Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Πήρε Μπαριέντος και Ριένστρα

πήρε-μπαριέντος-και-ριένστρα-758563

Άλλες δύο μεταγραφές παικτών της μεσαίας γραμμής ενός Ουρουγουανού και ενός Ολλανδού ανακοίνωσε επίσημα ο ΝΠΣ Βόλος που ενώ ξεκίνησε προετοιμασία όταν θα ανέβει στην Πορταριά για το βασικό στάδιο θα έχει έτοιμο κατά 90% το ρόστερ του…

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Από χθες παίκτης του ΝΠΣ Βόλος είναι αρχικά ο Ζαν Μπαριέντος, με τον 29χρονο Ουρουγουανό μέσο να κάνει τη διαδρομή Ξάνθη-Βόλος που έκαναν πέρσι οι Γκαραβέλης -Γέντρισεκ και να υπογράφει συμβόλαιο συνεργασίας με τους «κυανέρυθρους», ενώ στον Βόλο βρίσκεται από χθες κι άλλος ένας νέος παίκτης ο Ολλανδός Ντάαν Ριένστρα.

Ο Ουρουγουανός, Jean Pierre Agustin Barrientos Díaz (γεν. 16/9/1990) αγωνίζεται ως επιθετικός μέσος και πριν πάει στην Ξάνθη ήταν στη Ρασίνγκ Κλαμπ του Μοντεβιδέο και στην Ευρώπη έχει παίξει στην πορτογαλική Βιτόρια Γκιμαράες και στην πολωνική Βίσλα Κρακοβίας. Στην ανακοίνωση απόκτησής του που εξέδωσε η ΠΑΕ Βόλος αναφέρονται τα εξής: «Η ΠΑΕ Βόλος ανακοινώνει την απόκτηση του 29χρονου Ουρουγουανού μέσου Ζαν Πιερ Αγκουστίν Μπαριέντος.

Ο Μπαριέντος, ο οποίος υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τον Βόλο, τα δύο τελευταία χρόνια αγωνιζόταν στην Ξάνθη έχοντας συνολικά 37 συμμετοχές και 2 τέρματα, ενώ στο παρελθόν έχει φορέσει τη φανέλα των Ρασίνγκ (Ουρουγουάη), Μελγκάρ (Περού), Ολίμπο (Αργεντινή), Βίσλα Κρακοβίας (Πολωνία) και Βιτόρια Γκιμαράες (Πορτογαλία)».

Ακολούθησε και η ανακοίνωση για τον Ντάαν Ριένστρα: «Η ΠΑΕ Βόλος ανακοινώνει την απόκτηση του 27χρονου Ολλανδού μέσου Ντάαν Ριένστρα.

Ο Ντάαν Ριένστρα, ο οποίος υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τον Βόλο, τα πέντε τελευταία χρόνια αγωνιζόταν στην ολλανδική Βααλβάικ έχοντας συνολικά 136 συμμετοχές και 6 τέρματα, ενώ στο παρελθόν έχει φορέσει και τη φανέλα της επίσης Χέρακλες» .

Ο ΝΠΣ Βόλος έχει πραγματοποιήσει μία μεταγραφή Έλληνα κι έχει αποκτηθεί ο επιθετικός Τάσος Κρητικός, ο οποίος πέρυσι αγωνίστηκε με τη Δόξα Δράμας και ενός Σουηδού που είναι ο έμπειρος μέσος Σιμόν Λουντεβάλ, ενώ υπάρχουν συμφωνίες και συζητήσεις και με άλλους παίκτες.

Ο 27χρονος διεθνής Πορτογάλος με τις ομάδες Νέων της χώρας του, Ζοάο Γκαρσές ή Ζότα καλύπτει τις θέσεις του επιτελικού μέσου αλλά και του αμυντικού χαφ, ενώ έχει αγωνιστεί και ως αριστερός χαφ με την ομάδα της Νασιονάλ αναμένεται στον Βόλο όπως και παίκτες από την Αργεντινή. Ο 24χρονος μέσος Τζούλιαν Μπαρτόλο με κοινοτικό διαβατήριο που αγωνιζόταν στην Ατλέτικ Ακασούσο, ομάδα της Primera B της Αργεντινής (έχει παίξει και σε Λανούς και Σαν Μιγκέλ) και ο 27χρονος κεντρικός αμυντικός Ροντρίγκο Χέσους Κολόμπο που ήταν στην Ιντεπεντιέτε Ρινταβάβια φαίνεται ότι θα είναι αρχικά οι δυο Αργεντινοί που θα έρθουν στον Βόλο …που περιμένουν κι έναν Ισπανό.

Αφίξεις αναμένονται και από την Κύπρο καθώς έχουν προταθεί ο Ισραηλινός διεθνής τερματοφύλακας Μπόρις Κλέιμαν που αγωνιζόταν στο Παραλίμνι και σε δύο χρόνια έπαιξε σε 48 παιχνίδια πρωταθλήματος και πιο πριν σε Χάποελ, Μακάμπι και Μπειτάρ και ο Κροάτης εξτρέμ Αντόνιο Γιάκολις από το ΑΠΟΕΛ, ενώ έχει αγωνιστεί στη Ζαντάρ, στον Απόλλωνα Λεμεσού, σε Στεάουα Βουκουρεστίου και στη Μουσκρόν στο Βέλγιο.

Στο Πήλιο και φιλικά

Η προετοιμασία του ΝΠΣ Βόλος ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου ξεκίνησε χθες, με τους ποδοσφαιριστές να περνούν σήμερα από τις απαραίτητες ιατρικές και αιματολογικές εξετάσεις, ενώ για αύριο έχουν προγραμματιστεί οι εργομετρικές εξετάσεις. Τις επόμενες ημέρες αναμένονται στον Βόλο τόσο οι ξένοι ποδοσφαιριστές, όσο και τα περισσότερα από τα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας.

Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας θα πραγματοποιηθεί στην Πορταριά και θα διαρκέσει από την Τρίτη 11 Αυγούστου έως και τις 21 του ίδιου μήνα. Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας ο Βόλος θα δώσει σειρά φιλικών, μέσα από τα οποία ο Σάκης Τσιώλης θα έχει την ευκαιρία να… «χτίσει» τη νέα ομάδα ενόψει του νέου πρωταθλήματος.

Το πρώτο φιλικό είναι προγραμματισμένο για 7 Αυγούστου κόντρα στον Θησέα Αγριάς κάτι που γίνεται κάθε χρόνο, ενώ ακολουθεί η φιλική αναμέτρηση-που θα είναι και η επίσημη πρώτη- με τον ΠΑΟΚ τη Δευτέρα 10 Αυγούστου στο Πανθεσσαλικό στάδιο.

Στις 13 του ίδιου μήνα ο Βόλος θα αντιμετωπίσει και πάλι στο Πανθεσσαλικό τον Ατρόμητο, που έχει νέο προπονητή τον γνωστό Κάναντι, ενώ την επομένη είναι προγραμματισμένος ο φιλικός αγώνας με τον Αήττητο Σπάτων που θα «κατέβει» από το Καρπενήσι που θα προετοιμάζεται και έχει προπονητή τον Βαγγέλη Τσιώλη. Στις 26 Αυγούστου ο Βόλος θα αντιμετωπίσει στη Λαμία την τοπική ομάδα, ενώ για τις 30/8 έχει προγραμματιστεί η αναμέτρηση με την Παναχαϊκή στον Βόλο.

Μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος είναι πιθανό να προγραμματιστεί άλλο ένα φιλικό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου