ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κέρδισε Πιερικό με 1-0 ο Ολυμπιακός και ανεβάζει στροφές

κέρδισε-πιερικό-με-1-0-ο-ολυμπιακός-και-α-847304

Χρήσιμα συμπεράσματα, δοκιμάζοντας παίκτες και σχήματα, έβγαλε ο τεχνικός του Ολυμπιακού Βόλου, Στέφανος Ξηροφώτος, μετά το πέρας και του 4ου φιλικού παιχνιδιού των Βολιωτών, με αντίπαλο τον Πιερικό.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Η αναμέτρηση διεξήχθη στις εγκαταστάσεις του Αγ. Γεωργίου Φερών, όπου προπονούνται οι ερυθρόλευκοι, οι οποίοι επιβλήθηκαν με 1-0 της ομάδας της Κατερίνης, με το γκολ του Παπαδημητρίου στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με σχήμα 4-2-3-1, με τον Λαδά να παίρνει θέση κάτω από τα γκολπόστ, με τους Γραικό, Ρόκα, Γιαννίτση και Μπουτζίκο να αποτελούν την αμυντική τετράδα, από τα δεξιά στ’ αριστερά. Ρόλο αμυντικών χαφ είχαν οι Φιλίποβιτς και Αγρόδημος, ενώ ο Κόλα αγωνίστηκε μπροστά τους. Στ’ αριστερά της μεσαίας γραμμής τοποθετήθηκε ο Ντα Κάμπο, στα δεξιά ο Σκοπελίτης, ενώ μοναδικός προωθημένος για το σύνολο του Στέφανου Ξηροφώτου ήταν ο Παπαδημητρίου.

Το α’ μέρος

Χωρίς πολλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, αλλά με αρκετό πρέσινγκ από πλευράς Ολυμπιακού και ένα γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους για τους Βολιώτες ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος.

Η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 5’ για τους Κατερινιώτες, με το πλασέ του Μηλιώτη να μην ανησυχεί τον Λαδά που μπλόκαρε την μπάλα. Στο επόμενο λεπτό, έγινε η πρώτη φάση για τον Ολυμπιακό, με τον Κόλα να σουτάρει και τον Καραγκιολίδη να μπλοκάρει εύκολα.

Δυνατό σουτ του Σκοπελίτη στο 23’ πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Καραγκιολίδη, ενώ στο 29’ ο Αγρόδημος επιχείρησε το μακρινό σουτ, με την μπάλα να φαίνεται αρχικά ότι καταλήγει άουτ, ωστόσο η επέμβαση του Καραγκιολίδη απέφερε κόρνερ για τον Ολυμπιακό.

Στο 43’ έγινε μια φάση που ξεσήκωσε διαμαρτυρίες περιμετρικά του γηπέδου, όπου είχαν συγκεντρωθεί φίλαθλοι των ερυθρόλευκων για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι. Συγκεκριμένα, ο Αποστολόπουλος πέταξε κάτω άτσαλα τον Γραικό, πιάνοντας τον σχεδόν από τον λαιμό, ο οποίος μάλιστα αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού από τον Αγιώτη.

Το σκορ για τον Ολυμπιακό άνοιξε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Η φάση ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να αναπτύσσεται ωραία στο χώρο του κέντρου, τους Κόλα και Σκοπελίτη να συνεργάζονται και τον τελευταίο να τροφοδοτεί με δεξιά παράλληλη μπαλιά τον Παπαδημητρίου, που με προβολή έκανε το 1-0.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Μηλιώτης για τους τυπικά φιλοξενούμενους σούταρε, με την μπάλα να βρίσκει την εξωτερική πλευρά του δοκαριού. Στην επαναφορά, νέο σουτ του Δεμηρτζόγλου από θέση πλάγια αριστερά, λίγο έξω από τη μικρή περιοχή, απέκρουσε ο Λαδάς. Ετσι, το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους Βολιώτες να έχουν πάρει βραχεία κεφαλή στο σκορ.

Το β’ μέρος

Με την κούραση συσσωρευμένη από πλευράς των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων να κάνει την εμφάνισή της, δε σημειώθηκαν αξιόλογες φάσεις μπροστά στα καρέ αμφότερων των γκολκίπερ, στο β’ μέρος. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός ήταν πολύ πιο επιθετικός από τον Πιερικό, δείχνοντας όρεξη και διάθεση να παίξει όμορφο ποδόσφαιρο.

Στο 53’ έγινε μία φάση απ’ αυτές που δε συμβαίνουν συχνά. Συγκεκριμένα, ο διαιτητής Κούστας ζήτησε από τον προπονητή του Πιερικού Σάκη Παπαβασιλείου… να απομακρύνει τον Κυβελίδη, θεωρώντας ότι τον… έβρισε και απείλησε να αποχωρήσει από το παιχνίδι, που διακόπηκε για λίγα λεπτά. Εντέλει, έπειτα από διαβουλεύσεις, ο παίκτης παρέμεινε στον πάγκο και το παιχνίδι συνεχίστηκε. Στο 68’ ο Μπαράνκο στην πρώτη του εμφάνιση με τα ερυθρόλευκα, έκανε σουτ που κατέληξε πάνω από τα δοκάρια του Καραγκιολίδη.

Στο 83’ ο Μπαράνκο πάσαρε στα δεξιά της περιοχής στον Μπόλη που σούταρε, για να διώξει με τα πόδια ο Κανταρτζής.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ-ΠΙΕΡΙΚΟΣ 1-0

Γήπεδο Αγ. Γεωργίου Φερών

Σκόρερ: (45 +1’ Παπαδημητρίου)

Διαιτητής: Κούστας (ΕΠΣ Θεσσαλίας)

Βοηθοί: Αγγελόπουλος, Μπέλλου (ΕΠΣ Θεσσαλίας)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Λαδάς, Γραικός (44’ λ.τρ. Αγιώτης), Μπουτζίκος, Ρόκας (46’ Βασιλούδης), Γιαννίτσης, Φιλίποβιτς (89’ Μαστακούλης), Αγρόδημος, Κόλα (80’ Μπόλης), Ντα Κάμπο (88’ Μπέϊκος), Σκοπελίτης (77’ Παπακώστας), Παπαδημητρίου (58’ Μπαράνκο, 90’ Ενκόα).

ΠΙΕΡΙΚΟΣ: Καραγκιολίδης (85’ Τζήμας), Τοπαλίδης, Γιαλαμίδης (73’ Κανταρτζής), Αποστολόπουλος, Χαρτσιάς, Μακρής (46’ Ζούρκος), Κριεμάλντι (46’ Γκατζολάρι), Ίτσιος (46’ Ιντζόγλου), Δεμηρτζόγλου (61’ Σαχινίδης), Μηλιώτης (66’ Χαντζάρας), Μπενίσκος (46’ Κυβελίδης)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου