ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Επιτροπή Δεοντολογίας: Απαλλάχθηκαν Ολυμπιακός, Ατρόμητος και 14 φυσικά πρόσωπα

επιτροπή-δεοντολογίας-απαλλάχθηκαν-848432

Την απαλλαγή των Ολυμπιακού, Ατρομήτου, αλλά και των Βαγγέλη Μαρινάκη, Γιώργου Σπανού, καθώς και των υπόλοιπων φυσικών προσώπων που κατηγορούνταν για χειραγώγηση του αγώνα των δύο ομάδων στις 5 Φεβρουαρίου 2015 (2-1) αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ. Η ερευνήτρια της Επιτροπής, Παναγιώτα Σπανού είχε κρίνει ότι υπάρχουν ενδείξεις αλλοίωσης αποτελεσμάτων και εισηγήθηκε τον υποβιβασμό Ολυμπιακού και Ατρόμητου, αλλά και τον δια βίου αποκλεισμό των μεγαλομετόχων των δύο ΠΑΕ, όμως το δικαστικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας αποφάσισε ότι άπαντες είναι αθώοι.

Αθώοι επίσης κρίθηκαν ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Αριστείδης Σταθόπουλος, ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Γιάννης Παπακωνσταντίνου, ο πρώην σύμβουλος της ΕΠΟ Νίκος Προύντζος, ο προπονητής Σα Πίντο, ο πρώην διοικητικός παράγων του Ατρομήτου Γιάννης Αγγελόπουλος και οι πρώην διαιτητές Ηλίας Σπάθας, Αλέξανδρος Δημητρόπουλος, Κώστας Ιωαννίδης, Απόστολος Αμπάρκιολης. Όσο για τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή, τον πρώην νομικό της σύμβουλο, Θόδωρο Κουρίδη και τα πρώην μέλη της ΚΕΔ, Γιώργο Δούρο, Θανάση Μπριάκο, κρίθηκε απαράδεκτη η δίωξή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας έχει δικαίωμα έφεσης εντός πέντε ημερών. Εφόσον δεν προχωρήσει σε αυτή την κίνηση, τότε η υπόθεση κλείνει οριστικά και αμετάκλητα. Στο μεταξύ, η ίδια υπόθεση παραμένει ακόμα ανοιχτή σε ποινικό επίπεδο, με τη δίκη να συνεχίζεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ακόμη 27 πρόσωπα αντιμετωπίζουν κατηγορίες για αλλοίωση αποτελεσμάτων και σύσταση συμμορίας.

Πηγή: ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου