ΣΤΙΒΟΣ

Αγώνες, δράσεις και πεζοπορίες

αγώνες-δράσεις-και-πεζοπορίες-850441

Περιορισμένη ήταν η αγωνιστική δράση του τελευταίου Σαββατοκύριακου 12-13/9 εξαιτίας των αναβολών διεξαγωγής αγώνων δρόμου, λόγω χειρισμών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι όροι που έθεσε η ΓΓΑ οδήγησαν στη ματαίωση του Σπάρταθλου για πρώτη φορά στην ιστορία, αν και δεν θα υπήρχε συνωστισμός από τους 300 σπαρταθλητές, που θα έτρεχαν στα 246 χιλιόμετρα της διαδρομής. Για πρώτη φορά ματαιώθηκε και ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας, επίσης ακυρώθηκαν και τα 7 Run Greece του έτους. Η ΓΓΑ καλείται από συλλόγους και δρομείς, από το δρομικό κίνημα γενικότερα, αντί να θέτει κατασταλτικές διατάξεις, να βοηθήσει στη διεξαγωγή των αγώνων δρόμου που ακολουθούν και βέβαια να περισώσει τον αγώνα της χώρας μας που αποτελεί παγκόσμια κληρονομιά, τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας, προκειμένου να διεξαχθεί με βιώσιμο και ασφαλή τρόπο στις 7 και 8 Νοεμβρίου, όπως έχει ήδη προβλεφθεί από τη διοργάνωση και με την έγκριση του αρχικού πρωτοκόλλου από τη ΓΓΑ.

Ο ΣΔΥ Βόλου συνέταξε και έστειλε στους αρμόδιους κρατικούς φορείς επιστολή με προτάσεις και ερωτήματα για τα σχετικά θέματα.

Στην Αλεξανδρούπολη ο Συμεωνίδης

Το Γκαλά Βετεράνων Στίβου της Αλεξανδρούπολης ήταν μια από τις ελάχιστες διοργανώσεις που έγιναν το Σάββατο 12/9. Ο Στράτος Συμεωνίδης πήρε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Μ65, τόσο στα 100, όσο και στα 200 μέτρα και δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τις εμφανίσεις. Οι επίσημοι χρόνοι του ήταν 14.04 και 29.80 αντίστοιχα. Ο αθλητής του ΣΔΥ Βόλου είναι από πέρυσι ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ Μ65 στα 100 μέτρα με 13.60.

Ασταμάτητος ο Κλόκας

Την 4η θέση πήρε την περασμένη Κυριακή ο Γιάννης Κλόκας στην ανάβαση Ανατολής. Ο ποδηλατικός αγώνας ήταν απόστασης 18 χιλιομέτρων, με άλλα 12 χλμ. προεκκίνηση, έχοντας αφετηρία από την Αγιά Λάρισας. Επίσης ο Βολιώτης ποδηλάτης μία εβδομάδα νωρίτερα συμμετείχε στον ποδηλατικό αγώνα 2nd Olympus hill climb στον Πλαταμώνα και σε μια διαδρομή 22 χιλιομέτρων με υψόμετρο 1100 μέτρα τερμάτισε στην 3η θέση.

Σε Κίρκη και Πευκί

Στο 3o Kirki Trail 2020 που έγινε το απόγευμα του Σαββάτου 5/9 στην Κίρκη Αλεξανδρούπολης, έτρεξε ο Αθανάσιος Τσιάτσιος και τερμάτισε τα 6 χιλιόμετρα σε 1.03.09, ενώ ο 1ος Authentic Marathon Swim πραγματοποιήθηκε στο Αρτεμίσιο το Σαββατοκύριακο 5-6/9, με επίκεντρο το Πευκί Ευβοίας του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού. Στον αγώνα των 1.500 μέτρων που έγινε το απόγευμα του Σαββάτου, ο Γιάννης Μελαχροινάκης τερμάτισε 20ος με χρόνο 34’19.

Πεζοπορίες στο Πήλιο

Οι πεζοπορίες των μελών του ΣΔΥ Βόλου συνεχίστηκαν την Κυριακή 13/9 στο Χορευτό, σε μία διαδρομή 10 χιλιομέτρων. Οι συμμετέχοντες ανέβηκαν στη Ζαγορά όπου κάθισαν στην πλατεία του χωριού, ενώ επέστρεψαν κυκλικά στη διάσημη παραλία όπου συνδύασαν με μπάνιο τον τερματισμό τους. Άλλα μέλη του ΣΔΥΒ έκαναν επίσης πορεία στο φαράγγι Νταμούχαρης, ενώ ο Γιώργος Καλαντζής και ο Κώστας Κατσαρός περιηγήθηκαν το διήμερο στα Θεσσαλικά Άγραφα.

Μια ακόμη πανέμορφη πεζοπορική διαδρομή στο Πήλιο διέσχισαν το Σάββατο 5/9 μέλη του ΣΔΥ Βόλου και του Συλλόγου Χειμερινών Κολυμβητών Βόλου Ιάσονας. Ήταν απόστασης 8 χιλιομέτρων από τη Μηλίνα στον Λαύκο, όπου έγινε στάση στην πλατεία του χωριού. Μετά την επιστροφή ακολούθησε το καθιερωμένο μπάνιο, αυτή τη φορά στο Χόρτο.

Την Κυριακή 6/9 έγινε μια νέα τρεξιματική πορεία 24 χιλιομέτρων από τον Βόλο στην Άφησσο. Οι εντυπώσεις από τη διαδρομή άριστες, ενώ κατόπιν πήρε σειρά το μπάνιο και φαγητό στην περιοχή, πριν γίνει η επιστροφή με λεωφορείο. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνονται στον Κώστα Μπέκα που ακολούθησε και βοήθησε με αυτοκίνητο στην πορεία.

Συνόδευσαν τη Λουτί

Την περασμένη εβδομάδα τα μέλη του ΣΔΥΒ συνόδευσαν τη Μέρι Λουτί, η οποία κάνει τον γύρο της Γης. Η Γαλλίδα αθλήτρια έφτασε στην πόλη μας τρέχοντας τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου και μέλη του συλλόγου την υποδέχθηκαν έχοντας ενδιαφέρουσες συναντήσεις και συζητήσεις την ίδια και την επόμενη ημέρα που συνέπεσε με το ρεπό. Της επιφυλάχθηκε και μια έκπληξη, μια και στη συνάντηση ήταν η συμπατριώτισσά της, η δρομέας Catherine Putz που διαμένει στον Βόλο και είναι μέλος του ΣΔΥ Βόλου. Στις 6.00 το πρωί της Τετάρτης που ήταν η 200η ημέρα του προγράμματος, και ενώ ήταν ακόμη νύχτα, η Μέρι Λουτί ξεκίνησε τον 171ο της Μαραθώνιο από τον Βόλο προς Ριζόμυλο, Στεφανοβίκειο, ώς και το Νέο Περιβόλι Λάρισας. Τιμητικά τη συνόδευσαν μέλη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου τρέχοντας μαζί της 12 χιλιόμετρα από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου όπου είχε τερματίσει τη Δευτέρα και ήταν η εκκίνηση την Τετάρτη, ώς τη διασταύρωση προς το Βελεστίνο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου