ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τρέλανε κόσμο η μεταγραφή Τσιμίκα

τρέλανε-κόσμο-η-μεταγραφή-τσιμίκα-751265

Προχθές το βράδυ έπεσαν οι υπογραφές και όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα ένιωσε περήφανη με το επίτευγμα του διεθνή με την εθνική μας ομάδα ποδοσφαιριστή Κώστα Τσιμίκα.

Ετσι λοιπόν, με το νούμερο «21» και υπό τις οδηγίες του Γερμανού τεχνικού Γιούργκεν Κλοπ ο Έλληνας ακραίος οπισθοφύλακας θα «παλέψει» από την φετινή σεζόν για λογαριασμό των «Πρωταθλητών Κόσμου, Ευρώπης και Αγγλίας». Η ομάδα του Λίβερπουλ και ο κόσμος του Μέρσεισαιντ φαίνονται ενθουσιασμένοι με την νέα και πολλά υποσχόμενη προσθήκη της ομάδας τους και ανυπομονούν να απολαύσουν τον δικό τους πλέον Κώστα εν δράση! Μάλιστα ο έμπειρος και καταξιωμένος προπονητής των «Reds» Γιούργκεν Κλόπ αποκάλεσε τον Τσιμίκα «Winner» δηλαδή νικητή επιβεβαιώνοντας την πίστη που έχει ο ίδιος προς τον Έλληνα ακραίο οπισθοφύλακα.

Οι Πειραιώτες θα καρπωθούν το ποσό των 16,5 εκατ. ευρώ και διατηρούν ποσοστό μεταπώλησης ύψους 20%. Παράλληλα, υπάρχουν και μπόνους επίτευξης στόχων που μπορούν να απογειώσουν το deal και να φτάσει στα 20 εκατ. ευρώ συνολικά!

Τα πρώτα του βήματα

Ο γεννημένος το 1996 Κώστας Τσιμίκας ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από τον Πανσερραϊκό τη σεζόν 2013-14 οπού και μέτρησε 20 συμμετοχές πέντε γκολ και δύο πρωταθλήματα των κατηγοριών της Football League. Με αυτές του τις εμφανίσεις ο 17χρονος τότε Τσιμίκας ήταν λογικό να κινήσει το ενδιαφέρον μεγαλύτερων ομάδων με τον Ολυμπιακό να είναι αυτός που τελικά υπέγραψε τον ακραίο μπακ. Μετά από πολλές εμφανίσεις στο Champions League νέων με την ερυθρόλευκη φανέλα ο ίδιος κλίθηκε στην πρώτη ομάδα των Πειραιωτών κάνοντας το ντεμπούτο του στις 28 Οκτωβρίου 2015 κόντρα στην Παναχαϊκή για το Κύπελλο Ελλάδας. Το τέλος της σεζόν τον βρήκε με τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδας, όμως παραχωρήθηκε δανεικός στην Δανέζικη Έσμπιεργκ στην οποία το κοντέρ έγραψε εννιά συμμετοχές και δύο γκολ. Με την άνοδο του να έχει αρχίσει ήδη να γίνεται αισθητή την επόμενη χρονιά βρέθηκε δανεικός στην Ολλανδία για λογαριασμό της Βίλεμ ΙΙ σημειώνοντας 33 συμμετοχές και 3 γκολ.

Η επιστροφή και η καθιέρωση στον Ολυμπιακό

Την αγωνιστική σεζόν 2018-19 ο Κώστας έπιασε ξανά λιμάνι με τον Πέδρο Μαρτίνς να αναγνωρίζει τις ικανότητες του και να τον ρίχνει από νωρίς στις Ευρωπαϊκές μονομαχίες του Ολυμπιακού σε ένα ματς με την Λουκέρνη, όπου οι Πειραιώτες είχαν επικρατήσει με 4-0. Από τότε και έπειτα κατάφερε να γίνει το αγαπημένο παιδί των φιλάθλων του Ολυμπιακού καθώς σε κάθε αγωνιστική το πάθος του δεν άφηνε στους αντιπάλους του περιθώρια αντίδρασης. Σε κάθε αγώνα έπαιζε για την φανέλα της ομάδας του επιβεβαιώνοντας αυτό ακόμη και από τους πανηγυρισμούς του!

Ο Κωνσταντίνος Τσιμίκας αγαπήθηκε και αγάπησε τον Ολυμπιακό όμως στις 10 Αυγούστου 2020 σάλπαρε για ένα μεγαλύτερο λιμάνι, αυτό του Λίβερπουλ με τον ίδιο να γίνεται ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που υπογράφει στην πρωταθλήτρια ομάδα του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο με την καριέρα του να απογειώνεται και να καταφέρνει έστω και μέσα από μία μεταγραφή να ενώσει για λίγες στιγμές όλους τους Έλληνες φιλάθλους δίνοντας μία ιδέα ελπίδας της ανάκαμψης του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Κλοπ: «Είμαι τόσο

ευχαριστημένος

που τον πήραμε»

Ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Κώστα Τσιμίκα. Ο Γερμανός ανέφερε στην ιστοσελίδα των ρεντς μετά το deal με τον τέως μπακ του Ολυμπιακού: «Έχουμε παρακολουθήσει εδώ και καιρό τον Κώστα και είμαστε πολύ χαρούμενοι που είναι μαζί μας. Είναι τα τέλεια νέα προτού επιστρέψουμε πάλι όλοι μαζί. Είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής, με νοοτροπία νικητή, μου αρέσει πολύ αυτή η νοοτροπία. Ταιριάζει απόλυτα με την επιθυμία που έχουμε στα αποδυτήριά μας. Από νεαρή ηλικία έδειξε ότι μπορεί να ζήσει το ποδόσφαιρο σε διαφορετική χώρα.

Ήταν σημαντικό μέλος της επιτυχίας του Ολυμπιακού με την κατάκτηση του τίτλου και των ευρωπαϊκών αγώνων. Ο Κώστας γνωρίζει από προσωπική εμπειρία τι απαιτείται για να πετύχει στην Αγγλία και στο Champions League. Είναι φιλόδοξος για περισσότερα, όπως εμείς. Έχει τεθεί αντιμέτωπος με σκληρούς αντιπάλους τα προηγούμενα χρόνια και τα κατάφερε πολύ καλά. Για αυτό είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που θα τον έχουμε μαζί μας τα επόμενα χρόνια. Είμαι τόσο ευχαριστημένος».

«Υπερήφανος στη Λίβερπουλ»

Μετά την υπογραφή στη Λίβερπουλ από τον Ολυμπιακό, ο Κώστας Τσιμίκας δήλωσε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος. Είμαι υπερήφανος που είμαι εδώ. Για εμένα η Λίβερπουλ είναι η μεγαλύτερη ομάδα στον κόσμο. Είναι τιμή να βρίσκομαι εδώ και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Μου αρέσει πολύ. Μου αρέσει πολύ το πρωτάθλημα εδώ. Το έβλεπα στην τηλεόραση και ήταν πάντα όνειρό μου από μικρό παιδί να έρθω και να παίξω στην Premier League.

Με πολλή δουλειά και συγκέντρωση, κάνοντας αυτό που θέλει ο προπονητής, μπορώ να είμαι στο υψηλότερο επίπεδο. Θέλω να πετύχω τους στόχους μας. Να πάρουμε πάλι το πρωτάθλημα και να κατακτήσουμε το Champions League».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου