ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παράταση στην αγωνία για Νίκη και Ολυμπιακό

παράταση-στην-αγωνία-για-νίκη-και-ολυμ-756617

Καλό καλοκαίρι… ευχήθηκε η ΕΠΟ στις ομάδες της Super League 2 και Football League, οι οποίες αναγκαστικά θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τις 19 Αυγούστου για την πολύκροτη αναδιάρθρωση των δύο κατηγοριών, από τη στιγμή που η Super League 1, έχει δηλώσει αντίθετη στην αύξηση των ομάδων.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Η χθεσινή ημέρα αναμένονταν να είναι λυτρωτική και για τις ομάδες της πόλης του Βόλου, καθώς Νίκη και Ολυμπιακός, περίμεναν την ανακοίνωση – πιστοποίηση της αναδιάρθρωσης και της συγχώνευσης της Super League 2 με τη Football League, που θα σηματοδοτούσε την άνοδο των δύο στη νέα Β’ Εθνική.

Τα νέα δεν ήταν χαρμόσυνα από την αρχή και το Δ.Σ. της Super League 2, η οποία ψήφισε αρνητικά στο ενδεχόμενο – πρόταση δημιουργίας δύο ομίλων για την νέα Β’ Εθνική.

Από κει και πέρα, το μπαλάκι πέρασε στην ΕΠΟ, η οποία δεν μπήκε στον κόπο να αποφασίσει εγκαίρως, αλλά μετέθεσε την απόφαση της για την Τετάρτη 19 Αυγούστου, θέτοντας εν αμφιβόλω τον σχεδιασμό των ομάδων ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Η υπόθεση της αναδιάρθρωσης παραμένει ένα θρίλερ, παρά το γεγονός πως στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής ήταν το κυρίαρχο θέμα, αλλά η ΕΠΟ δεν πήρε καμία απόφαση επ’ αυτού καθώς αναβλήθηκε για ακόμα μια φορά η διαδικασία που θα καθορίσει το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η απόφαση για την αναδιάρθρωση θα οριστικοποιηθεί στις 19 Αυγούστου μιας και δεν συζητήθηκε καν η νέα πρόταση των επιτροπών της Superleague 2 και της Football League μετά την απόρριψη της πρότασης για ενιαία Β Εθνική. Στην Ομοσπονδία προσπαθούν να εξαντλήσουν τα περιθώρια για το πλάνο της Β’ Εθνικής με δύο ομίλους, αλλά κάτι τέτοιο μόνο εύκολο δεν είναι για την ώρα, ωστόσο οι ελπίδες όλων αναπτερώθηκαν μετά και την νέα αναβολή.

Νωρίτερα, η SL2 είχε απορρίψει την πρόταση για δύο ομίλους και μέσω ανακοίνωσης της έκανε γνωστό πως θα προταθεί ένα σχέδιο για την δημιουργία της SL1 με 18 ομάδες, της Super League 2 με 16 ομάδες και της Football League επίσης με 16 ομάδες.

H ανακοίνωση της διοργανώτριας αναφέρει τα εξής: «Το Διοικητικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) του συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης έλαβε τις εξής αποφάσεις:

1 Αποφάσισε ομόφωνα την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων. Ετέθη πρόταση από ομάδες της Football League για ενιαία κατηγορία με την Super League 2 με δυο ομίλους των 16 ομάδων. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν δέκα (10) ομάδες και πέντε (5) κατά. Η πρόταση δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία των 3/4 που θέτει ο νόμος 4684/20. Παραμένει σε ισχύ η προηγούμενη πρόταση περί τροποποίησης των προκηρύξεων με τις κατηγορίες διαχωρισμένες ως εξής: SL1 18 ομάδες, Super League 2 16 ομάδες και η Football League 16 ομάδες.

2) Αποφασίστηκε ως ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής η 20ή Αυγούστου και έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2020-2021 η 4η Οκτωβρίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου