ΤΟΠΙΚΟ

Η νέα χρονιά ξεκίνησε

η-νέα-χρονιά-ξεκίνησε-760510

Ο Ρήγας Φεραίος πραγματοποίησε την περασμένη Δευτέρα στο Δημοτικό Στάδιο Βελεστίνου την πρώτη του συγκέντρωση – προπόνηση, μπαίνοντας κι επίσημα στα αχαρτογράφητα νερά της αγωνιστικής περιόδου 2020 – 2021 για το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΘ.

Μετά την πρόωρη διακοπή του περσινού πρωταθλήματος λόγω κορονοϊού, άπαντες εύχονται αυτή τη σεζόν να μπορέσει να παιχτεί ποδόσφαιρο με την υγεία να τίθεται ως βασική προϋπόθεση.

Όμως, επειδή ο Ρήγας είναι Ρήγας, στην «πρώτη» της ομάδας, από τον δήμαρχο, Δημήτρη Νασίκα μέχρι και τους ιερείς, π. Θεοφάνη Μανούρα και π. Αθανάσιο Συρταδιώτη, που τέλεσαν τον καθιερωμένο αγιασμό, δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι ευχές ώστε να επιστρέψει η ομάδα στη θέση που της αξίζει, που σημαίνει «έξοδος» από το τοπικό.

Ιδιαίτερα ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου τόνισε πως το έτος που έρχεται, το 2021 είναι συμβολικό για την Ελλάδα, την Θεσσαλία και το Βελεστίνο μιας και συμπληρώνονται 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης. Οι κυανόλευκοι άλλωστε φέρουν βαρύ όνομα- με τον Δήμο, όπως σημείωσε, να βρίσκεται στο μέτρο του δυνατού κοντά στον ιστορικό σύλλογο. Πιο λακωνικός ο πρόεδρος του Ρήγα, Κωνσταντίνος Γιάτσιος, που ευχήθηκε υγεία και τόνισε πως από εκεί και πέρα όλα θα γίνουν.

Να σημειωθεί πως στο Δημοτικό Στάδιο Βελεστίνου βρέθηκε σύσσωμο το Δ.Σ., στελέχη της Δημοτικής Αρχής με «κυανόλευκο» παρελθόν όπως οι Γιώργος Παπαδάμ και Νίκος Πρίντζος, όπως και ο πρώην πρόεδρος του Ρήγα, Χαράλαμπος Πάσχος.

Αισιόδοξος ο Σταματίου

Με όρεξη για δουλειά, αισιόδοξος αλλά και πραγματιστής ταυτόχρονα, ο πολύπειρος τεχνικός, Κώστας Σταματίου, σχολίασε πως κύριος στόχος είναι να δημιουργηθεί μία καλή ομάδα, με τον σύλλογο να ξεκινά φέτος σε σωστό timing. Παράλληλα με τις απαραίτητες προσθήκες που πρέπει να γίνουν για να βοηθηθεί αυτό το νεανικό σύνολο και την εικόνα που θα δείξει ο Ρήγας στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος (σ.σ. 12 Σεπτεμβρίου η σέντρα ενώ θα προηγηθεί το κύπελλο), τότε θα είναι ο σύλλογος σε θέση να θέσει τους στόχους.

Ο πολύπειρος προπονητής που θα έχει και φέτος δίπλα του τον Γιώργο Ράλλη, σχολίασε και την αναγκαστική ολοκλήρωση του περσινού πρωταθλήματος, στο οποίο οι κυανόλευκοι θα μπορούσαν να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα, όντας στο -2 τη στιγμή της διακοπής από την πρώτη θέση, ενώ απέμεναν και τα playoffs.

Πλέον, όπως τόνισε, η ζωή συνεχίζεται με νεανικό ρόστερ στο οποίο περιλαμβάνονται παιδιά και από την ευρύτερη περιοχή που θα δοκιμαστούν αλλά και με προσθήκες που αναμένονται, μέχρι στιγμής, με δυσκολίες καθώς, όπως σχολίασε, υπάρχουν στο Νομό και τέσσερις ομάδες Γ’ Εθνικής με τους παίκτες να προτιμούν την κατηγορία αυτή.

Ο κ. Σταματίου αναφέρθηκε επίσης σε μονάδες που αποχώρησαν ευχαριστώντας τους ποδοσφαιριστές για την προσφορά τους (αδερφοί Καλαϊτζίδη, Ιωάννου, Γκίνης, Μιχολίτσης, Ανατολής), ενώ αμφίβολο είναι το μέλλον τους στον Ρήγα, όπως τόνισε, για τους Γουτούλη και Αλμασίδη.

Τέλος, εξέφρασε την πίστη του στα νέα παιδιά που απαρτίζουν κατά κύριο λόγο την ομάδα, ανάμεσά τους και βασικοί παίκτες από την περασμένη περίοδο. Για παράδειγμα οι Αραμπατζής, Κακάνης, Σουγκάρης, Ράπτης, Γάρος, Καρακίτσιος, Καραγιάννης συν κάποιους άλλους παίκτες και τις μεταγραφές που έχουν πραγματοποιηθεί.

Στην «πρώτη» του Ρήγα συμμετείχαν οι εξής ποδοσφαιριστές: Σταμέλος, Χαρχαλάκης, Κουσκουρίδας, Κακάνης, Χότζα, Ράπτης, Σουγκάρης, Σταματίου, Σιαμέτης, Μπομπότης, Κατσίκης, Τσούρικας, Κατσούδας, Αραμπατζής, Γάρος, Κουσκουρίδας , Καραγιάννης, Καρακίτσιος, Ζατσάι, Φιλοσόγλου, Κουκουτσέλος, Βαιόπουλος, Ανδρέας και Γιώργος Μπόλκας.

Όσον αφορά στους Κουτσώνα και Μούσια θα ενσωματωθούν αργότερα στην προετοιμασία, ενώ στις προπονήσεις θα συμμετέχει κανονικά και ο νεαρός Κωνσταντέλλος που επέστρεψε.

Μία γνώριμη φιγούρα με πάνω από δύο δεκαετίες ενεργός με την ομάδα, ο Στέργιος Μπακάλης, ήταν για πρώτη φορά «απών», αφού λόγω επαγγελματικών δραστηριοτήτων δεν θα μπορέσει φέτος να βοηθήσει τον αγαπημένο του σύλλογο.

Ο ποδοσφαιρικός εκπρόσωπος του Βελεστίνου ετοιμάζεται για την τρίτη πλέον διαδοχική χρονιά στην Α’ ΕΠΣΘ, ενώ σε μέρος της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου αναμένεται να χρησιμοποιήσει ως έδρα το γήπεδο του Αερινού λόγω εργασιών στο Δημοτικό Στάδιο Βελεστίνου.

Επίσημα και τα αδέρφια Μπόλκα

Οι Βελεστινιώτες Γιώργος και Ανδρέας Μπόλκας επέστρεψαν στους κυανόλευκους και ο σύλλογος αναφέρει σε ανακοίνωση του:

«Η διοίκηση του Α.Σ. Βελεστίνου «Ρήγας Φεραίος», βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την επιστροφή και επανένταξη στο δυναμικό της ομάδας δύο νεαρών Βελεστινιωτών ποδοσφαιριστών, γέννημα-θρέμμα του Ρήγα, αφού ξεκίνησαν από την ακαδημία του συλλόγου.

Πρόκειται, για τους αδελφούς Μπόλκα, Γιώργο και Ανδρέα, ηλικίας 20 και 19 χρονών, αντίστοιχα. Ο Γιώργος αγωνίζεται ως ανασταλτικός μέσος και ο Ανδρέας ως πλάγιος χαφ.

Λόγω σπουδών, κατά τα δύο προηγούμενα έτη, αγωνίζονταν σε ομάδες της Θεσσαλονίκης.

Τους ευχόμαστε υγεία και καλή σεζόν».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου