ΠΟΛΟ

«Σόκαρε» τον Εθνικό και πέτυχε ιστορική εκτός έδρας νίκη ο Βόλος στην Α1 πόλο

σόκαρε-τον-εθνικό-και-πέτυχε-ιστορι-832650

Ιστορικό «διπλό» πέτυχε η ανδρική ομάδα υδατοσφαίρισης του Βόλου, κάνοντας τη μεγάλη έκπληξη της 4ης αγωνιστικής της Α1, καθώς επικράτησε με 12-8 του Εθνικού Πειραιώς, το απόγευμα του Σαββάτου στο «Πέτρος Καπαγέρωφ» του Πειραιά.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Ηταν η παρθενική νίκη για το Βολιώτικο σωματείο στην Α1 ανδρών, στην πρώτη συμμετοχή του Βόλου στη μεγάλη κατηγορία της ελληνικής υδατοσφαίρισης, με το σύνολο του Δημήτρη Μπλάνα να δίνει ηχηρή απάντηση σε όσους πίστευαν ότι θα έμοιαζε εύκολη λεία στα «δόντια» εμπειρότερων ομάδων, όπως ο προχθεσινός αντίπαλός του, ο Εθνικός. Οπως άλλωστε έχει επισημανθεί, οι Βολιώτες με μηδενικό μπάτζετ, με την απειρία των νεοφώτιστων στην κατηγορία, με νεαρούς υδατοσφαιριστές, χωρίς ξένους παίκτες και ψάχνοντας την στήριξη από τον κόσμο και τους επαγγελματίες του Βόλου, έχουν δύσκολο έργο απέναντι στα μεγαθήρια του εγχώριου πόλο.

Οσοι παρακολούθησαν το παιχνίδι που διεξήχθη στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο του Πειραιά δεν πίστευαν στα μάτια τους, μετά τη λήξη του. Εξάλλου, μετά τις ήττες, ιδιαίτερα των δύο τελευταίων παιχνιδιών που συνοδεύτηκαν από μέτριες εμφανίσεις, τίποτα δεν προμήνυε το προχθεσινό επίτευγμα των Βολιωτών. Ο Βόλος κατάφερε να πάρει το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα στην Α1, με παίκτες, τεχνικό επιτελείο και παράγοντες της ομάδας να ξεσπούν μετά το τελευταίο σφύριγμα της λήξης, πανηγυρίζοντας με την καρδιά τους μια πολύ σημαντική εκτός έδρας επικράτηση, κάνοντας όλο τον χώρο της υδατοσφαίρισης να μιλά γι’ αυτή την τεράστια νίκη, που «ξεκόλλησε» άλλωστε την ομάδα από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και μπαίνει για τα καλά στο παιχνίδι της παραμονής.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, το παιχνίδι ήταν ένα πραγματικό «ντέρμπι», με την πρώτη περίοδο να ολοκληρώνεται με 3-3. Κάπου εκεί, ο Βόλος με μεθοδικότητα και με την αμυντική του λειτουργία να ανταποκρίνεται άψογα, αφού κράτησε τους Αθηναίους του Φάνη Κουντουδιού σε πολύ χαμηλό σκορ, πήρε το προβάδισμα (για πρώτη φορά στο 4-5), με το ημίχρονο να λήγει με 6-5 υπέρ του. Στο τέλος της τρίτης περιόδου οι Βολιώτες προηγούνταν με 9-7, με το τελικό 12-8 να αντικατοπτρίζει την καθόλα δίκαια επικράτηση της ομάδας του Δημήτρη Μπλάνα. Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Βόλου ήταν ο Δανιήλ που πέτυχε 3 τέρματα, ενώ οι Γλούμης, Δ. Στεργίου και Γκανάτσιος σκόραραν από δύο φορές. Ενα τέρμα πέτυχαν οι Νικολέρης, Γ. Στεργίου και Παπαβασιλείου.

Κάποιες μικρο-εντάσεις δεν έλειψαν, ενώ σύμφωνα με το φύλλο αγώνα, στα 3:23 πριν από τη λήξη του 3ου οκταλέπτου αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο Πανταζόπουλος του Εθνικού, καθώς διαμαρτυρήθηκε έντονα για απόφαση των διαιτητών.

Επόμενο – δύσκολο – παιχνίδι για τον Βόλο, θα είναι αυτό του ερχόμενου Σαββάτου 31 Οκτωβρίου, με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, στις 5μ.μ. στο κολυμβητήριο «Ιάσων Ζηργάνος».

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ-ΒΟΛΟΣ 8-12

Οκτάλεπτα: 3-3, 2-3, 2-3, 1-3

Διαιτητές: Κραβαρίτης, Δασκαλοπούλου

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Φάνης Κουντουδιός): Γαβαλάς, Λατόνοβιτς 1, Καραβιώτης, Τεσάνοβιτς 1, Βαλιανάτος, Παπαλουκάς, Πρωτοψάλτης, Χονδροκούκης 4, Πανταζόπουλος, Κόχειλας 1, Ρομπόπουλος 1, Κατσαγούνος, Κωνσταντόπουλος, Καραμπατης, Ζωγράφος.

ΒΟΛΟΣ (Δημήτρης Μπλάνας): Γρηγοριάδης, Δανιήλ 3, Γκανάτσιος 2, Στεργίου Δ. 2, Παπαβασιλείου 1, Πετρόπουλος, Γκάτσος, Χαμίτης, Γλούμης 2, Στεργίου Γ. 1, Νικηφορίδης, Κοκκινάκης, Νάσιος, Νικολέρης 1, Μπομπός.

Μαρινάγης: «Μας δίνει δύναμη για τη συνέχεια»

Ιδιαίτερα συγκινημένος εμφανίστηκε στις δηλώσεις του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ ο πρόεδρος του Βόλου, Τάσος Μαρινάγης που δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι ένα αποτέλεσμα που μας δίνει μεγάλη δύναμη για τη συνέχεια. Πέρα από το ιστορικό της νίκης μας αυτής, είναι μια μεγάλη «ψυχολογική» ένεση για τη δύσκολη συνέχεια. Σίγουρα δεν περιμέναμε αυτό το αποτέλεσμα, αλλά τα παιδιά μπήκαν πολύ συγκεντρωμένα στο παιχνίδι και ήρθε η πρώτη μας νίκη στο πρωτάθλημα και στην Α1. Πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες για την υπερπροσπάθεια και στο τεχνικό επιτελείο. Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας, εντατικά σε δύσκολες συνθήκες και περιμένουμε έμπρακτη στήριξη από τους Βολιώτες που θέλουν να σταθούν δίπλα μας».

Η σύνοψη της αγωνιστικής

Η ιστορική νίκη του Βόλου στην έδρα του Εθνικού ήταν αυτήν που ξεχώρισε στην 4η Αγωνιστική της Α1 Υδατοσφαίρισης Ανδρών, όπου ο Βόλος έδειξε όχι μόνο πως μπορεί να κοντράρει τις υπόλοιπες ομάδες της Α1 Ανδρών, αλλά έχει έρθει για να διεκδικήσει την παραμονή του στα ίσια. Στα υπόλοιπα παιχνίδια της μεγάλης κατηγορίας, μεγάλη νίκη με ανατροπή πέτυχε ο ΝΟ Βουλιαγμένης στην έδρα του ΑΝΟ Γλυφάδας στο «ντέρμπι των Νοτίων Προαστίων», επικρατώντας με 8-7.

Από εκεί και πέρα, η δεύτερη ομάδα που παραμένει αήττητη στο πρωτάθλημα έχοντας βγάλει ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα είναι ο ΓΣ Περιστερίου. Το συγκρότημα του Κώστα Λούδη απέσπασε ισοπαλία 8-8 στην έδρα του ΠΑΟΚ. Εντυπωσιακό ήταν το πέρασμα του Ολυμπιακού από την Κρήτη και τα Χανιά. Οι νταμπλούχοι σημείωσαν 27 (!) γκολ στην αναμέτρηση επικρατώντας με 27-10 του ΝΟ Χανίων. Τους εννέα βαθμούς στο πρωτάθλημα έφτασε και ο Υδραϊκός. Οι νησιώτες επικράτησαν με 11-8 του ΝΟ Χίου, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικός.

Την τρίτη του νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε και ο Απόλλων Σμύρνης, που επικράτησε της ΑΕΚ επικρατώντας με 11-7, ενώ σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας νίκη πέτυχε ο Πανιώνιος κόντρα στον ΑΟ Παλαιού Φαλήρου με 13-7.

Αποτελέσματα (4η)

ΝΟ Χανίων-Ολυμπιακός 10-27

ΠΑΟΚ-ΓΣ Περιστερίου 8-8

Υδραϊκός-ΝΟ Χίου 11-8

Εθνικός Πειραιώς-Βόλος 8-12

ANO Γλυφάδας-ΝΟ Βουλιαγμένης 7-8

Πανιώνιος-Παλαιό Φάληρο 13-7

Απόλλων Σμύρνης-ΑΕΚ 11-7

Επόμενη (5η)

Σάββατο 31/10

16:00 Ολυμπιακός-Πανιώνιος

16:30 ΓΣ Περιστερίου-ΑΝΟ Γλυφάδας

17:00 ΝΟ Χίου-Εθνικός

17:00 Βόλος-ΠΑΟΚ

17:00 ΑΕΚ-ΝΟ Χανίων

18:00 ΝΟ Βουλιαγμένης-Απόλλων Σμύρνης

19:30 ΑΟ Παλαιού Φαλήρου-Υδραϊκός

Βαθμολογία

Θ. Ομάδα Β. (Γκολ)

  1. ΝΟ Βουλιαγμένης 12 (42-28)
  2. ΓΣ Περιστερίου 10 (34-29)
  3. Ολυμπιακός 9 (65-31)
  4. Υδραϊκός 9 (46-28)
  5. Απόλλων Σμύρνης 9 (50-32)
  6. ΝΟ Χανίων 9 (34-46)
  7. Πανιώνιος 6 (46-35)
  8. ΠΑΟΚ 4 (40-39)
  9. ΑΝΟ Γλυφάδας 3 (32-37)
  10. Εθνικός 3 (38-45)
  11. ΝΟ Χίου 3 (27-43)
  12. Βόλος 3 (35-57)
  13. ΑΟ Παλαιού Φαλήρου 1 (31-44)
  14. ΑΕΚ 1 (27-53)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου