ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ραντεβού με τα «αστέρια»

ραντεβού-με-τα-αστέρια-846870

Ένα βήμα από τους ομίλους του Champions League βρίσκεται ο Ολυμπιακός Πειραιώς, με τους ερυθρόλευκους να αγωνίζονται απόψε στις 10 μ.μ. κόντρα στην Ομόνοια στην Κύπρο στη ρεβάνς του 2-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Στα χέρια του έχει το εισιτήριο για τους «χρυσοφόρους» ομίλους ο Ολυμπιακός, μετά τη νίκη του με 2-0 στο πρώτο ματς με την Ομόνοια και αυτό που απομένει είναι να το «σφραγίσει» στον αποψινό αγώνα ρεβάνς, ο οποίος θα ξεκινήσει στις 10μ.μ. στη Λευκωσία.

Ο πρώτος (χρονικά) βασικός στόχος του Ολυμπιακού κρίνεται απόψε το βράδυ στο ΓΣΠ της Λευκωσίας. Στην… αφιλόξενη Κύπρο για τον Ολυμπιακό, που τα τελευταία του ταξίδια εκεί τον έχουν «πληγώσει». Η… παράδοση όμως δεν παίζει μπάλα.

Μπάλα θα παίξουν οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς που ξέρουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν για να πάρουν την πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Δεν χρειάζεται να εξηγήσεις άλλωστε στους ποδοσφαιριστές πόσο σημαντικό είναι και για τους ίδιους η συμμετοχή στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη.

Όπως και δεν χρειάζεται να πει πολλά πράγματα ο Πέδρο Μαρτίνς στους παίκτες του για την διαχείριση του αποτελέσματος του πρώτου αγώνα που πρέπει να γίνει από τους ερυθρόλευκους. Το 2-0 είναι ένα «καθαρό» σκορ πρόκρισης για τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι που έτσι και αλλιώς ήταν το μεγάλο φαβορί πριν τον πρώτο αγώνα, τώρα είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Όμως μέχρι τώρα έχει γίνει η… μισή δουλειά. Η άλλη μισή θα γίνει απόψε στο ΓΣΠ.

Θα διεξαχθεί παρά τα κρούσματα

Υποχρεωμένος να προχωρήσει σε αλλαγές στο βασικό του σχήμα είναι ο Χένινγκ Μπεργκ ενόψει του επαναληπτικού αγώνα της Ομόνοιας με τον Ολυμπιακό, εξαιτίας των δύο κρουσμάτων κορονοϊού που βρέθηκαν στην κυπριακή ομάδα.

Τα ονόματα των παικτών δεν έχουν γίνει γνωστά για ευνόητους λόγους, ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι ότι και οι δύο θα μείνουν εκτός τόσο από το ματς με τον Ολυμπιακό, όσο και από αυτό του πρωταθλήματος με την ΑΕ Λεμεσού.

Να σημειώσουμε, πάντως, ότι ουδέποτε τέθηκε θέμα μη διεξαγωγής του αγώνα ανάμεσα στην Ομόνοια και τον Ολυμπιακό, παρά τα δύο θετικά κρούσματα των «πρασίνων».

Σύμφωνα, άλλωστε, με το πρωτόκολλο της UEFA, μια ομάδα είναι υποχρεωμένη να αγωνιστεί εφόσον διαθέτει 13 ποδοσφαιριστές συν έναν τερματοφύλακα.

Ο Λαόθ θα διευθύνει τη ρεβάνς

Ενας παλιός γνώριμος του Ολυμπιακού θα είναι ο διαιτητής της ρεβάνς με την Ομόνοια. Ο λόγο για τον Ισπανό Αντόνιο Ματέου Λαόθ.

Ο Ισπανός διαιτητής έχει διευθύνει αγώνα των ερυθρόλευκων στο Champions League. Συγκεκριμένα, ήταν ο άρχοντας της αναμέτρησης στον αγώνα του Ολυμπιακού με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ στις 14 Φεβρουαρίου 2019, όταν η ομάδα του Πειραιά είχε πάρει τη νίκη με 2-1 με δύο γκολ του Πάρντο.

Βοηθοί του Λαόθ στον αγώνα της Ομόνοιας με τον Ολυμπιακό θα είναι οι συμπατριώτες του Πάου Σεμπριάν Ντεβίς και Ρομπέρτο Ντίας Πέρεθ ντε Παλομάρ, ενώ τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο επίσης Ισπανός Χοσέ Λουίς Μουνουέρα Μοντέρο.

Ερυθρόλευκος και ο Ντρέγκερ

Ο Ολυμπιακός επισημοποίησε την απόκτηση του διεθνούς Τυνήσιου δεξιού μπακ, Μοχάμεντ Ντρέγκερ. Ο τέως ακραίος αμυντικός της Φράιμπουργκ υπέγραψε συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας και αποκτήθηκε για να πλαισιώσει τον Ραφίνια, ως εναλλακτική λύση. Ο 24χρονος ποδοσφαιριστής (ύψος 1.80μ) ανήκε στη Φράιμπουργκ, αλλά την τελευταία διετία αγωνίστηκε με τη μορφή δανεισμού στην Πάντερμπορν, με την οποία πραγματοποίησε 54 συμμετοχές, μοιράζοντας εννιά ασίστ και πετυχαίνοντας ένα γκολ. Παράλληλα, είναι διεθνής 13 φορές με την Τυνησία.

Είναι γεννημένος στη Γερμανία, από Τυνήσιους γονείς, κι άρχισε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της Φράιμπουργκ, φτάνοντας μέχρι την πρώτη ομάδα, με την οποία έχει αγωνιστεί σε τρία παιχνίδια.

Αύριο ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ έχει θεωρητικά πιο δύσκολο έργο, αύριο Τετάρτη (10μ.μ.) στην Τούμπα, αφού πρέπει να ανατρέψει το 2-1 με το οποίο ηττήθηκε στη Ρωσία από την Κρασνοντάρ. Στην έδρα του είναι πολύ δυνατός και μετράει ήδη δύο προκρίσεις κόντρα στη Μπεσίκτας με 3-1 και τη Μπενφίκα με 2-1.

Διαιτητής του δεύτερου αγώνα του ΠΑΟΚ με την Κρασνοντάρ θα είναι ο Ντανιέλε Ορσάτο που σφύριξε στον τελευταίο τελικό του Champions League ανάμεσα στην Μπάγερν Μονάχου και την Παρί.

Ο Ιταλός, που έχει βρεθεί στο παρελθόν και πάλι στην Τούμπα για τον αγώνα του ΠΑΟΚ με αντίπαλη ρωσική ομάδα την Ρούμπιν Καζάν και θα έχει βοηθούς τους συμπατριώτες του Αλεσάντρο Τζιαλατίνι και Φαμπιάνο Πρέτι. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Ντανιέλε Ντόβερι που ήταν πρώτος στον αγώνα του ΠΑΟΚ με την Μπεσίκτας, ενώ στο VAR οι Μάρκο Γκουιντά και Φίλιπο Μέλι.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου