ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Στα χέρια Παπακωνσταντίνου ο… ΟΣΕ

στα-χέρια-παπακωνσταντίνου-ο-οσε-850447

Στην αίθουσα του ΤΕΕ Μαγνησίας πραγματοποιήθηκε χθες η έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου, με μοναδικό θέμα ημερησίας διάταξης την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την έκταση της ΓΑΙΑΟΣΕ.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Αν και ο κόσμος της Νίκης δεν έδωσε μαζικό «παρών», ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης

χαρακτήρισε τη χθεσινή ΓΣ ιστορική, μιας και το όνειρο της αξιοποίησης του χώρου του ΟΣΕ δίπλα στο γήπεδο «Π. Μαγουλάς» θα πάρει σάρκα και οστά άμεσα. Αυτό θα γίνει μάλιστα από εταιρεία συμφερόντων του μεγαλομετόχου της κυανόλευκης ΠΑΕ Αλέξη Παπακωνσταντίνου.

Ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής σχολίασε σχετικά: «Για όλους εμάς που βρισκόμαστε εδώ στην έκτακτη Γενική Συνέλευση και για όλους τους φίλους της Νίκης είναι μια ιστορική στιγμή. Εχουμε μπροστά μας ένα πολύ μεγάλο έργο, ένα όνειρο δεκαετιών για τη Νίκη Βόλου, που είναι η αξιοποίηση του πρώην αμαξοστασίου του ΟΣΕ και σε συνδυασμό με την ανακαίνιση του γηπέδου «Παντελής Μαγουλάς» είμαστε τυχεροί γιατί είμαστε παρόντες σε αυτή την εξέλιξη στο σωματείο που είναι πάρα πολύ σημαντική και ιστορικής σημασίας. Σήμερα η έκτακτη Γενική Συνέλευση έχει ένα θέμα ημερήσιας διάταξης το οποίο έχει να κάνει με την εκδήλωση ενδιαφέροντος της εταιρείας Μαγνήτων Νίκη Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία η οποία είναι 100% συμφερόντων του Αλέξη Παπακωνσταντίνου, ο οποίος και θα παρουσιάσει το πρότζεκτ της εταιρείας του, σε σχέση με την αξιοποίηση του συγκεκριμένου χώρου. Περιμένουμε από όλο τον κόσμο να καταθέσει τις απόψεις του, τις ανησυχίες του, και τις προτάσεις του έτσι ώστε να φέρουμε εις πέρας αυτό το μεγάλο έργο που θα δώσει πνοή στη Νέα Ιωνία».

Για το πότε θα αδειάσει ο χώρος του ΟΣΕ: «Με τις τελευταίες κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι και την παρέμβαση του υπουργού τις τελευταίες ημέρες μας υποσχέθηκε πως άμεσα θα φύγουν τα φορτηγά και ότι είναι κινητό από εκεί και θα αδειάσει ο χώρος και επίσης υπάρχει και υπόσχεση από τον διευθύνοντα σύμβουλο τον κ. Νικολάου από τη ΓΑΙΑΟΣΕ, τον οποίο επισκέφτηκα εγώ τον Ιούλιο, ότι τα χρόνια που χάθηκαν από το 2017 μέχρι σήμερα θα δοθούν ως χρόνια χάριτος μέσα στα 29 χρόνια που είναι η σύμβαση γιατί αν μια σύμβαση υπερβεί τα 30 χρόνια τότε είναι υποχρεωμένος να την πάει στην ολομέλεια της Βουλής».

Για το αν μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα από τη στιγμή που αδειάσει ο χώρος: «Βάσει σύμβασης θα πρέπει μέσα σε ένα χρόνο να έχει κατατεθεί η μελέτη και να έχουν ξεκινήσει οι εργασίες στον χώρο, που πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέσα σε μία πενταετία».

Στη συνέχεια ο κ. Αλέξης Παπακωνσταντίνου σχολίασε για τα σχέδιά του σχετικά με το γήπεδο στον ΟΣΕ: «Τα σχέδιά μας για τον χώρο της ΓΑΙΑΟΣΕ δεν είναι κάτι καινούργιο. Ένας στόχος που είχαμε θέσει από πέρσι ως ΠΑΕ, ήταν να δώσουμε έμφαση στην υποδομή, στις εγκαταστάσεις και στην περιουσία που έχει η Ερασιτεχνική. Τον σκοπό για τον χώρο του ΟΣΕ τον ξέρουμε όλοι, είναι η κατασκευή ενός αθλητικού και πολιτιστικού κέντρου, που θα δώσει ομορφιά στη Ν. Ιωνία και θα αναζωογονήσει την περιοχή, ενώ θα δημιουργήσει και θέσεις εργασίας. Έτσι θα αποκτήσει νέους χώρους η Ακαδημία, θα υπάρχουν μουσειακός χώρος, αίθουσες συσκέψεων και ξενώνες. Ο σκοπός μας είναι να γίνει ένα ωραίο έργο που θα βοηθήσει όχι μόνο το ποδοσφαιρικό τμήμα, αλλά όλα τα τμήματα της Ερασιτεχνικής. Όσον αφορά στη χρηματοδότηση, είναι πολύ πιθανόν να γίνει άνοιγμα στον κόσμο μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου για να συμβάλει όποιος θέλει σ’ αυτό το εγχείρημα. Αν όχι, τότε αναγκαστικά θα το χρηματοδοτήσουμε εμείς».

Επιμένει σε ΓΣ

Νωρίτερα από τη χθεσινή ΓΣ της Ερασιτεχνικής, ο Αλέξης Παπακωνσταντίνου συμμετείχε σε ακόμη μία άτυπη τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων ομάδων της Football League, με βασικότερο στόχο, να πειστούν ομόλογοί του να υπογράψουν προκειμένου να πραγματοποιηθεί έκτακτη ΓΣ της Λίγκας. Ο κ. Παπακωνσταντίνου ρωτήθηκε για την πορεία της νέας τηλεδιάσκεψης και αν βλέπει φως στο τούνελ της αναδιάρθρωσης λέγοντας:

«Θα προχωρήσουμε για τη Γενική Συνέλευση του συνεταιρισμού όσο γίνεται, αλλά από τη στιγμή που μέχρι στιγμής δεν έχουμε τα 2/5 που απαιτούνται, είναι δύσκολο. Ωστόσο μία έκτακτη Γ.Σ. έχει δύναμη και μετά από όποιες αποφάσεις παρθούν στο Δ.Σ. της Super League 2. Επομένως σίγουρα θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για να συγκεντρώσουμε τις απαραίτητες υπογραφές.

Οι περισσότερες ομάδες διστάζουν γιατί θεωρούν ότι είναι άσκοπη κίνηση. Εκεί που διαφωνούμε είναι ότι μία Γενική Συνέλευση ενός συνεταιρισμού έχει να συγκληθεί πάνω από έναν χρόνο, πράγμα που είναι απαράδεκτο. Μία Γ.Σ., που είναι το ανώτατο όργανο, πρέπει να διεξάγεται κατά τακτά χρονικά διαστήματα. Αυτό για μένα θεωρείται αυτονόητο, αλλά στην Ελλάδα είναι δύσκολο.

Θεωρώ ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν. Όσο περισσότερο καθυστερούν, τόσο πιο δύσκολη γίνεται η αναδιάρθρωση. Μετά θα πρέπει να πάμε σε ένα σενάριο μη αναδιάρθρωσης με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Κάτι βέβαια που οι ομάδες της Football League και οι οκτώ που έρχονται από την Γ’ Εθνική θέλουν να αποφύγουν.

Βασικός στόχος είναι να κάνουμε μια Γενική Συνέλευση, προκειμένου να πιέσουμε για αναδιάρθρωση στη Super League 2. Από εκεί και πέρα, αν το χρονοδιάγραμμα στενεύει ή κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, θα πρέπει να κινηθούμε ουσιαστικά σε σενάριο, όπου δεν θα γίνει αναδιάρθρωση πουθενά. Αυτό θεωρούμε πιο δίκαιο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου