Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Απογοήτευσε, το πάλεψε, αλλά έχασε ο Βόλος ΝΠΣ

απογοήτευσε-το-πάλεψε-αλλά-έχασε-ο-βόλ-774089

πίσω στο σκορ με 0-3, πάλεψε στο δεύτερο και μείωσε στο τελικό 2-3, αλλά δεν ήταν αρκετό για να χαρίσει κάτι περισσότερο στους κυανέρυθρους για την 6η και προτελευταία αγωνιστική των playout.

Η ομάδα του Περιστερίου έκανε εκπληκτική εμφάνιση στο πρώτο 45λεπτο όταν και προηγήθηκε 3-0 με ισάριθμα τέρματα του Μανούσου στο 8’ (άστοχη έξοδος του Καραγκιόζη και πλασέ στην κενή εστία), στο 38’ (με κεφαλιά σε σέντρα του Ντε Πο) και στο 44’(μετά από εκπληκτική μεταβίβαση του Ραμπέγιο).

Στο 2ο 45λεπτο ο Βόλος μείωσε σε 3-1 με τον Κυζερίδη (πλασέ από μεταβίβαση του Μουνίθ) και στο 68’ σε 3-2 με σουτ του Τσοκάνη που νίκησε τον Μέγερι.

Πώς αγωνίστηκαν

Ο Στέφανος Ξηροφώτος, παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1. Ο Καραγκιόζης ήταν κάτω από το τέρμα, έχοντας στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Λύρατζη, Διαμαντή, Μήτογλου, Φερράρι. Στον άξονα βρέθηκε ο Τσοκάνης με τον Μαξ, με τον Μουνίθ δεκάρι. Δεξί εξτρέμ ήταν ο Γκουαροτσένα, αριστερό ο Κυζιρίδης και στη κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Γέντρισεκ.

Από την πλευρά του ο Σάββας Παντελίδης, κατέβασε τον Ατρόμητο με δύο αλλαγές σε σχέση με το ματς κόντρα στον Παναιτωλικό. Κάτω από την εστία βρέθηκε ο Μέγιερι, δεξί μπακ ήταν ο Γκάλο, αριστερό ο Κατράνης, με τους Γούτα, Ρισβάνη στα στόπερ. Στο κέντρο βρέθηκαν οι Νάτσος, Μπουσουλάτζιτς, με τον Ραμπέλο σε ελεύθερο ρόλο πιο μπροστά τους. Στο δεξί άκρο βρέθηκε ο Ντε Πο, στο αριστερό ο Ανδρούστος και στην κορυφή της επίθεσης ο Μανούσος.

Σαρωτικός Μανούσος

Το παιχνίδι στο Βόλο μπορεί να μην είχε μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον, αλλά είχε έναν Μανούσο σε μεγάλα… κέφια! Ο επιθετικός του Ατρόμητου, με την βοήθεια των Ανδρούτσου, Ντε Πο και Ραμπέλο, έκανε… πάρτι για 45 λεπτά στην περιοχή του αντιπάλου, ενώ οι Περιστεριώτες ήταν εντυπωσιακοί και δεν απειλήθηκαν στιγμή.

Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη άνοιξε το σκορ μόλις στο 8’, όταν ο Μανούσος μετά από ωραία σέντρα του Ανδρούτσου προ κενής εστίας πλάσαρε για το 0-1. Το παιχνίδι είχε χαμηλό τέμπο, όμως το αστέρι κατάφερε να βρει ακόμα τρία γκολ, από τα οποία μέτρησαν τα δύο μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους. Ο Μανούσος με τρομερή κεφαλιά μετά από σέντρα του Ντε Πο, έκανε το 0-2 στο 39’, ενώ στο 43’ ο δεύτερος έγινε σκόρερ αλλά επόπτης και διαιτητής ακύρωσαν για οφσάιντ στον πρώτο το γκολ αυτό.

Το 0-3 όμως έγινε ένα λεπτό αργότερα και πάλι από τον Μανούσο! Αυτή τη φορά ο Ραμπέλο, που έκανε την πρώτη πάσα στα δύο προηγούμενα τέρματα της ομάδας του, έβγαλε την ασίστ στον Μανούσο που με πλασέ πέτυχε χατ τρικ και το 16ο προσωπικό τέρμα αυτή τη σεζόν!

Κυριάρχησε κι… ακούμπησε την ισοφάριση

Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, η ομάδα του Βόλου κυριάρχησε στο δεύτερο μέρος κι έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση! Τα τρία τέρματα του καταπληκτικού Μανούσου στα πρώτα 45 λεπτά, παραλίγο να μην ήταν αρκετά για τον Ατρόμητο! Οι γηπεδούχοι, ήταν ανώτεροι στο δεύτερο ημίχρονο και μπήκαν ξανά στο παιχνίδι στο 49’, όταν ο Μουνίθ πέρασε στον Κυζιρίδη κι αυτός πλάσαρε για το 1-3, σημειώνοντας το πρώτο του τέρμα στη Super League.

Η ομάδα του Βόλου, αφού αύξησε την πίεσή της, κατάφερε να φτάσει και σε δεύτερο τέρμα και να μπει για τα καλά στο κυνήγι της ισοφάρισης! Συγκεκριμένα, ο Ζοάο λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι, βρήκε τον Τσοκάνη, ο οποίος με δυνατό διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μέγιερι για το 2-3.

Αν και ο Βόλος ήταν η καλύτερη ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ατρόμητος κέρδισε πέναλτι στο 80’ σε ανατροπή του Ντε Πο από τον Γκαραβέλη. Ο Τάσης έδειξε, την άσπρη βούλα καθώς ο γκολκίπερ των γηπεδούχων βρήκε με το δεξί χέρι τον Ντε Πο, ωστόσο μετά από σχεδόν πέντε λεπτά πήγε στο VAR και πήρε πίσω την απόφασή του!

Μάλιστα, δεν έμεινε εκεί, καθώς έβγαλε και δεύτερη κίτρινη στον Ντε Πο θεωρώντας πως έκανε θέατρο, σε μια φάση που είναι ξεκάθαρο πως το δεξί χέρι του Γκαραβέλη βρίσκει τον Βέλγο!

Ο Μέγιερι τον… έσωσε!

Κι αφού το πέναλτι έγινε κόκκινη στον Ντε Πο, ο Μέγιερι ανέλαβε στο 93’ να κρατήσει τη νίκη για τον Ατρόμητο! Σε εκείνο το λεπτό, ο Βόλος έχασε μοναδική ευκαιρία για το 3-3.

Ο Γέντρισεκ έκανε ένα υπέροχο σουτ, με τον Ούγγρο γκολκίπερ να σημειώνει την επέμβαση του αγώνα και να κρατά το τρίποντο για την ομάδα του, η οποία όπως και στο φινάλε της κανονικής περιόδου, δεν έχει την… τύχη στα χέρια της την τελευταία αγωνιστική!

ΒΟΛΟΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 2-3

Γήπεδο: Πανθεσσαλικό

Σκόρερ: Μανούσος 8’ , 38’, 44’ – Κυζιρίδης 49’ & Τσοκάνης 68’

Διαιτητής: Τάσσης (Ηπείρου)

Κόκκινη: Ντε Πο (2 κίτρινες)

Κίτρινες: Τσοκάνης, Γκουαροτσένα – Μανούσος, Κατράνης

ΒΟΛΟΣ (Ξηροφώτος): Καραγκιόζης (12’ Γκαραβέλης), Φεράρι, Μήτογλου, Διαμαντής, Λύρατζης Τσοκάνης, Μαξ, Γκουαροτσένα, Μουνίθ, Γέντρισεκ, Κυζιρίδης (53’ Ζοάο).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Παντελίδης): Μέγερι, Γκάλο (60’ Κιβρακίδης), Ρισβάνης, Γούτας, Κατράνης, Νάτσος, Μπουσούλατζιτς, Ντε Πο, Ραμπέγιο (71’ Γιακουμάκης), Ανδρούτσος (88’ Στρούγγης), Μανούσος (71’ Ούμπιδες).

Χατ τρικ και ρεκόρ καριέρας ο Μανούσος

Το παιχνίδι με τον Βόλο δεν θα το ξεχάσει ποτέ ο Γιώργος Μανούσος. Ο πρώτος σκόρερ του Ατρόμητου, κατάφερε να σημειώσει το πρώτο χατ τρικ της καριέρας του σε 44 λεπτά αγώνα, καθώς από τα πόδια του ήρθαν και τα τρία τέρματα της ομάδας του στο πρώτο ημίχρονο.

Το σημαντικότερο όμως είναι άλλο! Ο Μανούσος, πριν το παιχνίδι με τον Βόλο μετρούσε 13 τέρματα κι ήθελε ένα για να φτάσει το ρεκόρ του, το οποίο ήταν 14 γκολ την σεζόν 2012/13 στο πρωτάθλημα της Football League με την φανέλα της Καλλονής. Ο 32χρονος επιθετικός, όχι μόνο το έφτασε, αλλά κατάφερε να το ξεπεράσει και κατά δύο μόνο στο πρώτο ημίχρονο με τον Βόλο, φτάνοντας τα 16 τέρματα την φετινή σεζόν!

Playout (6η)

Σάββατο (11/7)

Ξάνθη – Αστέρας Τρίπολης 1-2

(Λισγάρας 56’ – 6’ Κρέσπι, 85’ πεν. Λουίς Φερνάντεθ)

Βόλος – Ατρόμητος 2-3

(49’ Κυζιρίδης, 68’ Τσοκάνης – 8’ , 38’, 44’ Μανούσος)

Πανιώνιος – Παναιτωλικός 0-2

(40’ Μπαΐροβιτς πεν., 49’ Τζανακάκης)

Λαμία – ΑΕΛ 0-0

Επόμενη (7η)

Σάββατο (18/7)

ΑΕΛ – Ξάνθη (19:15)

Αστέρας Τρίπολης – Λαμία (19:15)

Ατρόμητος – Πανιώνιος (19:15)

Παναιτωλικός – Βόλος (19:15)

Βαθμολογία

7. Αστέρας Τρίπολης 42

8. Ατρόμητος 41

9. ΑΕΛ 35

10. Λαμία 34

11. ΝΠΣ Βόλος 31

12. Παναιτωλικός 26

13. Ξάνθη 23

14. Πανιώνιος 22

*Σε περίπτωση που η Ξάνθη νικήσει την επόμενη αγωνιστική και ταυτόχρονα ηττηθεί στο Αγρίνιο ο Παναιτωλικός από τον Βόλο, τότε οι δύο ομάδες θα ισοβαθμήσουν στους 26 βαθμούς και σε αυτή την περίπτωση οι Ακρίτες θα παραμείνουν στην κατηγορία και ο Παναιτωλικός θα παίξει στα μπαράζ (στην ισοβαθμία υπερτερεί η Ξάνθη).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου