ΣΤΙΒΟΣ

Δις πρωταθλητής Ελλάδας ο Καραλής

δις-πρωταθλητής-ελλάδας-ο-καραλής-760516

Εντυπωσιακός ήταν ο 17χρονος σε λίγες μέρες Σπύρος Καραλής από το Αϊδίνι, που αγωνίζεται με τα χρώματα του Ολυμπιακού Πειραιώς, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου Κ18, που ολοκληρώθηκε στη Λάρισα και στο στάδιο Αλκαζάρ.

Ο ταλαντούχος αθλητής κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια, ένα την κάθε ημέρα της διοργάνωσης, στο τριπλούν και στο μήκος, δείχνοντας τις μεγάλες δυνατότητές που έχει. Το Σάββατο 25 Ιουλίου, στο τριπλούν, με επίδοση 15,01 ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, βελτιώνοντας κατά… 61 εκατοστά το ατομικό του ρεκόρ (14,40) το οποίο είχε πετύχει στο διασυλλογικό Κ18, στις αρχές του Ιουλίου.

Η συνέχεια ήταν ανάλογη για τον μεγάλο πρωταγωνιστή της διοργάνωσης, με ένα ακόμα μετάλλιο, την Κυριακή, στο μήκος. Η 5η χρονικά προσπάθειά του συνοδεύτηκε από επίδοση 7,38, που αποτελεί και ατομικό ρεκόρ για τον Καραλή και του χάρισε το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στην ίδια διοργάνωση.

Μάλιστα, ο ίδιος βάζει πλώρη για νέες διακρίσεις και βελτιώσεις των ρεκόρ του, καθώς θα αγωνιστεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (1-2 Αυγούστου) στο πανελλήνιο πρωτάθλημα

Κ20 στα Ιωάννινα αλλά και στο αντίστοιχο Κ23, που θα γίνει στις 8-9 Αυγούστου στην Πάτρα.

Με σκληρή αλλά και αθόρυβη δουλειά, ο αθλητής από το Αϊδίνι φτάνει στη δικαίωση των κόπων του, αφού ο ίδιος περνά τουλάχιστον 3 ώρες μέσα σε λεωφορεία, καλύπτοντας την απόσταση Αϊδίνι – Βόλος – Αϊδίνι τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας, προκειμένου να μετακινηθεί από και προς το Πανθεσσαλικό Στάδιο, όπου και προπονείται υπό τις οδηγίες του Απόστολου Καθηνιώτη.

Ο αθλητής του Ολυμπιακού Πειραιώς μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για τη μεγάλη επιτυχία του στο πρωτάθλημα των Κ18, σημειώνοντας: «Είμαι ευχαριστημένος και από τις δύο μου επιδόσεις, γιατί δούλεψα πολύ σκληρά στην καραντίνα και φάνηκε και από

τ’ αποτελέσματα μου. Ήταν ένα διαφορετικό πρωτάθλημα, εν καιρώ καραντίνας, καθώς δεν υπήρχε ο κόσμος που έχουμε συνηθίσει σε αντίστοιχες διοργανώσεις, ωστόσο κύλησε πολύ καλά οργανωτικά. Προσωπικά δούλεψα πολύ στην καραντίνα, που προετοιμαζόμουν μόνος, στο χωριό μου, με βάση το πρόγραμμα και τις οδηγίες του προπονητή μου. Η προπόνησή μου όλους αυτούς τους μήνες περιελάμβανε ασκήσεις δύναμης, ενδυνάμωση κορμού, αλτικές ασκήσεις στη θάλασσα και στην άμμο, αλλά και προετοιμασία στο γήπεδο. Εκανα κάθε μέρα διπλές προπονήσεις, με συγκέντρωση στο στόχο και νομίζω δικαιώθηκα με τις επιδόσεις μου».

Στους δρόμους… και ανάμεσα σε Αϊδίνι και Βόλο βρίσκεται ο Σπύρος Καραλής για να προπονηθεί, γυρίζοντας αργά το βράδυ σπίτι του, τονίζοντας, πάντως, πως παρά την ταλαιπωρία, ο στόχος του τον κινητοποιεί για να συνεχίσει: «Παρά την ταλαιπωρία των συνεχών μετακινήσεων, ο στόχος μου είναι εκείνος που μου δίνει δύναμη να συνεχίσω. Στις ερχόμενες διοργανώσεις σε Ιωάννινα και Πάτρα, θα προσπαθήσω να ξεπεράσω πάλι τα ρεκόρ μου και μετά σκέφτομαι την πρώτη τριάδα και τα μετάλλια».

Λίγο πριν την έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού, από τον περασμένο Ιανουάριο, ο Καραλής, που μέχρι πρότινος ανήκε στο ΓΣ Αλμυρού, εντάχθηκε στο δυναμικό του Ολυμπιακού Πειραιώς, σε μια πολύ μεγάλη μεταγραφή για το νεαρό αθλητή, καθώς πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα σωματεία στην Ελλάδα.

Μιλώντας για τη νέα του ομάδα, ο 17χρονος αθλητής στίβου σημείωσε: «Ο Ολυμπιακός Πειραιώς είναι πολύ μεγάλος σύλλογος, μου παρέχει όσα χρειάζομαι, φυσικοθεραπευτές, ρούχα, παπούτσια και την απαραίτητη στήριξη που χρειάζομαι. Θέλω πάντως, να αναφερθώ και στον προηγούμενό μου σύλλογο τον ΓΣ Αλμυρού, που μου στάθηκε πολύ τα προηγούμενα χρόνια και τον ευχαριστώ».

Δίνοντας το δικό του μήνυμα για τις μεγάλη του επιτυχία στη Λάρισα και τους επόμενους στόχους του, ο 17χρονος Καραλής τόνισε: «Με σκυμμένο το κεφάλι και πολλή προπόνηση, τα αποτελέσματα που θέλω θα έρθουν. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον προπονητή μου Απόστολο Καθηνιώτη, την οικογένειά μου και τον σύλλογό μου για τη διαδρομή και τις επιτυχίες που έχω καταγράψει και στοχεύω σε ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου