ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με γυναικεία… υπογραφή

με-γυναικεία-υπογραφή-827468

Η Ελενα Κουσκούνη φόρεσε τη φανέλα του ΑΣ Βόλος 2004 από το 2005 έως το 2010 με ένα μικρό πέρασμα ενδιάμεσα και από τη Ροδόπη ‘87 στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής Γυναικών.

Αργότερα ασχολήθηκε και με τον χώρο της διαιτησίας για πέντε χρόνια μέχρι να αγωνιστεί ξανά ως ποδοσφαιρίστρια για δύο σεζόν με τα χρώματα του Μαγνησιακού. Το 2012 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής και ανέλαβε την προπονητική εποπτεία στην ακαδημία του Μαγνησιακού, ενώ διετέλεσε και βοηθός προπονητή στη κυανόλευκη ομάδα της Μαγνησίας μαζί με τον τότε προπονητή Θοδωρή Κατσαμόρα. Το 2018 η 30χρονη Βολιώτισσα αποδέχθηκε την πρόταση από τη διοίκηση του Βόλου και ανέλαβε το «τιμόνι» της τεχνικής ηγεσίας, οδηγώντας την ομάδα με σύνεση και ασφάλεια μέχρι και σήμερα.

Η ίδια έχει τη δύναμη να υποστηρίξει τον εαυτό της και θα παλέψει με όλο τον κόσμο να διατηρήσει τα εδάφη της. Κάθε δύσκολη αποστολή που καλείται να αντιμετωπίσει θα τη φέρει εις πέρας με επιτυχία. Τη συναντήσαμε, όπως και την υπόλοιπη ομάδα που προετοιμάζεται εντατικά, στο Βοηθητικό του ΕΑΚ ενόψει της φετινής αγωνιστικής χρονιάς στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Γυναικών. Η προπονήτρια των ερυθρόλευκων τα τελευταία τρία χρόνια εξομολογήθηκε τις φετινές βλέψεις της ομάδας και έκανε ειδική μνεία στα τμήματα υποδομής του συλλόγου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Μετά από αρκετούς μήνες αγωνιστικής απραξίας λόγω κορονοϊού, πώς αντιμετώπισε η ομάδα του Βόλου την κρίσιμη στιγμή;

Η κατάσταση ήταν αρκετά δύσκολη για την ομάδα μας λόγω της υγειονομικής κρίσης, καθώς οι αθλήτριες έπρεπε να τηρήσουν την καραντίνα. Από την άλλη χωρίς να γνωρίζουμε την εξέλιξη των γεγονότων και αν το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί, η ομάδα παρέμεινε σε αγωνιστική ετοιμότητα όσο αυτό ήταν εφικτό, με εβδομαδιαία προγράμματα εκγύμνασης και παρουσίαση ομαδικών βιντεοκλήσεων, ώστε να διατηρηθεί άριστα και το ψυχολογικό κλίμα της ομάδας μας.

Πώς προχωρά η προετοιμασία της ομάδας;

Από το καλοκαίρι και μόλις έληξε η περίοδος της καραντίνας μπήκαμε σε ρυθμούς προετοιμασίας, ώστε να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος. Πλέον η δουλειά συνεχίζεται με αυξημένη συμμετοχή παικτριών που προετοιμάζονται εντατικά για την έναρξη της φετινής σεζόν.

Πώς κρίνετε τον 1ο όμιλο, στον οποίο θα αγωνίζεται ο ΑΣ Βόλος 2004;

Θεωρητικά ο φετινός όμιλος θα είναι εύκολος. Βέβαια ο «καθρέφτης» είναι το γήπεδο. Από την άλλη θα αντιμετωπίσουμε ομάδες που βρίσκονται κοντά σε χιλιομετρική απόσταση και αποφεύγουμε τον μεγάλο οικονομικό «βραχνά» της περσινής χρονιάς, χωρίς αυτό να σημαίνει πως τα έξοδα δεν παύουν να υφίστανται.

Οσον αφορά σε μεταγραφικές προσθήκες και αποχωρήσεις;

Η ομάδα μας δεν προχώρησε σε μεταγραφές. Παρ’ όλα αυτά παρέμειναν όλος ο βασικός κορμός με πρωτεργάτες τις Ξάνθη και Τσιλίκα που διαθέτουν εμπειρία και αξιόλογη παρουσία υψηλού επιπέδου με τη φανέλα των Ελπίδων Καρδίτσας στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής Γυναικών. Από την άλλη η Κύπρια διεθνής Ειρήνη Ανδρέου αποχώρησε, καθώς ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στον Βόλο.

Προωθούνται νεαρά κορίτσια στη γυναικεία ομάδα από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου;

Στο κομμάτι των τμημάτων υποδομής τα πηγαίνουμε περίφημα και αυξήθηκε ο αριθμός των κοριτσιών που τα απαρτίζουν. Η φιλοσοφία της τεχνικής ηγεσίας και της διοίκησης παραμένει στο ίδιο μοτίβο, δηλαδή κορίτσια μικρότερης ηλικίας να επανδρώνουν τη γυναικεία ομάδα του Βόλου με στόχο να αποκτήσουν συμμετοχές και εμπειρίες. Πάνω απ’ όλα ο ΑΣ Βόλος 2004 στηρίζεται στα δικά του παιδιά που πονούν την ιστορική αυτή φανέλα.

Τέλος, η 30χρονη Βολιώτισσα προπονήτρια ευχήθηκε:

Κατ’ αρχάς εύχομαι καλή ποδοσφαιρική χρονιά σε όλες τις ομάδες χωρίς τραυματισμούς και να μην αντιμετωπίσουμε ξανά την ίδια δύσκολη κατάσταση. Με αισιοδοξία, σταθερότητα και πάνω απ’ όλα υγεία θα παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Συνέντευξη

στον ΗΛΙΑ ΣΧΟΡΤΣΑΝΙΤΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου