ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με όνειρο πρόκρισης

με-όνειρο-πρόκρισης-755601

Απόψε στις 10 μ.μ. (Tv: COSMOTE SPORT 1) ο επαναληπτικός του Ολυμπιακού στο Μολινό απέναντι στη Γουλβς για ένα εισιτήριο στους προημιτελικούς του UEFA Europa League, οι οποίοι θα διεξαχθούν υπό ειδικές συνθήκες στην Γερμανία λόγω του Covid-19 με τους αγώνες να είναι μονοί έως τον μεγάλο τελικό της Κολωνίας στις 21/8.

Μετά το 1-1 του «Καραϊσκάκης» οι Πειραιώτες θα είναι επιφυλακτικοί καθώς οι «Λύκοι» έχουν ως πλεονέκτημα το εκτός έδρας τέρμα του Νέτο στον πρώτο αγώνα.

Οι ερυθρόλευκοι έχουν παρουσιάσει ανοδική πορεία μετά την επιστροφή στην αγωνιστική δράση, κατακτώντας το πρωτάθλημα, δίνοντας παράδειγμα επαγγελματικότητας και ομαδικότητας καθώς απέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο πως έχουν καταφέρει να χτίσουν μία καλά οργανωμένη ομάδα, η οποία δεν πτοήθηκε από την δίμηνη απουσία των ομάδων από τα γήπεδα εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Από την άλλη, η Γουλβς έχει σταθερή πορεία από την επιστροφή της Premier League και έπειτα. Βέβαια, με τις τρεις ήττες από Αρσεναλ, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι και την μια ισοπαλία με Μπέρνλι στις τελευταίες εννιά στροφές του Αγγλικού Πρωταθλήματος η ομάδα από το Γούλβερχαμπτον στερήθηκε το απευθείας εισιτήριο για τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις της σεζόν 2020/21.

Βάσει αυτών των δεδομένων, ο μόνος τρόπος να αγωνισθεί η Γουλβς στην Ευρώπη την επόμενη χρονιά είναι να κατακτήσει φέτος το UEFA Europa League. Ομως ένας από τους «πονοκεφάλους» των «Λύκων» είναι η πιθανή φυγή του Αντάμα Τραορέ καθώς υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από ομάδες του Νησιού, όπως η πρωταθλήτρια Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Σίτι και όχι μόνο, με την Γουλβς να έχει εκφράσει ήδη επιθυμία για την απόκτηση των επιθετικών Ζον Κόρντομπα από την Κολωνία και Παουλίνιο από την Μπράγκα.

Η Γουλβς στον σημερινό αγώνα βέβαια δεν μετρά καμία απουσία σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό, ο οποίος έχει δύο μεγάλες απουσίες, αυτή του Σεμέδο που είναι τιμωρημένος με κόκκινη κάρτα από το πρώτο παιχνίδι και του Σα μετά τον απρόσμενο τραυματισμό του στην προπόνηση της Δευτέρας.

Στο τσάρτερ της αποστολής βρέθηκε και ο Σεμέδο που ναι μεν είναι τιμωρημένος για το αποψινό παιχνίδι, αλλά ο Μαρτίνς τον πήρε στην αποστολή, γιατί αν ο Ολυμπιακός περάσει την Γουλβς, ο Πορτογάλος θα είναι διαθέσιμος για το Final-8 της Γερμανίας.

Αναλυτικά η αποστολή: Αλέν, Μπα, Μπουχαλάκης, Καφού, Σισέ, Ελ Αραμπί, Ελαμπντελαουί, Φορτούνης, Γκασπάρ, Γκιλιέρμε, Χασάν, Καραργύρης, Λοβέρα, Καμαρά, Μαρτίνης, Μασούρας, Παπαδόπουλος, Ραντζέλοβιτς, Σεμέδο, Σουρλής, Τοροσίδης, Τσιμίκας, Τζολάκης, Βαλμπουενά, Ξενιτίδης.

Σφυρίζει ο Σιμόν Μαρτσίνιακ

O Πολωνός διαιτητής Σιμόν Μαρτσίνιακ ορίστηκε να διευθύνει τον αγώνα ρεβάνς του Ολυμπιακού με τη Γουλβς. O 39χρονος διαιτητής έγινε διεθνής το 2011 και στο Champions League σφυρίζει από το 2014. Ηταν διαιτητής στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με τη Βίντι, τον Αύγουστο του 2018 στο ΟΑΚΑ, για τα προκριματικά του Champions League και παλαιότερα, το 2014, το παιχνίδι της Μπενφίκα με τον ΠΑΟΚ στη Λισαβόνα στους «32» του Europa League TO 2014. Ο ΠΑΟΚ είχε ηττηθεί 3-0. Επίσης, τον Μάρτιο του 2017 ήταν στο Ελλάδα-Βέλγιο (1-2) για τα προκριματικά του Euro.

Οι υπόλοιποι αγώνες

Αλλα τρία ματς θα διεξαχθούν σήμερα Πέμπτη για το Europa League. Μπάγερ Λεβερκούζεν-Ρέϊντζερς στις 7:55μ.μ. με τους Γερμανούς να έχουν προβάδισμα μετά το 1-3 στην Γλασκώβη και τους Σκωτσέζους του Στίβεν Τζέραρντ να είναι αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα για την ανατροπή, θέλοντας να καταφέρουν κάτι ανάλογο με την πορεία τους στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ την σεζόν 2007/8 που τους άφησε μία γλυκόπικρη γεύση καθώς είχαν ηττηθεί στον τελικό του Μάντσεστερ από τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

Σεβίλλη-Ρόμα η δεύτερη αναμέτρηση η οποία αποτελεί μονό νοκ-άουτ αγώνα στο «MSV Arena» του Ντούισμπεργκ. Η Σεβίλλη με παράδοση στον θεσμό του UEFA Europa League κοντράρεται με την Ρόμα, η οποία μετά την κατάκτηση της πέμπτης θέσης στην Serie A θέλει να ακολουθήσει μία ικανοποιητική πορεία στην Ευρώπη. Το σημαντικότερο βέβαια του ματς αυτού είναι πώς ο νικητής θα βρει μπροστά του στον επόμενο γύρο αυτόν που θα καταφέρει να επικρατήσει στην μάχη του Μολινό ανάμεσα στην Γουλβς και τον Ολυμπιακό.

Ο τελευταίος αγώνας της ημέρας (10 μ.μ.) είναι αυτός ανάμεσα στην Βασιλεία και την Άιντραχτ Φρανκφούρτης με τους Ελβετούς να έχουν κάνει την μεγάλη έκπληξη στο πρώτο μάτς ισοπεδώνοντας τους «Αετούς» με 0-3 μέσα στην Φρανκφούρτη. Έτσι η Άιντραχτ θα πρέπει να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια αν θέλει να μείνει στην μάχη του τίτλου.

Αλλαγές στα ευρωπαϊκά ματς

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής Equipe, η UEFA είναι έτοιμη να παρουσιάσει μερικούς νέους κανονισμούς που θα αφορούν το Champions και το Europa League.

Σε περίπτωση που κάποια ομάδα εμφανίσει κρούσματα κορονοϊού, αλλά διαθέτει 13 ποδοσφαιριστές οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους και είναι δηλωμένοι στη λίστα, τότε η UEFA θα επιβάλλει να γίνει κανονικά την αναμέτρηση. Αν βέβαια, δεν μπορεί να αγωνιστεί, τότε θα χάνει το ματς στα χαρτιά με 3-0.

Σε ό, τι αφορά τους διαιτητές ενός αγώνα, αν κάποιος από αυτούς βρεθεί θετικός στον Covid-19, τότε θα πρέπει ο αντικαταστάτης του να έχει εθνικότητα ίδια με μία εκ των δύο ομάδων.

Μάλιστα, οι Γάλλοι τονίζουν πως αλλαγές ενδέχεται να υπάρχουν και στους κανονισμούς, που αφορούν την έδρα. Αν προκύψει ζήτημα, η γηπεδούχος ομάδα, θα πρέπει να βρει κάποιο άλλο γήπεδο ενώ σε περίπτωση που οι φιλοξενούμενοι, δεν θα μπορούν να ταξιδέψουν για τον αγώνα, τότε θα πρέπει πάλι ο γηπεδούχους να βρει μία έδρα, η οποία θα εξυπηρετεί τη διεξαγωγή του παιχνιδιού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου