ΣΤΙΒΟΣ

10ο σερί χρυσό μετάλλιο για την Αναγνωστοπούλου

10ο-σερί-χρυσό-μετάλλιο-για-την-αναγνωσ-752982

Το σερί των νικών της συνέχισε η αθλήτρια Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου του ΑΣ Φαρσάλων, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου και στο άθλημα της δισκοβολίας για 10η χρονιά.

Η έμπειρη αθλήτρια με καταγωγή από τον Βόλο, είχε καλύτερη προσπάθεια στα 57,98 μ. και έκλεισε με θετικό πρόσημο μια σεζόν με πολλές ιδιαιτερότητες και στη διάρκεια της οποίας πέτυχε 59,96 μέτρα. Το ασημένιο μετάλλιο πήγε στην Δήμητρα Αλεξίου (Εσπερος Λαμίας) με 46,54 μ. και το χάλκινο στην Σοφία Κεσσίδη (ΑΣ Κένταυρος) με 44,43 μέτρα.

Οι κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες της χώρας συμμετείχαν το περασμένο διήμερο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου που διεξήχθη στην Πάτρα στις 8 και 9 Αυγούστου.

Η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου (ΑΣ Φαρσάλων Μυρμιδόνες) ήταν δίχως αμφιβολία ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της διοργάνωσης, που αναζητούσε την νίκη της στη διοργάνωση.

«Ηθελα και την καλή επίδοση»

Η νικήτρια της δισκοβολίας μετά το τέλος της προσπάθειάς της δήλωσε: «Εκλεισε η χρονιά με 59.96μ. με τρεις αγώνες. Σήμερα, ήθελα εκτός από τη νίκη και μια καλύτερη επίδοση, η οποία δεν ήρθε γιατί έκανα κάποια λάθη τακτικής. Ολοκληρώθηκε αυτή η περίεργη και δύσκολη χρονιά, θα ξεκουραστώ για λίγο και στη συνέχεια θα αρχίσω προετοιμασία για την επόμενη Ολυμπιακή χρονιά».

Εφτασε τις 13 νίκες ο Δουβαλίδης

Ο Κώστας Δουβαλίδης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) παραμένει στην κορυφή των ψηλών εμποδίων πάνω από μία δεκαετία. Στην πρώτη ημέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Α/Γ στην Πάτρα έφτασε για 13η φορά στη νίκη στη διοργάνωση. Και κατάφερε να το πετύχει με εμφατικό τρόπο. Δίχως συναγωνισμό και με αρκετές δυσκολίες – λόγω των περιορισμών της φετινής χρονιάς – στην προπόνηση του, τερμάτισε πρώτος σε 13.49 (1,0) επίδοση που αποτελεί φετινό του ρεκόρ.

Οπως και το 2017 στο ίδιο στάδιο έτσι και φέτος, ο Κυριάκος Ζώτος (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) αναδείχθηκε νικητής στη σφαιροβολία με 19,19 μέτρα. Ο αθλητής του Στάθη Χατζηστάθη είχε ακόμη δύο έγκυρες βολές στα 18,72 μ. και 18,75 μέτρα.

Ο Παύλος Μπόφτσης (ΓΣ Ηρακλής) ήταν ο αθλητής που έκοψε το σερί του Δημήτρη Τσιάμη στη διοργάνωση. Ο αθλητής από τη Νάουσα είχε καλύτερο άλμα στα 16,21 μ. και αναδείχθηκε νικητής στο αγώνισμα.

Η Κορίνα Πολίτη (ΓΣ Χαϊδαρίου) κατάφερε να κάνει την κούρσα που έψαχνε εδώ και καιρό και να τερματίσει νικήτρια στα 400 μ. με 53.84.

Ο έμπειρος και πάντα ανταγωνιστικός Πέτρος Κυριακίδης (ΟΣΦΠ) επέστρεψε στην κορυφή των 400 μ. σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, από το 2016 και την επικράτηση του επίσης στην Πάτρα. Ο αθλητής του Γιώργου Οικονομίδη τερμάτισε σε 47.73.

Η σταθερότητα σε βολές πάνω από τα 60,00 μ. είναι το ζητούμενο για την Ελίνα Τζένγκο (ΑΣ Κένταυρος) και τον προπονητή της Γιώργο Μποτσκαριώβ. Η νεάνιδα αθλήτρια σε διάστημα μιας εβδομάδας κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα της με μια εντυπωσιακή προσπάθεια, στα 61,76 μ., στην τέταρτη βολή. Η 18χρονη ξεκίνησε τον αγώνα με δύο άκυρες προσπάθειες συνέχισε στα 57,55 μ., έπειτα πέτυχε την νικητήρια βολή της, είχε 57,57 μ. στην πέμπτη και 61,23 μ. στην έκτη και τελευταία βολή. Η νεαρή πέτυχε την δεύτερη και τρίτη καλύτερη βολή της καριέρας της, πίσω από το 63,96 μ. της περασμένης εβδομάδας κι έδειξε πως το μέλλον διαγράφεται λαμπρό για εκείνη.

Η Τζένγκο είναι η μοναδική αθλήτρια της ηλικίας της παγκοσμίως, που τη φετινή σεζόν έχει ξεπεράσει τα 60,00 μέτρα.

Την πρώτη του νίκη σε πανελλήνιο πρωτάθλημα Α/Γ πανηγύρισε ο Χρήστος Φραντζεσκάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος), που μάλιστα κατάφερε να τη συνδυάσει με την δεύτερη επίδοση της καριέρας του. Ο 20χρονος αθλητής του Κωστή Παπαμαρκάκη είχε καλύτερη προσπάθεια στα 76,64 μ. και αναδείχθηκε νικητής σε έναν από τους συναρπαστικότερους τελικούς της ημέρας. Ο Φραντζεσκάκης πλησίασε το ατομικό του ρεκόρ, το οποίο είναι 76,67 μ. από τον περσινό τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ20.

Στην τρίτη διαδοχική της νίκη σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α/Γ έφτασε η Ραφαέλα Σπανουδάκη (ΓΣ Ηλιούπολης) στα 100 μέτρα, στην πρώτη ημέρα των αγώνων στην Πάτρα.

Η 26χρονη αθλήτρια τερμάτισε σε 11.43 (1,1) και έφτασε εύκολα στην επικράτηση.

Στους Ανδρες, χάθηκε η ευκαιρία για μια δυνατή κούρσα, όταν ο Κώστας Ζήκος (ΓΕΑ Τρικάλων) έκανε άκυρη εκκίνηση και βγήκε από τον αγώνα. Ο περσινός νικητής, Γιάννης Νυφαντόπουλος(ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο του, αφού ήταν νικητής με 10.52 (-1,3), ωστόσο πιέστηκε μέχρι το τέλος από τον έφηβο Θοδωρή Βροντινό (ΠΑΟΚ), που τερμάτισε τελικά δεύτερος με 10.53, κοντά στο ατομικό του 10.51. Ο αθλητής του Χάρη Βαρυτιμίδη ολοκλήρωσε έτσι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις παρουσίες του στη σεζόν. Ο Σωτήρης Γκαραγκάνης (ΟΦΚΑ Οδυσσέας) ήταν νικητής στην πρώτη σειρά και τρίτος στο σύνολο με 10.60.

Στον 30ο τίτλο του σε ανοιχτό και κλειστό στίβο έφτασε ο Ανδρέας Δημητράκης (Παναξιακός), που για μία ακόμη χρονιά δεν ήταν δυνατόν να αμφισβητηθεί από τους αντιπάλους του. Ο αθλητής του Σταύρου Καρρέ ήταν νικητής στα 1.500 μ. με 3.45.67, επίδοση που αποτελεί φετινό του ρεκόρ και ήταν αρκετή για να του δώσει την 11η νίκη στην ιστορία της διοργάνωσης.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών, η Αναστασία Μαρινάκου (ΓΕΑ Τρικάλων) πέρασε για τρίτη φορά στην καριέρα της, πρώτη την γραμμή του τερματισμού αυτή τη φορά με 4.28.27.

Ο Γιώργος Μίνο (ΑΟ Μυκόνου) υπερασπίστηκε τον τίτλο που κατέκτησε πέρυσι και με 8.56.26 αναδείχθηκε νικητής σημειώνοντας την κορυφαία εφετινή επίδοση στη χώρα μας και νέο ατομικό ρεκόρ, αφού είχε 8.59.32 στα στηπλ.

Οπως και πέρυσι, έτσι και φέτος η Ισαβέλλα Κοτσαχείλη (Πανιώνιος) πέρασε πρώτη τη γραμμή τερματισμού στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών με 10.25.87.

Η Σπυριδούλα Καρύδη (Κερκυραϊκός ΓΣ) έφτασε στη νίκη στο τριπλούν με 13,91 μ. (-1,7) σε μία ακόμη σταθερή εμφάνιση στη σεζόν.

Η Ελένη Πόλακ (ΑΟ Μεγάρων) αναδείχθηκε νικήτρια στο επί κοντώ των γυναικών κι έφτασε έτσι στην πρώτη της νίκη στη διοργάνωση στον ανοιχτό, στην πρώτη ημέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στην Πάτρα.

Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη χρειάστηκε άλμα στα 4,50 μ. για να αναδειχθεί πρωταθλήτρια σε έναν τελικό, που μετά την ακύρωση της Στεφανίδη, λίγα 24ωρα πριν την διοργάνωση, ήρθε να προστεθεί και αυτή της Νικόλ Κυριακοπούλου, που παρότι έκανε ζέσταμα δεν κατάφερε τελικά να αγωνιστεί.

Σε αθλήτρια της κατηγορίας Κ20 πήγε η νίκη στο ύψος. Η Παναγιώτα Δόση (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) ξεπέρασε για δεύτερη φορά φέτος το 1,85 μ. με την πρώτη προσπάθεια, ύψος που ήταν αρκετό να της χαρίσει το πρώτο της χρυσό στην κατηγορία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου