ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Δεν μένει άπραγη η Νίκη Βόλου

δεν-μένει-άπραγη-η-νίκη-βόλου-755594

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Το θέμα της αναδιάρθρωσης είναι αυτό που απασχολεί τις ΠΑΕ της SuperLeague 2 και FootballLeagueαπό την ώρα που αποφασίστηκε να μην συνεχιστούν τα πρωταθλήματα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι αποφάσεις που θα παρθούν από την Εκτελεστική Επιτροπή αργούν… και μέχρι τις 19 Αυγούστου, άπαντες θα πρέπει να κάνουν υπομονή και να βαδίσουν πάνω σε αχαρτογράφητα νερά, ωστόσο στην ΠΑΕ Νίκη Βόλου δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια.

Φιλοξενούμενος στον ρ/σ Βόλος 9.86 ο αντιπρόεδρος της κυανόλευκης ΠΑΕ Βασίλης Βενέτης αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα που απασχολεί την ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα τονίζοντας:

Για τη θέση της Νίκης σχετικά με την αναδιάρθρωση στην αρχή: «Γενικά είμαστε υπέρ ενός ανταγωνιστικού πρωταθλήματος. Τότε συζητήθηκαν οι δύο όμιλοι και τη θεωρήσαμε σωστή κατεύθυνση. Από τότε άλλαξαν οι συνθήκες και σήμερα φτάσαμε σ’ ένα πρωτάθλημα που σχεδόν ολοκληρώθηκε και έχουν δημιουργηθεί κάποια βαθμολογικά δεδομένα. Τη Νίκη δεν απασχολεί να γίνει ένας ή δύο όμιλοι, αλλά ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Αυτό προϋποθέτει ένα σοβαρό μετοχικό κεφάλαιο, αδειοδοτήσεις των ομάδων, δηλαδή να μη βλέπουμε ομάδες που από την πρώτη στιγμή θα βρίσκονται εκτός παιχνιδιού»

Για το ότι λέγεται από κάποιους πως η Νίκη ήταν κατά των δύο ομίλων που πρότεινε ο Ολυμπιακός: «Η Νίκη έχει εκφράσει και γραπτώς τη θέση της ότι είναι υπέρ των δύο ομίλων και δεν μας λέει κάτι αν ο αριθμός των ομάδων είναι 14, 16 ή 18. Αυτό που θέλουμε είναι όλες τις ομάδες ανταγωνιστικές. Στην πρόταση του Ολυμπιακού η Νίκη είχε πει ότι είμαστε υπέρ των δύο ομίλων. Ωστόσο η πρόταση ήταν πολύ πρόχειρη, δηλαδή δεν είχε αξιολογημένα οικονομικά στοιχεία. Κατ’ αρχήν συμφωνήσαμε στην πρόταση των δύο ομίλων, αλλά όχι σε όλα τα άλλα. Γραπτώς δεσμευτήκαμε ότι είμαστε υπέρ των δύο ομίλων, αλλά είδαμε πχ ότι στην πρώτη παράγραφο έγραφε για 60-40 έξοδα. Με άλλα λόγια με τα περσινά δεδομένα θα έπαιρνε 400.000 η ομάδα της Super League 2 και 70.000 η Football League. Το θεωρήσαμε πολύ άδικο. Γι’ αυτό είπαμε φέρτε αυτή τη βάση να υπογράψουμε και μετά να κουβεντιάσουμε όλα τα άλλα. Ωστόσο βγήκε στον «αέρα» ότι εμείς διαφωνούμε, δεν βγήκε κάτι άλλο».

Για τη διακοπή της Football League: «Λήφθηκε μια απόφαση για διακοπή του πρωταθλήματος χωρίς να γίνει ψηφοφορία μεταξύ των ομάδων. Τότε έγινε μια συνεδρίαση των μελών της Football League και πήγε μια πρόταση στη Super League 2, όπου μετέχουν οι τρεις εκπρόσωποι της Football League. Ερήμην, λοιπόν, των ομάδων της Football League αποφασίστηκε η διακοπή του πρωταθλήματος, χωρίς να τεθεί θέμα στη δική μας συνεδρίαση».

Για την απόρριψη των δύο ομίλων από SL2-FL: «Η ΕΠΟ δεν μπορεί να ανατρέψει στην ουσία όλα τα δεδομένα. Μπορεί να κάνει -1 ή -2 τις ομάδες, αλλά όχι το να έχει μια πρόταση της Super League 1 με τρεις κατηγορίες και μια πρόταση της Super League 2 επίσης με τρεις κατηγορίες και η ομοσπονδία να πει ότι «επειδή δεν μπορείτε να συμφωνήσετε, αφαιρώ τη μια κατηγορία και πάω σε δύο». Είναι πολύ ανατρεπτικό αυτό. Αν και ανέβασε και τις οκτώ ομάδες από την Γ’ Εθνική, δεν έκανε λόγο για Β’ Εθνική με δύο ομίλους. Παρόλα αυτά η ΕΠΟ άρχισε την αναδιάρθρωση».

Για την απόφαση περί αναδιάρθρωσης που θα παρθεί στις 19/8: «Έχουμε γίνει δέσμιοι των δύο ομάδων που δικαίως διεκδικούν την άνοδο από τη Super League 2 στη Super League 1. Όλες οι άλλες ομάδες δεν μπορούν να κάνουν προγραμματισμό αυτή την περίοδο. Αυτές είναι 34 στον αριθμό στη Super League 2 και στη Football League που δεν ξέρουν σε ποια κατηγορία θα παίξουν. Για τις δύο ομάδες αυτές δεν προχωρά τίποτα. Εγώ θεωρώ ότι εφόσον έχει παρθεί απόφαση από τον συνεταιρισμό -και μάλιστα δύο φορές- για 16 ομάδες στη Super League 2, απορώ γιατί δεν προχωράμε σε αυτό, αφού το έχει υποστηρίξει με απόλυτη πλειοψηφία το ΔΣ».

Για το ότι η Νίκη ευνοήθηκε πέρσι με τον διαχωρισμό της Super League 2 και της Football League: «Η προκήρυξη υπήρχε από τον Αύγουστο -για να πάμε στην προπέρσινη χρονιά- και είχε ορίσει το ότι θα ανεβούν οι οκτώ πρωταθλητές και οι τέσσερις δευτεραθλητές μέσω μπαράζ. Η Νίκη ανέβηκε βάσει προκήρυξης. Αντίθετα τώρα δεν υπήρχε καμιά προκήρυξη ότι θα ανεβούν και οι οκτώ της Γ’ Εθνικής, που φωνάζουν τώρα ενώ στην ουσία ήταν ευνοημένες, γιατί οι μισές θα έβγαιναν κατηγορία αν γίνονταν τα μπαράζ. Επίσης φωνάζουν και τέσσερις ομάδες που έχουν υποβιβαστεί και αν προσθέσουμε Απόλλωνα Πόντου και Κέρκυρα φτάνουμε τις 14 ομάδες. Ποιες ομάδες φωνάζουν να γίνουν δύο όμιλοι; Αυτές που είναι ευνοημένες. Το άρθρο 5 της προκήρυξης ανέφερε ότι αν μια ομάδα αδυνατεί να συμμετάσχει, θα πάρει τη θέση της μία άλλη με βάση τα βαθμολογικά κριτήρια».

Για την ιδανική πρόταση για αναδιάρθρωση «Αν δεν περάσει το 16 ομάδες στη Super League 1, 16 στη Super League 2 και 16 στη Football League θα θέλαμε το 14-18-16».

Για Καλαμαριά και Κέρκυρα: «Αυτή τη στιγμή όπως και να το κάνουμε και η Καλαμαριά και η Κέρκυρα βρίσκονται σε δυσχερή θέση. Δυσφημίζονται οι ίδιες σαν ομάδες. Εμείς μιλάμε για δύο ομάδες, που από πέρυσι έχουν εγκαταλείψει το πρωτάθλημα και διατηρούνται με το ζόρι και με «ενέσεις».

Για τις μεταγραφές: «Έχει ολοκληρωθεί το 90% των μεταγραφών και του ρόστερ όπως είπε και ο κ. Βεργέτης».

Ο κ. Βενέτης επισήμανε για ακόμη μία φορά πως η Νίκη θα επιδιώξει να αγωνιστεί στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, μιας και το θέμα της έδρας ακόμη δεν έχει «κλείσει», ενώ τονίστηκε πως οι Αλεξ Κρουθ, Αντόνιο Ροχάνο και Χορδάν Ντομίνγκεθ, θα συνεχίσουν στα κυανόλευκα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου