ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η UEFA εξηγεί την απόφαση να γίνουν οι κληρώσεις Champions League και Europa League στην Αθήνα

η-uefa-εξηγεί-την-απόφαση-να-γίνουν-οι-κληρ-17428

«Οι καλές υγειονομικές συνθήκες, σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα, οδήγησαν της UEFA στην απόφαση να φιλοξενήσει η Αθήνα, τις κληρώσεις σε Champions και Europa League της σεζόν 2020/21».

Αυτή είναι η ξεκάθαρη απάντηση της UEFA, σε ερώτηση του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου, σχετικά με το σκεπτικό της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, να αντικαταστήσει το Μονακό, που φιλοξένησε αυτές τις κληρώσεις τα προηγούμενα χρόνια, με την Αθήνα.

«Μετά από αξιολόγηση της τρέχουσας κατάστασης σχετικά με την πανδημία COVID-19 στην Ευρώπη και λαμβάνοντας υπόψη τις καλές υγειονομικές συνθήκες της Ελλάδας από την άποψη αυτή, η εκτελεστική επιτροπή της UEFA αποφάσισε να φιλοξενήσει τις κληρώσεις των ομίλων για την σεζόν 2020/21 στο UEFA Champions League και το UEFA Europa League τον Οκτώβριο στην Αθήνα, αντί του Μονακό, το οποίο έχει φιλοξένησει αυτές τις κληρώσεις τα προηγούμενα χρόνια», ανέφερε η UEFA στην απάντηση της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως είναι γνωστό, στις 17 Ιουνίου και κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής της UEFΑ, όπου αποφασίστηκε επίσης η διεξαγωγή Final-8 σε UCL και EUL, αντίστοιχα σε Λισαβόνα και σε τέσσερις πόλεις της Γερμανίας (Κολωνία, Ντούισμπουργκ, Ντίσελντορφ και Γκελζενκίρχεν), ανακοινώθηκε πως οι κληρώσεις στις δύο ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όπως και η βράβευση των κορυφαίων ποδοσφαιριστών της σεζόν, θα πραγματοποιηθούν στις 2 Οκτωβρίου Αθήνα, στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Κι αυτό, ενώ η UEFA τις τελευταίες ημέρες, βρίσκεται σε επιφυλακή, σχετικά με την αύξηση κρουσμάτων στην Πορτογαλία και ιδιαίτερα στην Λισαβόνα (σ.σ: εκεί καταγράφεται η συντριπτική τους πλειοψηφία) και την απόφαση της πορτογαλικής κυβέρνησης να αποφασίσει καραντίνα σε 19 από τις 24 περιοχές της πορτογαλικής πρωτεύουσας. Μια πολύ διαφορετική πραγματικότητα από αυτήν που υπήρχε όταν η UEFA αποφάσισε να είναι η Λισαβόνα, η πόλη που θα φιλοξενήσει το Final-8 του Champions League τον Αύγουστο.

Nα σημειωθεί, ότι οι αγώνες στην πρώτη προκριματική φάση του Champions League έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν στις 8 Αυγούστου, ενώ τα παιχνίδια στους ομίλους θα αρχίσουν στις 20 Οκτωβρίου. Στις 20 Αυγούστου αρχίζει την διαδρομή του το Europa League 2020/21, με τους ομίλους της διοργάνωσης να κάνουν το πρώτο τους βήμα στις 22 Οκτωβρίου.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου