ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός Βόλου: Νέα εποχή με Στέφανο Ξηροφώτο

ολυμπιακός-βόλου-νέα-εποχή-με-στέφανο-850285

Ο Βολιώτης προπονητής ανέλαβε την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου …που ενισχύεται

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο Στέφανος Ξηροφώτος είναι ο προπονητής που θα οδηγήσει από τον πάγκο την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου στο πρωτάθλημα της Football League της περιόδου 2021 -2021 με τον μοναδικό Βολιώτη τεχνικό που έχει δουλέψει στην Α’ Εθνική να ανακοινώνεται χθες από την ΠΑΕ και να διαδέχεται τον Περικλή Αμανατίδη που ξεκίνησε την προετοιμασία και εγκατέλειψε επίσημα προχθές λόγω των ειδικών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί…

Ο 45χρονος Βολιώτης τεχνικός κάτοχος διπλώματος Uefa pro που στο παρελθόν ως ποδοσφαιριστής έχει φορέσει και τη φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου ήταν η πιο ιδανική λύση για τους ιθύνοντες της ΠΑΕ που ανακοίνωσαν την έναρξη της συνεργασίας με τον Στέφανο Ξηροφώτο, η παρουσίαση του οποίου θα γίνει αύριο Παρασκευή, στα γραφεία της ΠΑΕ στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που θα παραχωρήσει η διοίκηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου 1937 ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον προπονητή Στέφανο Ξηροφώτο, έναν Βολιώτη προπονητή, που τον χαρακτηρίζει η εργατικότητα, η πειθαρχεία αλλά και η σκληρή δουλειά μέσα στο γήπεδο.

Ο 45χρονος τεχνικός έχει περάσει από τον Α.Ο. Σελλάνων, τον Πύρασο, τη Νίκη Βόλου ενώ την περσινή σεζόν ήταν προπονητής στην Κ19 του ΝΠΣ Βόλος και στην συνέχεια ανέλαβε χρέη προπονητή της πρώτης ομάδας του ΝΠΣ Βόλος στη Σούπερ Λιγκ.

Ο έμπειρος και ικανός Βολιώτης τεχνικός θα αναλάβει να συνεχίσει την προετοιμασία της ομάδας μας και αποτελεί για εμάς ευτυχή συγκυρία που θα βρίσκεται στο τιμόνι του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Τον καλωσορίζουμε και του ευχόμαστε ολόψυχα δύναμη και υπομονή για το νέο δυναμικό ξεκίνημα με στόχο την υλοποίηση των υψηλών προσδοκιών που έχουμε θέσει.

Η παρουσίαση του προπονητή και των συνεργατών του θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της συνέντευξη Τύπου που έχει ήδη προγραμματιστεί, στις 13.00μ.μ. στα γραφεία του Συλλόγου, Λαχανά 38».

Από την πλευρά του νέος προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Στέφανος Ξηροφώτος, με δηλώσεις του τόνισε πως είναι τιμή για τον ίδιο να αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία μιας μεγάλης ομάδας, όπως είναι ο Ολυμπιακός Βόλου: «Ευχαριστώ τη διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου. Είναι τιμή για μένα να βρίσκομαι στο τιμόνι, μιας μεγάλης ομάδας, όπως είναι ο Ολυμπιακός Βόλου.

Συναντήθηκα με τους ανθρώπους της διοίκησης και συμφωνήσαμε μέσα σε πέντε λεπτά. Υπόσχομαι πως θα δώσω την καλύτερό μου αυτό, μαζί με τους ποδοσφαιριστές και τους συνεργάτες μου, για να αποκτήσει η ομάδα την παλιά της αίγλη. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στο γήπεδο…».

Ο Στέφανος Ξηροφώτος γίνεται ο πρώτος προπονητής που θα έχει θητεία σε τρεις βολιώτικες ομάδες (Ολυμπιακός, Νίκη, ΝΠΣ Βόλος) σε εθνικές κατηγορίες και την περίοδο που πέρασε έγινε ο πρώτος Βολιώτης που κοουτσάρισε (8 ματς) Α’ Εθνική, καθώς ο Φώτης Φούκας την περίοδο 1969-70 έχει καταγραφεί ως υπηρεσιακός στους «ερυθρόλευκους»

Ο Βολιώτης νεαρός τεχνικός το φετινό καλοκαίρι απασχόλησε αρκετές ομάδες αλλά η χθεσινή του πρόσληψη από τον Ολυμπιακό του δίνει τη δυνατότητα να γράψει ένα ακόμη ρεκόρ με άνοδο της ομάδας κάτι που έχει καταφέρει από τη Μαγνησία μόνο ο Αλμυριώτης Κ. Σταματίου.

Οι Κώστας Βελιάδης (1967), Νίκος Μπαιρακτάρης (1969), Αντώνης Γεωργιάδης (1971), Σταύρος Διαμαντόπουλος (1986), Γκομέζ Ντεφαρία (1988), Γιώργος Βαζάκας (1999), Κώστας Σταματίου (2007), Σάκης Τσιώλης (2010), Περικλής Αμανατίδης (2019) είναι οι προπονητές που έχουν κερδίσει άνοδο με τον Ολυμπιακό.

Λίγοι προπονητές την τελευταία 20ετία κατάφεραν να βγάλουν όλη τη χρονιά στον πάγκο του Ολυμπιακού Βόλου, στον οποίο κάθισαν 51, ενώ τις περιόδους 1993-94 και 2002-2003 και 2005-2006 έγιναν οι περισσότερες αλλαγές. Μάλιστα ο Γιώργος Βαζάκας ήταν ο μακροβιότερος προπονητής για τον Ολυμπιακό, αφού ανέλαβε την ομάδα την 4η αγωνιστική της περιόδου 1998-99 καταφέρνοντας στο τέλος να την ανεβάσει από τη Γ’ στη Β’ και την επόμενη περίοδο να τη διατηρήσει σε αυτή την κατηγορία, ενώ το ρεκόρ έφθασε να το καταρρίψει μόνο ο Σάκης Τσιώλης όχι χρονικά αλλά με περισσοτέρους αγώνες λόγω του ότι ήταν περισσότεροι οι αγώνες ανά περίοδο….

Ο Στέφανος Ξηροφώτος μένοντας δυόμισι χρόνια στη Νίκη έκανε ρεκόρ παραμονής ενώ είναι από τους προπονητές που έχει στόχους, είναι λάτρης της δουλειάς και ξεχωρίζει και για το πάθος του όπως και όταν ήταν ποδοσφαιριστής φορώντας μάλιστα τη φανέλα του Ολυμπιακού από το 205 έως το 2007 έχοντας μάλιστα μεταξύ άλλων και προπονητή τον σημερινό τεχνικό διευθυντή της ΠΑΕ Θωμά Μακρή!

Οι αλλαγές στο τεχνικό επιτελείο

Οι αλλαγές στο τεχνικό επιτελείο του Ολυμπιακού Βόλου ήταν αναμενόμενες, αφού μετά την αποχώρηση Αμανατίδη και οι Φάνης Τζατζάκης και Μπάμπης Μπακαρός (προπονητής τερματοφυλάκων), αποχώρησαν από το δυναμικό της ομάδας.

Μάλιστα, ο Μπάμπης Μπακαρός με δημοσίευσή του στα social media, αποχαιρέτησε τους «ερυθρόλευκους», τόσο διοικητικούς όσο και αθλητές. Χαρακτηριστικά αναφέρει τα εξής: «Αυτή η αναμονή και η αβεβαιότητα για το τι γίνεται στον χώρο του ποδοσφαίρου είναι ανυπόφορη για όλους όσοι υπηρετούν έναν σύλλογο, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τον Ολυμπιακό Βόλου. Μετά από συζήτηση με τους παράγοντες της ομάδας από χθες δεν θα πορευτούμε μαζί. Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω όλους για την άψογη συνεργασία, διοίκηση, προπονητικό τιμ και αυτούς που πρέπει να είναι πάντα οι πρωταγωνιστές στο συγκεκριμένο άθλημα, και μιλάω φυσικά για τους αθλητές. Ειδικότερα στο δικό μου κομμάτι να ευχαριστήσω τους Ξενοδόχοφ, Λαδά και Κωνσταντίνου. Ευχόμενος ό,τι καλύτερο στην ομάδα και πάντα επιτυχίες».

Στόχος η ηρεμία

Αύριο θα γίνει η παρουσίαση του νέου τεχνικού επιτελείου και μαζί η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου θα δώσει συνέντευξη τύπου στα γραφεία του Συλλόγου, Λαχανά 38. Θέμα της συνέντευξης όλες οι εξελίξεις στο ποδόσφαιρο αλλά και στο ποδοσφαιρικό τμήμα του συλλόγου καθώς και οι στόχοι που έχουν τεθεί για τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν.

Στόχος των υπευθύνων της ΠΑΕ είναι η ηρεμία και ο τεχνικός διευθυντής Θωμάς Μακρής, μίλησε στους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου και τους τόνισε, πως άσχετα με τις τελευταίες εξελίξεις ο οργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να λειτουργεί και γίνονται οι απαραίτητες κινήσεις ενίσχυσης του ρόστερ, σε θέσεις όπου η ομάδα παρουσιάζει κενά.

Ακόμη ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Ευριπίδης Τσιμπανάκος, ανέφερε ότι ο Ολυμπιακός Βόλου είναι πάνω από πρόσωπα, από παίκτες, προπονητές και διοικήσεις και δεν διαλύεται αλλά θα ενισχυθεί. Ο κόσμος δεν πρέπει να ανησυχεί και αφού δεν θα γίνει αναδιάρθρωση με συγχώνευση των δύο κατηγοριών η άνοδος θα έρθει αγωνιστικά.

Μεταγραφές

Οι μεταγραφικές κινήσεις στον Ολυμπιακό συνεχίζονται και όλα δείχνουν πως η διοίκηση της ΠΑΕ θα ανακοινώσει και την απόκτηση του Σέρβου κεντρικού αμυντικού Ιγκόρ Φιλίποβιτς. Ο 28χρονος στόπερ, ο οποίος πέρυσι τον Ιανουάριο ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ασπρόπυργου (έπαιξε σε 7 παιχνίδια, σε όλα βασικός μέχρι τη διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω του κορωνοϊού), τα βρήκε σε όλα με τους «ερυθρόλευκους».

Ο Φιλίποβιτς έχει πλούσιο βιογραφικό, παίζοντας σε αρκετές ομάδες της Σερβίας, ukaricki, Mladost, Sloga Požega, Sileks, Metalac και Al-Shabab. Με τη Αλ Σαμπάμπ, ομάδα του Κουβέιτ, έπαιξε στο Τσάμπιονς Λιγκ της Ασίας.

Επίσης ο κλεισμένος Αργεντινός Μπρούνο Μπαράνκο αναμένεται στην Ελλάδα μόλις ολοκληρωθούν κάποια διαδικαστικά ζητήματα, προκειμένου να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τους «ερυθρόλευκους». Θυμίζουμε, πως ο 23χρονος φορ, πρώην παίκτης της Φέρο Καρίλ, έχει υπογράψει προσύμφωνο συνεργασίας με τον Ολυμπιακό και εκτός απρόοπτου στις 18 Σεπτεμβρίου θα βρίσκεται στην Ελλάδα.

Παράλληλα, έχουν προχωρήσει οι συζητήσεις με έναν ακόμη Αργεντινό ποδοσφαιριστή, ο οποίος είναι πολύ πιθανό να έρθει κι αυτός άμεσα στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού Βόλου.

Επίσης, συνεχίζονται οι κινήσεις για την απόκτηση δεξιού οπισθοφύλακα και ανασταλτικού μέσου.

Στα Τρίκαλα ο Ριζογιάννης

Από τους παίκτες που έφυγαν … με τη φανέλα του ΑΟ Τρίκαλα θα αγωνίζεται και τη νέα σεζόν ο έμπειρος μέσος Παντελής Ριζογιάννης, μετά την αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό Βόλου.

Παίκτης της Καλαμάτας είναι και επίσημα ο Λόρι Κέρη, ενώ ο Νίκος Γιαννιτσάνης, που τον Αύγουστο αποτέλεσε παίκτη του Ολυμπιακού Βόλου κατέληξε στην Κύπρο και ανακοινώθηκε από την ΠΑΕΕ Κερύνειας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου