ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εβαλαν «γκολ» κατά του ρατσισμού

εβαλαν-γκολ-κατά-του-ρατσισμού-4737

Αγώνα ποδοσφαίρου ενάντια στον ρατσισμό με σύνθημα «Βάζουμε γκολ στον ρατσισμό» διοργάνωσε την Κυριακή 5 Ιουλίου στις 6 το απόγευμα, στο γήπεδο του Σαρακινού στον Βόλο, η οργάνωση της Τοπική Οργάνωση Μαγνησίας της ΚΝΕ.

Συμμετείχαν μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενοι, που με αυτό τον ιδιαίτερο τρόπο έστειλαν μήνυμα αλληλεγγύης στους εργάτες κάθε εθνικότητας, στα θύματα των πολέμων και της φτώχειας, στους μετανάστες και εργάτες. Ακόμα, έγινε κάλεσμα για αποφασιστική απομόνωση όσων διαδίδουν τον ρατσιστικό και τον ξενοφοβισμό μέσα στα σχολεία, στις γειτονιές και στους χώρους δουλειάς.

Το επόμενο Σάββατο 11 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο μαρτυρικό χωριό Δράκεια, όπου οι δυνάμεις των Ναζί δολοφόνησαν κατοίκους ως αντίποινα στην δράση του ΕΑΜ, και θα ακολουθήσει πεζοπορία από το χωριό Δράκεια προς το χωριό Άγιο Λαυρέντη.

«Διδασκόμαστε και εμπνεόμαστε πατώντας πάνω στα βήματα των συντρόφων μας που δώσαν την ζωή τους για το δίκιο της εργατικής τάξης και του ελληνικού λαού. Καλούμε όλους τους νέους και τις νέες της πόλης του Βόλου και της Μαγνησίας να συμμετάσχουν στο 29ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο που οργανώνει η οργάνωσή μας στις 17 και 19 Ιούλη στο Στόμιο», αναφέρεται σε ανακοίνωση – κάλεσμα της ΚΝΕ Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου