ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πέντε κρούσματα κορονοϊού στο τοπικό ποδόσφαιρο

πέντε-κρούσματα-κορονοϊού-στο-τοπικό-750613

Αναστάτωση σε ομάδες της Μαγνησίας μετά τα τελευταία κρούσματα – Δριμύ «κατηγορώ» και διάψευση από Τοξότη για τους συκοφάντες

Τα συνολικά τρία κρούσματα κορονοϊού σε ομάδες της ΕΠΣΘ ήρθαν να προκαλέσουν αναστάτωση στο ποδόσφαιρο της Μαγνησίας και κάποιες ομάδες ήδη αποφάσισαν την αναστολή των προπονήσεών τους, μετά από επικοινωνία και με τον ΕΟΔΥ.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Αξίζει να σημειωθεί πως οι νοσούντες ποδοσφαιριστές είναι συνολικά πέντε, αλλά οι δύο εξ αυτών δεν έχουν έρθει σε επαφή με τις ομάδες τους τις τελευταίες δύο εβδομάδες, με τον Τοξότη να εκδίδει και σχετική ανακοίνωση για την περίπτωση ενός ποδοσφαιριστή.

Αρχικά δύο ήταν τα κρούσματα στην ομάδα της Αγχιάλου, με τους ποδοσφαιριστές να βρίσκονται σε καραντίνα, ενώ ένα κρούσμα εντοπίσθηκε και στην ομάδα της Μακρινίτσας, με τον ποδοσφαιριστή να ενημερώνει άμεσα τη διοίκηση της ομάδας, η οποία πέρασε μαζικά από τεστ την περασμένη Δευτέρα στο Πανθεσσαλικό, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν αρνητικά.

Προληπτικά και οι δύο ομάδες, Αγχίαλος και Μακρινίτσα, σταμάτησαν τις προπονήσεις τους, επιστρέφοντας και πάλι σε κανονικούς ρυθμούς σε δύο εβδομάδες, μετά από υποδείξεις του ΕΟΔΥ, αλλά το πάγωμα των προπονήσεων και η αναστολή της προετοιμασίας, είναι κάτι που ανησυχεί πλήρως προπονητές και ποδοσφαιριστές, οι οποίοι στις αρχές Σεπτέμβρη θα ξεκινήσουν τις επίσημες υποχρεώσεις τους, με το Κύπελλο ΕΠΣΘ και εν συνεχεία με τη σέντρα των νέων πρωταθλημάτων.

Τοξότης: «Κανένα κρούσμα στην ομάδα μας»

Στις δύο προαναφερθείσες ομάδες, κάποιοι ενέπλεξαν και μία τρίτη τα τελευταία 24ωρα, διαδίδοντας πως υπάρχει νέο κρούσμα. Ωστόσο, η ομάδα του Τοξότη με ανακοίνωσή της διέψευσε τα… σενάρια, σημειώνοντας πως είχε έρθει σε συμφωνία με ποδοσφαιριστή που είχε νοσήσει, αλλά ο ίδιος παραμένει σε καραντίνα και μακριά από τον σύλλογο για όσο χρειαστεί.

Η ανακοίνωση του Τοξότη: «Με αφορμή τον σάλο που έχει δημιουργηθεί λόγω των τελευταίων ύποπτων αλλά και επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19, σε ομάδες της δύναμης της ΕΠΣ Θεσσαλίας, ενημερώνουμε ξεκάθαρα ότι ΚΑΝΕΝΑ μέλος της ομάδας του Τοξότη Βόλου, δεν έχει έρθει σε επαφή με κάποιο από αυτά.

Επιθυμούμε να καταστήσουμε ξεκάθαρο, ότι ποδοσφαιριστής ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον Covid-19 και έχει τεθεί σε καραντίνα, έχει συμφωνήσει να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα μας, αλλά σε αυτό το διάστημα ΟΥΔΕΠΟΤΕ ήρθε σε επαφή με ποδοσφαιριστή ή κάποιο άλλο μέλος της ομάδας, και ΟΥΔΕΠΟΤΕ παρουσιάστηκε στο γήπεδο, ή στα αποδυτήρια από τις 3 Αυγούστου που ξεκίνησε η προετοιμασία της ομάδας μας.

Επίσης, επιθυμούμε να ενημερώσουμε όλους τους ενδιαφερόμενους ότι, αν και όποτε προκύψει το παραμικρό θέμα στην ομάδα μας, θα είμαστε οι πρώτοι που θα το ανακοινώσουμε, θα κάνουμε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες και θα απευθυνθούμε σε όλους τους αρμόδιους φορείς, ως οφείλουμε, με πρωταρχικό σκοπό να διασφαλίσουμε την υγεία των ποδοσφαιριστών μας πρωτίστως, αλλά και των αντιπάλων και όλων των εμπλεκομένων γενικότερα.

Θα παρακαλούσαμε λοιπόν, όλους του καλοθελητές και καλόβουλους «συκοφάντες», να συγκρατηθούν, διότι πρέπει να γνωρίζουν ότι η διασπορά ψευδών ειδήσεων είναι και ποινικά «κολάσιμη» και θεωρούμε ότι το κακό και το παράξενο δεν είναι να προκύψει ένα κρούσμα στην ομάδα, καθώς είναι καθαρά θέμα τύχης, αλλά το να αιωρείται ότι αυτό συνέβη και κάποιοι το αποκρύπτουν με δόλο. Αυτοί οι «κάποιοι» δεν είμαστε εμείς!

Στην ομάδα μας λοιπόν, δεν υπάρχουν ούτε ψεύτες, ούτε ανεύθυνοι, ούτε πονηροί! Το αντίθετο μάλιστα».

Αναστολή προπονήσεων και ευχές για ταχεία ανάρρωση

Υπό τον φόβο της διασποράς του κορονοϊού τόσο ο Ιάσων Αλλης Μεριάς, η Ενωση Λεχωνίων Νηλέα, όσο και ο ΑΟ Aνω Λεχωνίων ανακοίνωσαν την αναστολή των προπονήσεών τους. Η ανακοίνωση του Ιάσονα αναφέρει: «H διοίκηση του ΑΣ Ιάσων Άλλης Μεριάς με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στις ομάδες της Ένωσης Θεσσαλίας αλλά και με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους αθλητές, τις οικογένειές τους αλλά και τους συμπολίτες μας, ανακοινώνει την προσωρινή αναστολή των προπονήσεων στο πλαίσιο της πρόληψης για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορονοϊού. Για οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα υπάρξει νέα σχετική ενημέρωση».

Από τη μεριά του ΑΟ Άνω Λεχωνίων τονίζεται: «Δυστυχώς ύστερα από την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων κορονοϊού σε δυο ομάδες της ΕΠΣΘ, ο ΑΟ Άνω Λεχωνίων οικειοθελώς και προληπτικά με γνώμονα το αίσθημα ευθύνης απέναντι στους ποδοσφαιριστές αλλά και τις οικογένειες τους, ανακοινώνει τη προσωρινή αναβολή των προπονήσεων και των φιλικών προετοιμασίας της ομάδας επ’ αόριστον.

Επιπλέον ευχόμαστε περαστικά και ταχεία ανάρρωση στους ποδοσφαιριστές της ΦΘ Αγχίαλος και της Μακρινίτσας αντίστοιχα που νοσούν».

Από την Ένωση Λεχωνίων Νηλέα σημειώνεται: «Η διοίκηση του ΕΛ Νηλέα ανακοινώνει την αναστολή των προπονήσεων χωρίς να υπάρχει κάποιο επιβεβαίωμενο κρούσμα στην ομάδα μας και καθαρά για προληπτικούς λόγους».

Αναβολή στο φιλικό Αγχιάλου – Δήμητρας

Οπως ήταν φυσιολογικό το προγραμματισμένο για αύριο φιλικό ανάμεσα στην ομάδα της Αγχιάλου και της Δήμητρας Ευξεινούπολης δεν θα πραγματοποιηθεί, λόγω των δύο κρουσμάτων κορονοϊού που βρέθηκαν στους Αγχιαλίτες. Για την προφύλαξη των παιχτών τα φιλικά ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα για την ομάδα της Δήμητρας Ευξεινούπολης. Η αρχή θα γίνει με Πρωτεσίλαο την ερχόμενη Τετάρτη στην Ευξεινούπολη, ενώ το δεύτερο φιλικό θα διεξαχθεί το επόμενο Σάββατο ξανά στην έδρα της Δήμητρας κόντρα στον Θησέα Αγριάς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου