο

Συνέντευξη στον ΗΛΙΑ ΣΧΟΡΤΣΑΝΙΤΗ

Ο Διαγόρας δίκαια βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής. Διοίκηση, τεχνική ηγεσία, ποδοσφαιριστές και φίλαθλοι της ομάδας του Στεφανοβικείου ενωμένοι σαν μια γροθιά, περιμένουν με αγωνία τις εξελίξεις σχετικά με την αναβολή των πρωταθλημάτων και εύχονται να ολοκληρωθεί σύντομα αυτή η δυσάρεστη κατάσταση λόγω του κορονοιού.

Ο 32χρονος έμπειρος Βελεστινιώτης αμυντικός του Διαγόρα, Χρήστος Σπαθής με καταγωγή από την Χλόη, χαρακτήρισε ιδανικό το ξεκίνημα της ομάδας του στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος και εξήρε την καταπληκτική δουλειά του ποδοσφαιρικού τμήματος σε συνεργασία με τον προπονητή της ομάδος κ. Στέλιο Αρσένο, αλλά και την άρτια οργάνωση από τη διοίκηση σε όλα τα επίπεδα. Ο αξιόμαχος δεξιός οπισθοφύλακας δεν παρέλειψε να σχολιάσει από την δική του οπτική γωνία την κρίσιμη καμπή, στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα εξαιτίας της πανδημίας. Αναλυτικά όσα δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ:

Για την αξιέπαινη παρουσία του Διαγόρα στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος: «Θεωρώ απόλυτα φυσιολογικό και ιδανικό το ξεκίνημα της ομάδας μας στο φετινό δύσκολο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής με αποκορύφωμα την πρώτη θέση στη βαθμολογία του 4ου ομίλου. Βέβαια στο τελευταίο εντός έδρας ματς με την Νέα Αρτάκη (1-1) απωλέσαμε δύο βαθμούς, έχοντας όμως καλή απόδοση, πολλές ευκαιρίες που δεν τις μετατρέψαμε σε γκολ, με αποτέλεσμα να το «πληρώσουμε» ακριβά στα τελευταία λεπτά του αγώνα, δεχόμενοι τέρμα μετά από αδράνεια. Παρ’ όλα αυτά δεν πτοούμαστε, συνεχίζουμε να διορθώνουμε τα λάθη μας και να γινόμαστε κάθε μέρα ολοένα και καλύτεροι».

Για την αναβολή του πρωταθλήματος: «Είναι μία δύσκολη κατάσταση για όλες τις ομάδες και μόνο καλό δεν κάνει στο λαοφιλές αυτό ομαδικό άθλημα. Είμαστε «συνηθισμένοι» από το πρώτο «lockdown», αλλά αν δεν συνυπάρξουν όλοι οι ποδοσφαιριστές σε ομαδικές προπονήσεις, δεν θα έρθει και το επιθυμητό αποτέλεσμα. Βέβαια ο προπονητής μας μοίρασε τόσο σε μένα όσο και σε όλους τους συμπαίκτες μου ατομικά προγράμματα, τα οποία θα τηρηθούν εις το έπακρον με πειθαρχία, επιμέλεια και σοβαρότητα, στοιχεία που διακρίνουν τον σύλλογο του Διαγόρα. Θα αναμένουμε νέες οδηγίες για την επιστροφή μας στα γήπεδα, αλλά απαιτείται ένα στάδιο προσαρμογής με σκοπό την καλή αγωνιστική κατάσταση μας μέχρι την επανέναρξη του πρωταθλήματος».

Για τους φετινούς στόχους του Διαγόρα και το επίπεδο του 4ου ομίλου: «Από το καλοκαίρι δουλέψαμε σκληρά υπό την καθοδήγηση του κ. Στέλιου Αρσένου και τα αποτελέσματα αποδεικνύονται μέσα στο γήπεδο. Φυσικά έγιναν ποιοτικές προσθήκες και ο Διαγόρας παρουσιάζει ένα δυνατό σύνολο. Θέλω να επισημάνω την άρτια οργάνωση της διοίκησης σε όλους τους τομείς και βρίσκεται πάντα στο πλευρό μας. Βασικός μας στόχος είναι η άμεση εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία και να φθάσουμε όσο ψηλότερα στην τελική κατάταξη της βαθμολογίας. Από την άλλη μας ξάφνιασε το γεγονός ότι αντιμετωπίζουμε ομάδες εκτός Θεσσαλίας, αλλά το αρνητικό είναι οι μεγαλύτερες χιλιομετρικές αποστάσεις και η οικονομική επιβάρυνση. Το επίπεδο του πρωταθλήματος είναι καλό και θα φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών μας, όταν με το καλό συνεχίσουμε τις επίσημες αγωνιστικές μας υποχρεώσεις».

Κλείνοντας, σχολίασε: «Εύχομαι υγεία σε όλο τον κόσμο. Να τηρούμε όλα τα υγειονομικά μέτρα, να μείνουμε προστατευμένοι και να σεβόμαστε τον κοινωνικό μας περίγυρο. Δυστυχώς ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση και δεν πρέπει να μείνουμε αδιάφοροι. Η πατρίδα μας περνά ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, καθώς επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο, συμπολίτες μας βρίσκονται σε αναστολή της εργασίας τους και ζουν υπό το φόβο της ανεργίας. Οι επιπτώσεις σίγουρα θα είναι αρνητικές και ο κόσμος αγανακτεί. Όμως ο Έλληνας έμαθε να μην λυγίζει ποτέ και να βγαίνει δυνατός σε κάθε δύσκολη μάχη, όπου αυτό πρέπει να πράξει και την τωρινή χρονική στιγμή. Εύχομαι να επικρατήσει αισιοδοξία και σύνεση με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου