ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Χάλκινοι» οι Βολιώτες Καλανδαρίδης και Παπακωνσταντίνου στη Γερμανία

χάλκινοι-οι-βολιώτες-καλανδαρίδης-731820

Πέντε μετάλλια εκ των οποίων δυο χρυσά, ένα ασημένιο και δύο χάλκινα καθώς και 8 συνολικά συμμετοχές σε τελικούς ήταν ο πλούσιος απολογισμός των 10 ελληνικών πληρωμάτων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας κάτω των 23 ετών που πραγματοποιήθηκε το σαββατοκύριακο στο Ντούισμπουργκ της Γερμανίας.

Στον πρώτο διεθνή αγώνα ουσιαστικά μετά από ένα ολόκληρο χρόνο για την κωπηλασία, τα γαλανόλευκα κουπιά έδειξαν ότι ανήκουν στην ευρωπαϊκή ελιτ του αθλήματος καταφέρνοντας να περάσουν με τις λιγότερες δυνατές απώλειες την δύσκολη περίοδο της καραντίνας. Ανάμεσα στους Ελληνες αθλητές που ανέβηκαν στο βάθρο, ο Γιάννης Καλανδαρίδης από τον Βόλο και ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου από τον Πτελεό.

Ο Γιάννης Καλανδαρίδης συμμετείχε στην τετράκωπο των ανδρών, που κατέκτησε πανάξια το χάλκινο μετάλλιο, ενώ διεκδίκησε κατά τη διάρκεια της κούρσας ακόμα και ψηλότερη θέση. Οι Γιάννης Καλανδαρίδης, Ζήσης Μπουκουβάλας καθώς και τα αδέλφια Παλαιοπάνου Θανάσης και Λεωνίδας έχασαν για λίγα εκατοστά του δευτερολέπτου το ασημένιο μετάλλιο από την Ιταλία τερματίζοντας σε 6.00.96 ενώ οι Ιταλοί σε 6.00.10 ενώ πρώτοι ήταν οι Ρουμάνοι σε 5.56.64.

Σπουδαία κούρσα και για τον Αντώνη Παπακωνσταντίνου, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο τελικό του σκιφ ελαφρών βαρών, ανεβαίνοντας για δεύτερη χρονιά στο βάθρο του ευρωπαϊκού, μετά το χρυσό που είχε κατακτήσει πέρυσι στα Γιάννενα στο διπλό ελαφρών με τον Πέτρο Γκαϊδατζή. Ο αθλητής του ΕΝΟΑ διατηρήθηκε σε όλη την κούρσα στην 3η θέση και εξασφάλισε το χάλκινο με χρόνο 7.08.19 πίσω από τον Ιταλό Τόρε (7.00.07) και τον Τσέχο Τσίντσιμπους (7.03.02)

Από κει και πέρα, τα σκήπτρα της βασίλισσας του σκιφ στην κατηγορία Κ23 διατήρησε η Αννέτα Κυρίδου, αφού η 22χρονη αθλήτρια του ΝΟΘ αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, μετά τη περσινή νίκη της στα Γιάννενα, πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Πρωταθλήτρια Ευρώπης αναδείχθηκε και η Ευαγγελία Αναστασιάδου στο σκιφ ελαφρών βαρών. Αν και η μικρότερη του τελικού η 18χρονη πρωταθλήτρια του ΝΟΚ κατάφερε να πέσει πρώτη στον τερματισμό σε 7.49.51.

Τέλος, το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η δίκωπος των κοριτσιών με τις Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου. Οι δυο Θεσσαλονικιές κωπηλάτριες που ανεβαίνουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο βάθρο του Ευρωπαϊκού Κ23, ήταν μέχρι τα μισά της κούρσας στην πρώτη θέση, στη συνέχεια όμως το πλήρωμα της Ρουμανίας ανέβασε ρυθμό και έφτασε πρώτο στον τερματισμό με χρόνο 7.08.80 ενώ η ελληνική βάρκα τερμάτισε σε 7.10.41. Το χάλκινο πήγε στην Ιρλανδία (7.15.92).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου