ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Σάρωσε ο ΠΟ Βόλος

σάρωσε-ο-πο-βόλος-756043

Καθολική ήταν η επικράτηση των αθλητών του ο Ποδηλατικού Ομίλου Βόλος, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κατηγορίας παίδων – εφήβων πίστας και Omnium που διήρκεσε από τις στις 29 Ιουλίου μέχρι τις 2 Αυγούστου, συγκεντρώνοντας 4 χρυσά, 2 ασημένια και 1 χάλκινο μετάλλιο, όπως και δύο τέταρτες θέσεις και μία πέμπτη.

Με απόλυτο κυρίαρχο τον Μιλτιάδη Χαρόβα, ο σύλλογος σάρωσε τα μετάλλια, σκορπώντας ρίγη ενθουσιασμού σε φίλους και αντιπάλους και υποσχόμενος λαμπρό μέλλον. Από την άλλη ο Γιάννης Ερελίδης, έχοντας κατά πόδας τον συναθλητή του κατάφερε να κερδίσει δυο μετάλλια και να δώσει υποσχέσεις για μεγαλύτερες επιτυχίες.

Η συγκομιδή μεταλλίων στην συγκεκριμένη κατηγορία θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη, αφού η ομάδα με τους δύο αθλητές ομολογουμένως να προηγούνται στο αγώνισμα των πόντων λίγο πριν τον τερματισμό, έχοντας την μεγαλύτερη βαθμολογία έχασε και τους δύο, αφού συγκρούστηκαν μεταξύ τους και αποχώρησαν τραυματισμένοι.

Στους εφήβους ενώ η προοπτική ήταν πολύ καλή, ένα ακόμη ατύχημα από αυτά που δεν λείπουν στην πίστα, ανέτρεψε τις ισορροπίες, αποδυνάμωσε την ομάδα αφού είχαμε σοβαρό τραυματισμό του εφήβου Αλειφερόπουλου, και αποχή πλέον από τα περισσότερα αγωνίσματα. Ωστόσο ο Γιάννης Μάντης, με μεγάλη προσπάθεια, ξεπερνώντας το σοκ, κατάφερε να κάνει δύο θαυμάσια πλασαρίσματα με την 4η και 5η θέση στα 3 χλμ και στο όμνιουμ.

Συνολικά ο Χαρόβας έφτασε στην κατάκτηση τεσσάρων χρυσών (200μετρα, 500μετρα, scratch, οmnium) και ενός αργυρού (team sprint), ενώ ο Ερελίδης στην κατάκτηση ενός αργυρού και ενός χάλκινου μεταλλίου.

Πολύ καλή ήταν η εμφάνιση και του πρωτοεμφανιζόμενου Νίκου Μπαράκου.

Πλέον ο Βολιώτικος σύλλογος προετοιμάζεται για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα πίστας ανδρών, το διήμερο 11-13 Σεπτεμβρίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου