ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αθλητής «χάρισε» το μετάλλιο στον αντίπαλο που πήρε λάθος δρόμο – Σταμάτησε να τον προλάβει

αθλητής-χάρισε-το-μετάλλιο-στον-αντ-849609

Αίσθηση έχει προκαλέσει η κίνηση ενός Ισπανού αθλητή που «θυσίασε» τη νίκη του στο φετινό Santander Triathlon, χαρίζοντας το μετάλλιο σε έναν αντίπαλο που πήρε λάθος στροφή στη διαδρομή.

Ο Βρετανός αθλητής Τζέιμς Τίγκλ βρισκόταν μια ανάσα πριν κατακτήσει την τρίτη θέση στον ισπανικό διαγωνισμό όταν έκανε ένα λάθος λίγα μέτρα πριν τον τερματισμό.

Ο Ντιέγκο Μεντρίδα τον προσπέρασε αλλά παρατήρησε το λάθος και σταμάτησε προκειμένου να επιτρέψει στον Τιγκλ να περάσει πρώτος. «Το άξιζε», δήλωσε αργότερα ο 21χρονος αθλητής.

Ο αγώνας διεξήχθη στις 13 Σεπτεμβρίου αλλά το υλικό κυκλοφόρησε μόλις χθες, όταν δεκάδες χρήστες έσπευσαν να συγχαρούν τον Μεντρίδα για την καθαρή ένδειξη ευγενούς άμιλλας.

Την Παρασκευή ο 21χρονος βραβεύτηκε με την τιμητική τρίτη θέση από τους διοργανωτές και το ίδιο χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, όπως ο Τζέιμς Τιγκλ, σύμφωνα με την ισπανική El Mundo.

«Είναι κάτι που οι γονείς και η ομάδα μου με δίδαξαν από τότε που ήμουν παιδί. Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να είναι μια εντελώς φυσιολογική πράξη», έγραψε ο Μεντρίδα στο Instagram.

Η λάθος στροφή του Τιγκλ συνέβη λιγότερα από 100 μέτρα πριν την γραμμή τερματισμού όταν κατά λάθος έτρεξε προς τους θεατές σε μια περιφραγμένη περιοχή.

«Δεν πρόσεξε τις πινακίδες ή δεν ήταν ευθυγραμμισμένες», είπε ο Μεντρίδα στο Eurosport μετά τον αγώνα.

Ο 21χρονος αθλητής επιβράδυνε τον ρυθμό του ώστε ο Βρετανός συναθλητής του να καταφέρει να τον φτάσει. Ο Τιγκλ έσφιξε το χέρι του Μεντρίδα σε ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης και πέρασε για την γραμμή τερματισμού.

«Όταν είδα πως έχασε το δρόμο, απλώς σταμάτησα. Ο Τζέιμς άξιζε αυτό το μετάλλιο», είπε ο 21χρονος Ισπανός, προσθέτοντας πως θα το έκανε και δεύτερη φορά.

Ο νικητής του αγώνα ΧΑβιέ Γκόμεζ Νόγια χαρακτήρισε την κίνηση του Μεντρίδα ως «την καλύτερη στην ιστορία». Με πληροφορίες από BBC

Πηγή: www.lifo.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου