ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Βεργέτης διετίας στη Νίκη Βόλου

βεργέτης-διετίας-στη-νίκη-βόλου-3903

«Τιμή και περηφάνια» δήλωσε ο 43χρονος τεχνικός η παραμονή του οποίου ανακοινώθηκε και επίσημα

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Επιθυμία όλων αποτελούσε η παραμονή του Στάικου Βεργέτη στον κυανόλευκο πάγκο, και αυτό που αποτελούσε τις τελευταίες ημέρες κοινό «μυστικό» ήρθε να επιβεβαιωθεί με κάθε επισημότητα χθες.

Η αντίστροφη μέτρηση για την συνέχιση της συνεργασίας με τον προπονητή από την Αρκαδία είχε ξεκινήσει ήδη από το Σάββατο και η κυανόλευκη ΠΑΕ έκανε την έκπληξη χθες, ανακοινώνοντας την παραμονή του 43χρονου προπονητή, όχι μόνο για την τρέχουσα περίοδο αλλά και για την επόμενη, υπογράφοντας συμβόλαιο συνεργασίας για δύο χρόνια.

Κάτι τέτοιο είναι σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα και τις μικρότερες κατηγορίες, ωστόσο η κυανόλευκη ΠΑΕ αφουγκράστηκε την επιθυμία και του κόσμου, βλέποντας και η ίδια πως με τον Αρκά τεχνικό στον πάγκο της η Νίκη θα μπορούσε να έχει πετύχει ένα μικρό θαύμα, αν ολοκληρώνονταν η αγωνιστική περίοδος.

Μπορεί το πρωτάθλημα να μην ολοκληρώθηκε και η Νίκη να μην πανηγύρισε άνοδο, ωστόσο με την επικείμενη αναδιάρθρωση θα αλλάξει κατηγορία, θέλοντας με τον Βεργέτη στο τιμόνι να αλλάξει και επίπεδο.

Στην ανακοίνωση της η κυανόλευκη ΠΑΕ αναφέρει: «Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου 1924 ανακοινώνει την επέκταση της συνεργασίας της, μέχρι το καλοκαίρι του 2022, με τον προπονητή, Στάικο Βεργέτη. Ο τεχνικός από την Αρκαδία κάθισε στον πάγκο της ομάδας μας, στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου, και προσέφερε σημαντικά στην αγωνιστική «αντεπίθεσή» της, στο περσινό πρωτάθλημα της Football League. Ευχόμαστε στον κ. Βεργέτη ακόμα περισσότερες επιτυχίες με την ομάδα μας».

Οι δηλώσεις του Στάικου Βεργέτη, αμέσως μετά την ανανέωση της συνεργασίας του με την ομάδα, ήταν οι εξής: «Νιώθω τιμή και περηφάνια που υπήρξα και θα συνεχίσω να είμαι μέλος αυτής της οικογένειας. Θέλω να ευχαριστήσω τους διοικούντες της Νίκης Βόλου για την εμπιστοσύνη τους, τους ανθρώπους που συνεργάζομαι καθημερινά σε αυτόν τον σύλλογο, τους ποδοσφαιριστές μου και, πάνω απ’ όλα, τον κόσμο για την υποστήριξη και την αποδοχή που μου δείχνει συνεχώς».

Ο Βεργέτης γεννήθηκε στις 11 Ιουλίου 1976 στην Τρίπολη, είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ και κάτοχος πτυχίου UEFA Pro, μιλά ισπανικά και αγγλικά και από το 2006 έως το 2018 στην Ελλάδα (το 2016 είχε πάει και Κύπρο) εργάστηκε στον Αστέρα Τρίπολης από τις ακαδημίες ως την καταξίωση της Ευρώπης.

Στη Β’ Εθνική εργάστηκε μόνο πρόπερσι στη Δόξα Δράμας που βρέθηκε αντίπαλος με τη Νίκη στο Κύπελλο (έχασε 1-0) ενώ στον Βόλο ξανά αντίπαλος της Νίκης είχε βρεθεί τον Δεκέμβρη του ’ 14 με τον Αστέρα να κερδίζει 0-2 με γκολ των Μπακασέτα και Μάσα…

Η νέα εποχή της νέας διετίας Στάικου Βεργέτη στη Νίκη μπορεί να χαρακτηριστεί και υπέρβαση με έναν προπονητή από το …πάνω ράφι!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου